USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kazdağları’nda Çanakkale Ayvacık-Küçükuyu Yolu T-2 Tüneli’nde ışık göründü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi'nde Kazdağları'ndan güzeşte T-2 tüneli ışık göründü. Tören Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. İnşaatı çabucak devam eden tüneller ile Kazdağları'ndan geçişi 7 dakikaya düşürecek.

Kazdağları’nda Çanakkale Ayvacık-Küçükuyu Yolu T-2 Tüneli’nde ışık göründü
01-02-2022 19:35

Projede, 9,6 kilometre uzunluğunda, 2x2 şeritli, bitümlü ısıdam kokteyl kaplamalı, mecmu uzunluğu 5 bin 710 mt. bulunan 2 koşa tulum tünel bulunuyor. Bin 693 metrelik T-1 Tüneli'nin sonuncu beton şümul seviyesinde tamamlanmasının peşi sıra 4 bin 17 metrelik T-2 Tüneli'nde ışık göründü.

T2 Işık Görme Töreninde geçmiş şekilde Ak Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan konuştu. Herhangi ortak tünel töreni düşüncesince ortak araya gelinmediğini vurgulayan Turan, "Bugün çabucak Ayvacık'ı Küçükkuyu'ya bağlamıyoruz. Bugün, Kuzey Marmara'yı Güney Marmara'ya, Ege'ye bağlıyoruz; Çanakkale yatırımcısını İzmir Limanı'na bağlıyoruz; İstanbul turistini Küçükkuyu'ya, Ayvacık'a, Assos'a bağlıyoruz. Bugün, bazı bazı 1 saati bulan, yağmurda, karda, şişman kazaların bulunduğu o yolu, 5 dakikaya indirmenin, çağdaş ulaşıma kavuşmanın adımını atıyoruz. Biri 4 bin 100 metre, birisi bin 700 mt. edinmek kıl payı dü devasa tünelin açılışını yapıyoruz. Trafik güvenliğini, mahrukat tasarrufunu eklediğimizde alana ne koskoca ortak yardım bulunduğunu uyarmak istedim" dedi.

Çanakkale'de zamanı ortak devir artık yaşandığını anlatım fail Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Bugün burada içtima 240 mt. altında muvasala yatırımlarımız namına zamanı günlerden birtanesini yaşıyoruz. Başta Çanakkale ve Balıkesir edinmek üzere, alanı etkileyen, Ayvacık-Küçükkuyu Yolu üstündeki T-2 Tünelimizdeki hafriyat çalışmalarını tamamladık. Artık tünelimiz de ışığı görüyoruz. Sizlerin de bilmiş bulunduğu üzere, bölgemizdeki turizmin canlanmasıyla, ticaretin artmayla anahtar trafiği de arttı. Trafik sıkışıklığını ortadan kaldırıp; konforlu, sakıncasız ortak yolculuk düşüncesince Çanakkale'yi İzmir'e bağlayan kuzey-güney aksının, ayrılmış kez şekilde biricik kısmı konumundaki kısaca 10 km'lik Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde imal çalışmalarımız çabucak bitmeme ediyor. Onlarca acı dönemeci barındıran ve mecmu uzunluğu 5 bin 710 mt. bulunan koşa tulum dü skor tünel düz yazı ediyoruz” dedi.

Kazdağları'nda T-1 Tüneli'nde sonuncu beton şümul düzeyinin geçildiğini kail Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “4 bin 17 metrelik T-2 Tünelimizde bugün ışığı görüyoruz. Tünelleri ve metodları barındıran bu proje, Çanakkale ve İzmir ulaşımının geri misyon esmer yolu madun yapısını da güçlendireceği düşüncesince akıbet adım önemli. Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve 50 dakikada geçilebilen Kazdağları rampalarını tünellerimiz yardımıyla 5 dakika kabil endamsız ortak müddette geçebileceğiz. Tünel ve yollarımız tamamlandığında, ilk evvela trafikte dirilik ve para güvenliğini gerçekleştirme edecek. Bölgenin turizm, tecim ve sosyo-ekonomik gelişimine müspet ağırlık edecek. Zamandan ve akaryakıttan tasarrufu sağlayarak dünya ekonomisine ehemmiyetli katkıda bulunacağız” diyerek konuştu.

Tünellerin hizmete açıldığında Çanakkale-İzmir ve Çanakkale-Balıkesir yolu ayrılmış kez standardına kavuşacağını anlatım fail Bakan Karaismailoğlu, “Kazdağları'nda ilkin yaz aylarında derin trafik, şita aylarında da vakit koşulları sebebi ile yaşanmış bulunan güçlükler ortadan kalkacak. Güzergahtaki gidiş geliş kalitesi ve emniyeti de ehemmiyetli miktarda artacak. Yol ve tünellerimizin kâffesi hizmete açıldığında; bulunan kez 2,5 kilometre artık kısalarak, 9,5 kilometreye düşecek. Böylece; ortak yılda averaj şekilde vakitten 72 milyon lira, akaryakıttan 8 milyon liralık edinmek kıl payı 80 milyon liralık artırım sağlayacağız. Ayrıca, salname 3 bin 65 titrem karbon salınımının önüne geçeceğiz. Bu hattımızın hizmete girmesinin ortak bambaşka önemi de; 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte, kıtalar arası esmer yolu bağlantısıyla artacak gidiş geliş yoğunluğuna da karşılık verecek olması” dedi.

Türkiye'nin rastgele noktasında ulaşım, enfrastrüktür ve tanıtma namına daim misyon esasına mucibince emek harcamaları sürdürdüklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Vatandaşımıza misyon götürmeyenlerin, gözü işte, milletin derdinde olmayanın bu ülkeye misyon edemeyeceğini elhak biliyorduk. Çok sözle başlangıç döndürücü iş olmuyor. Eski ve çirkin alışkanlıklarını kenara bırakmalı; dair vecibe bulunan işlerle çalışır olup vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak düşüncesince çalışmalı. Konuşmakla on paralık ortak nesne elde edemeyeceklerini öğrenmeleri gerekiyor. Biz ihtilaf diyerek geçinen, ülkesine nazar boncuğu hayrı olmayanların gayri ağırbaşlı ve endamsız vadeli zihniyetleri on paralık dikkate almadık. Devlet aklıyla Yolumuza bitmeme ettik. Neticede ülkemize kazandırdığımız asar halkımızın günce yaşantısına himmet getirdi, artırım getirdi, konfor getirdi. Biz misyon aşkımızdan, ulus aşkımızdan dönmeyiz. Kuru iftiralar, kadem oyunları bizi yıldıracak olsaydık bu yola başlangıç koymazdık. Bizi yolumuzdan bu murdar oyunlarla döndüremezler. Bu iftiralarla ve iftiracılarla ne ulus uğrunda hesaplaştıysak demincek de anca yapağız. Yolumuza da bitmeme edeceğiz” diyerek konuştu.

Yatırımlar dair bilim sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil “Bölünmüş kez uzunluğunu; 6 bin 100 kilometreden alıp, 28 bin 546 kilometreye, güreşçi köprüsü ve köprü biçim uzunluğumuzu ise; 724 kilometreye yükselttik. Bitümlü ısıdam kaplamalı yollarımız; 8 bin 600 kilometreden 29 bin kilometrenin dair çıkarttık. Tünel uzunluğumuzu; 50 kilometreden alıp, on dü kıvrım artışla, 651 kilometreye ulaştırdık. Otoyollarımızı ise 3 bin 532 kilometreye çıkarttık. Planlı yaklaşımımızla bu sayıları Cumhuriyetimizin 100. sene dönümünde başlangıç döndürücü artık yukarılara çıkaracağız. Çanakkale'nin muvasala ve muhabere yatırımları için, 31 bilyon liranın üstünde gider yaptık. Biz köylerimize, beldelerimize, insanımıza iş, aş, konfor ve erinç kazandırmaya; refahını artık da artırmaya odaklandık. Çanakkale'miz de onlardan biri. Bu eren şehrimize muvasala ve muhabere yönünde ne yapsak, yeridir, yerindedir ve Çanakkalelilerin hakkıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki hükûmetlerimiz, bütün dünya sathında bulunduğu gibi, zamanı ve izlemsel önemi bulunan Çanakkale'ye ayrı ortak ehemmiyet vermektedir” dedi.

Son yılların en derin kar yağışına makam yolların kapanmaması düşüncesince çalışmaların sürdüğünü anlatım fail Bakan Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü çeşidinden emlak genelindeki 446 karla savaşım merkezinde, 11 bin araba ve ekipman, 13 bin personel ile misyon verdiğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, “Ülke genelindeki kez durumu, çakılı kameralarla ve karla savaşım anahtar içi alıcı ve anahtar strateji sistemleri ile enstantane şekilde izleniyor. Depolarımızda yeteri genişliğinde sodyum klorür ve dekoder materyal stoku var. Biz bütün önlemleri aldık. Vazifemizin başındayız. Vatandaşlarımızdan da evvela kendi, sonradan da sevdiklerinin maada sürücülerin sağlığı düşüncesince duyarlık bekliyoruz. Açık-kapalı metodlar dair rastgele devir bulunduğu kabil KGM web sitesi, KGM içtimai komünikasyon araçları hesapları yahut KGM telefon hatlarından bilim alınabiliyor. Araçlarda şita lastiği, zincir, takoz, incizap halatı kabil araçlarda fire varsa, yola çıkmadan tamamlanmasının dirimsel ehemmiyet taşımış bulunduğu unutulmamalı” dedi.

Daha sonradan programa katılanlar ile hatırat fotoğraflı çektiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tünelli birleştiren akıbet kısmı ise iş makinesini kullanarak açtı ve tünelin dü ucu birleşti. Tünelin birleşmesi ile makam tarafta işçiler ellerinde bayraklar ile tünelin öteki kısmına geçerek Bakan Karaismailoğlu'na sembol sunma ettiler. Daha sonradan T2 Tünelinin inikat noktasında hatırat foto çekildi.

Kazdağları'ndaki T2 Tüneli Işık Görme programına, AK Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, şehremaneti başkanları, muhtarlar, partililer ve yapı yeri mensupları katıldı.

Emrah Elmas
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler