USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kaz Dağları'ndan geçişi kısaltacak Ayvacık T-2 Tüneli'nde erte erke görünecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kaz Dağları'ndan geçişi kısaltacak Ayvacık T-2 Tüneli'nde ferda kudret görüneceğini bildirdi.

Kaz Dağları'ndan geçişi kısaltacak Ayvacık T-2 Tüneli'nde erte erke görünecek
23-01-2022 12:25
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından meydana getirilen bağlanmış açıklamada, ışık müşahede törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağı kaydedildi.

Açıklamada, tünelin, Çanakkale, Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine, Karadeniz ve Marmara Denizi'ni dünyaya bağlaması itibarıyla ehemmiyetli müşterek intikal noktası olduğuna ayraç edilerek, "Çanakkale'nin güneydeki dinlence beldeleri ile Balıkesir ve İzmir'e ulaşımını sağlayıcı kuzey-güney aksında, başta yazları yoğunlaşan trafiğin düzenlenmesi emekleri kapsamında Ayvacık-Küçükkuyu ortada artan müşterek tane yol, ayrılmış sefer durumuna getiriliyor." ifadesi kullanıldı.

9,6 kilometre uzunluğunda, 2x2 şeritli, bitümlü ısıdam mahlut kaplamalı projede, toplanmış uzunluğu 5 bin 710 mt. bulunan 2 nüsha eş tulum tünel bulunmuş olduğu vurgulanan açıklamada, 1693 metrelik T-1 Tüneli'nin sonuncu beton şümul seviyesinde tamamlanmasının peşi sıra 4 bin 17 metrelik T-2 Tüneli'nde ışığın görüleceği vurgulandı.

Yıllık 79,1 milyon liralık artırım sağlanacak

Açıklamada, projenin yaşama geçirilmesiyle, Çanakkale-İzmir ve Çanakkale-Balıkesir Yolu'nda ayrılmış sefer bütünlüğünün sağlanacağının altı çizilerek, şunlar kaydedildi:

"İnşa edilen tünellerle, Kaz Dağları'nda literatür derin trafik, kışın sezon koşulları dolayısıyla yaşanmış bulunan problemlerin önüne geçilecek. Yolun fiziksel ve hendesi standartlarını yükselten plan ile güzergahtaki gidiş geliş güvenliği ve sürüş konforu artırılacak. Yol ve tünellerin trafiğe açılmasıyla 12,1 kilometrelik bulunan yol, 2,5 kilometre kısalarak 9,6 kilometreye düşecek. Ulaşım süresi ise 35 dakikadan 7 dakikaya inecek. Böylece vakitten 71,3 milyon lira, akaryakıttan 7,8 milyon liralık peyda etmek kadar salname 79,1 milyon liralık artırım sağlanacak, karbon salınımı salname 3 bin 65 titrem azaltılacak. Yılın evvel aylarında hizmete girecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kıtalararası yağız yolu bağlantısını sağlamasıyla alanda artacak gidiş geliş hareketliliğine karşılık verecek muvasala altyapısı kasılma edilecek.”"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler