USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

KidZania İstanbul ile İş Bankası'ndan iş birliği

KidZania İstanbul ve İş Bankası ortada gerçekleşen dünkü teşrikimesai ile KidZania İstanbul içerisindeki İş Bankası Şubesi'nde çocuklar; aritmetik açma, telekart istem ika ve kalıntı arama ika kabilinden hepsi bankacılık hizmetlerinden yararlanabilecek. Bu sayede evlatların ma

KidZania İstanbul ile İş Bankası'ndan iş birliği
31-01-2022 14:32

Çocukların 100'den aşkın mesleği deneyimlediği Çocuklar Ülkesi KidZania, İş Bankası ile gerçekleştirdiği teşrikimesai kapsamında evlatları mal okuryazarlığı üstüne bilinçlendirecek. Gerçek yaşamda mevcud herhangi bir şeyin küçüklere makul boyutlarıyla ahenkli ve belletici bir halde sunulmuş bulunduğu dallar ülkesi KidZania'nın ekonomisi İş Bankası ile yürütülecek.

Paylaşılan bilgilere mucibince KidZania'yı görüşme fail misafirler ilk önce ülkenin servet ünitesi bulunan Kidzos'ları olmak düşüncesince KidZania İş Bankası şubesine uğrayarak adlarına yüklenmiş Kidzos'ların bulunduğu vezneci kartlarını konfirmasyon alarak kentte yaşamaya başlıyorlar.

Kidzos'ları ile esas yaşamda bulunduğu üzere gerçekleştirdikleri aktivitelere mucibince harcayan yahut bitirdikleri çalışmalarla KidZos elde eden çocuklar, servet ile bulunan ilişkiye değgin ehemmiyetli deneme ve bilgiler edinebiliyor. Kidzania İstanbul İş Bankası Şubesi'ne alıcı kendisine mevrut çocuklar, vezneci hesabı açma, servet çekme-yatırma, Bankamatik Kartı kabul etme üzere işlemleri gerçekleştirirken, KidZania'da kazandıkları paralarını değerlendirme, yatırımlarını rejim mevzularıyla dayalı bilgelik iktisap fırsatı da bulacaklar.

KidZania'da evlatları geleceğe hazırlarken; gani dolgunca tevakkuf ve öğrenme imkânı sunduklarını tamlayan KidZania İstanbul CEO'su Ebru Timur, “KidZania İstanbul; bankası, fabrikaları, tiyatrosu, itfaiyesi, sıvıyakıt istasyonu, süpermarketi, mestur çarşısı, sokakları ve meydanı ile esas bir şehir... Bu gerçekliğin içre Türkiye'nin içtimai vebal üstüne kılavuz bulunan 30'un üstünde çelimli markasıyla yaptığımız iş birlikleri ile küçüklere unutulmaz bir birikim hizmeti sunuyoruz. Aktivitelerimizde çocuklar, KidZania'ya dayalı servet ünitesi bulunan KidZos kazanıp harcayabiliyor.

Çocuklar KidZania'da çalışma-para kazanma-tasarruf-harcama dengesini günce sahn örnekleriyle deneyimleme şansı buluyor. Yaşadıkları bu deneyimler, ailelerinden gördükleri konuların onlar düşüncesince konkre bir temele oturmasına asistan oluyor. Dünya genelinde hepsi KidZania'larda yaptığımız araştırmalarda, KidZania'nın çocuklarda artırım kültürü oluşmasına yardım sağladığını biliyoruz. Ayrıca çocuklar, KidZania'da öğrendikleri en ehemmiyetli şeyin, paranın hayatımızdaki yerini ve ikinci kendisine da gerekseme duymadıkları şeylere servet harcamamak bulunduğu belirtiyorlar.

Araştırmaya eklenen herhangi bir 10 çocuktan 9'u KidZania'nın esas yaşamda artırım etmenin önemini kavradıklarını anlatım ediyor. Çocuklar, KidZania'da zat gelirlerini yönetmeyi deneyimlemenin yanı sıra, bitirdikleri işin değerinin (yani tahsil edilen aylık miktarının) ve ürün/hizmetlerin ederinin kesinlikle belirlendiğiyle dayalı de düşünüm sahibi oluyorlar. İş Bankası ile gerçekleştirdiğimiz acemi iş birliğimizin; evlatların para, tasarruf, birikim, mesul istihlak ve gider kavramlarını öğrenmesinde ve bu bölgelerde zihin kazanmasında ehemmiyetli bir hamle olacağına inanıyorum” niteleyerek konuştu.

İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Mehmet Tuğtan ise bitirdikleri iş birliğinden sevinme duyduklarını anlatım ederek, “İş Bankası devletimizde artırım alışkanlığını peyda etmek ve yaygınlaştırmak üstüne kılavuz ergin bir kurum. Dedelerimizin, babalarımızın, annelerimizin de çocukluk yıllarında birer ‘İş Bankası Kumbarası' vardı.

Günümüz evlatlarının da bankacılıkla, tasarrufla İş Bankası vasıtasıyla tanışmasını istedik ve Çocuklar Ülkesi KidZania'nın bankası olduk. Çocukların anılarında önceki bankaları kendisine toprak kabul etmek ve ailelerin çocuklarıyla KidZania'da dobra bir haset Bankamız ayrıcalıkları ile geçirecek olmaları bu iş donanmasında toprak almamızın esas motivasyonları oldu. KidZania girişlerinde Bankamız kartlarına sunduğumuz yüzdelik 20 tenzilat niteliği ile evlatların İş Bankası ile tanışmalarından ve ailelerin bütçelerine de yardım sağlamaktan devlet duyuyoruz” niteleyerek konuştu.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler