USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kılıçdaroğlu adayın ne zaman açıklanacağını söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın hükümet programını yazdığını ve programın tamamlanmasının arkası sıra adayın belirleneceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu adayın ne zaman açıklanacağını söyledi
12-11-2022 18:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın hükümet programını yazdığını ve programın tamamlanmasının peşi esna adayın belirleneceğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa programı çerçevesinde İnegöl ilçesinde STK temsilcileri, muhtarlar ve orgazm önderleri ile müşterek araya geldi. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde planlı görüşmede iştirakçilerin sorularını da cevaplandıran Kılıçdaroğlu, orman köylüleri ile ait istifham üzerine, “Orman köylüleri camianın en kimsesiz kesimi. Kırsalda canlı ve etkin gençlerin ve hanımefendilerin toplumsal asayiş primlerini mevki ödeyecek. Bu sayede göçün önüne geçilecek, orman köylüsü ormanı koruyacak. 16 özellik açıklayacağım" dedi.

Spor alanları ve narkotik mevzusundaki müşterek istifham ilişkin Kılıçdaroğlu, “Spora kesinlikle dayanak noktası verilmesi lazım. Gençlerin enerjisini atması lazım, gençlerin en esas sıkıntısı uyuşturucu. Baronlar fink atıyorlar. İktidara geldiğimizde baronların burnundan fitil fitil getireceğim. evvel gençleri uyuşturucuya alıştırıyorlar, sonradan torbacı yapıyorlar. Tek dirimsel kaynakları bu. Bir ana ve ata ile görüştüm, dört dörtlük müşterek felaket, 'Evde göstergeç kalmadı' dedi. Anneler geceleyin ezanı çocuğunun telefonuna bakıyor sattı mı satmadı mı diye. Ben uyuşturucuyu Türkiye'nin gündemine getirdim bana kızdılar ama Türkiye bu mevzuda dört dörtlük müşterek karabulut içinde. Uluslararası mafya Türkiye'ye gelip şu an istediğini yapıyor. En iri gücü siyasilerden alıyorlar, foto çektiriyorlar. Bunu engel kalmak aşırı basit. Polise şurası diyeceksiniz; narkotik ile uğraş yapın, ki sizi engellemeye çalışıyorsa söyleyeceksiniz, ego onu müşterek çağ gürbüz tutmam” niteleyerek konuştu.
Üç harfli marketlerin esnafı bitirdiğini ve aşırı çelimli bulunduğunu tamlayan Kılıçdaroğlu, “Ali Coşkun, Plan ve Bütçe Komisyonunda 'Bu sıkıntısı çözeceğim' demişti, hepsi alkışlamıştı. Ali Coşkun müşterek şimdi mebus olamadı. Bunların enerjisini ifşa etmek düşüncesince söyledim. Esnafı bitkin ettiler, rastgele şeyi satıyorlar. Okullar açılıyor çeşit satıyor, esnaf nite yarışsın bununla. Esnaf mutedil direktir. Bu mevzuda bizim düşüncelerimiz var, çözeceğiz” dedi.
Nakliyecilerin maliyetlerinin artarak çoğalması dair sorulan soruya karşılık sağlayan Kılıçdaroğlu, “Tır şoförleri, kamyon, otobüs şoförleri, ahali otobüsleri sürücüleri ile derinti yaptık. Taşıma sahası ile ait ne kararları alacağımızı belirledik. Nakliyecinin korunması lazım. Pek aşırı yakınma var. Lastik pahalı, sıvıyakıt pahalı, redif zerre pahalı, yüklü metodlar sağlam aşırı şikayeti var. Dinlediğiniz zaman ağrı dinliyorsunuz. Bunların topu topu çözülebilir. Fiyat istikrarını sağlamaktan sorumlu
kurum Merkez Bankası. Kanun bunu diyor ama Merkez Bankası'nın iradesi yok, hoppadak direktifle değişmeyen alıyor. Bu nedenden dolayı enflasyonu durduramazlar. Enflasyon bitmeme ettikçe düşüt gelirliler bitkin olur, esnaf bitkin olur, memur, işçinin maaşları şişkinlik karşısında erir. Daha müşterek tomar mülk vereceğiz erişmek enflasyonu düşürmez. Kişinin satın kabul etme enerjisini arttırmanız lazım. Maaşlar artıyor ama avlu standardı ve alıntı gücü artmıyor" niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi öncesinde hükümet programı yazdıklarını tamlayan Kılıçdaroğlu, “6'lı masada cumhurbaşkanlığı adaylığı on paralık konuşulmadı. Sadece cumhurbaşkanlığı özelliklerini belirleyen müşterek izah yapıldı. Cumhurbaşkanının özellikleri ne olmalı, söz gelişi devleti tanımalı, ahlaklı biri olmalı, devlete liyakata ehemmiyet vermeli. Kim aday olmalı niteleyerek on paralık tartışmadık. Ali mi olacak ege mi olacak bulunmayan bunlar. Anketle cumhur reisi adayı seçilmez arkadaşlar. Siz devleti yöneteceksiniz, mevki akılla, bilimle, deneyim ile yönetilir. Sorun şudur; cumhur reisi seçildi devrisi çağ 'Ne dobra müşterek tane imza ile rastgele nesne oluyor. Nereden baskı bu güçlendirilmiş parlamenter sistem' derse ne olacak. Bunları da düşünüyoruz. Artık tarzı kazandık cumhur reisi geldi, bizim hedeflerimiz var. mesela tığ hükümet programı yazıyoruz. Bu izlence üstünde 6 öğür çalışıyor. Bu programlar bittiğinde müşterek araya geleceğiz. Diyorlar ya 'Cumhurbaşkanı adayını nite belirlemiyorsunuz?' Ya evvel ekonomide, sanayide, eğitimde, teknolojide, aut politikada, iç politikada ne yapacağımızı kamuoyuna anlatmamız lazım. evvel kişi aramızda mutabık olmamız lazım. Bunun madun yapısını oluşturuyoruz” halinde konuştu.

Pop film yıldızı seçmediklerini, değim ilişkin devleti nesir edeceklerini kail Kılıçdaroğlu, “Güçlendirmiş parlamenter düzene nite geçeceğiz, ne takvimde geçeceğiz, bunun da şu anda emek harcaması yapılıyor. Bu icraat yapıldıktan sonradan cumhur reisi adayı belirlemesi çalışmasına esna gelir. Cumhurbaşkanının adından, soyadından artma emektar düzene devamı mı edeceğiz olmadan sistemi mi değiştireceğiz. Sistemi değiştireceksek dava yok. Biz popüler film yıldızı seçmeyeceğiz arkadaşlar, tığ altı liderin ahenk içre çalışacağı müşterek ortamı kurmak istiyoruz. Geldik birisini seçtik koltuğa oturdu, devrisi çağ liderlerle gürültü etti, olmaz. Biz cumhuriyeti baştan nesir edeceğiz. Çürüyen kurumları baştan ayağa kaldıracağız. Devleti bilmeyen, tanımayan, ne işe yaradığını bilmeyen birine gel sen cumhurbaşkanlığı yap diyeceğiz. Çok seviliyor olanaklı ama mevki ayrı, siyasa ayrıdır. Devlet değim ilişkin nesir edilir, siyasette değim yoktur. misal vereyim devlette reis olacaksın, reis olmanız düşüncesince KPSS'yi vereceksin işyar olacaksın, sonradan asaletli işyar olacaksın, müşterek müddet sonradan şeflik imtihanını kazanırsan reis olacaksın. Peki, icra vekili edinmek düşüncesince beşinci sınıf diploması ve savcılıktan parlak kağıdı; cumhur reisi edinmek düşüncesince beşinci sınıf diploması adına darülfünun diploması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı dair rastgele birimizin duygulu olması ve ahit yaşadığımız evliliği sürdürmemiz lazım“ dedi.
İnegöl'ün il olması ve CHP'nin İnegöl'de seçilecek müşterek yerden mebus adayı göstermesi sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Bu ehemmiyetli müşterek arzu aslında. Dediğiniz üzere il olma kapasitesine eş bulunan müşterek şehirde seçilecek yetkin müşterek mebus adayının olması önemli. Bu sayede mesail parlamentoda dosdoğru müşterek halde dillendirilecektir“ yanıtını verdi.
Toplantının peşi esna Kılıçdaroğlu İnegöl'den ayrıldı.

Salih Bilal Aslan
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler