USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Katar Kızılayı zelzele bölgelerinin imarında gösteriş kabul etmek istiyor

Katar Kızılayı Uluslararası Yardım ve Kalkınma Departmanı Müdürü Muhammed Salah, Katar Kalkınma Fonu ve başka derneklerin ortaklığı marifetiyle Türkiye'deki yer sarsıntısı bölgelerinin baştan imarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Katar Kızılayı zelzele bölgelerinin imarında gösteriş kabul etmek istiyor
24-02-2023 16:10
Doha

Katar Kızılayı Uluslararası Yardım ve Kalkınma Departmanı Müdürü Muhammed Salah, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlere bitirdikleri yardımlara bağlı AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Katarlı yetkili, avlu normale dönene derece Türkiye ve Suriye'de meydana mevrut depremlerin etkilerinin hafifletilmesi düşüncesince arsıulusal camianın kuma efor göstermesi icap ettiğini vurguladı.

Depremlerin geride bıraktığı yıkımın müşterek an ilkin onarılmasının önemine dikkati çekici Salah, "Katar Kalkınma Fonu ve başka derneklerle ortaklığımız aracılığıyla, gidiş sakinleştikten sonradan yer sarsıntısı bölgelerinin baştan imarında gösteriş bildirme eylemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Salah, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"İster Suriye'nin kuzeyinde icap Türkiye'de olsun, gidiş istikrara kavuştuktan sonradan baştan oluşum asliye meseledir. Tüm ortaklarımızla felaketin boyutunun ölçeğini indirmek düşüncesince esas müşterek ulama mizan dair efor göstereceğiz."

Acil öncelikler

Katar Kızılayı yetkilisi, "Deprem sonrası Türkiye'deki hedefimiz marifetiyle ameliyat odasını faaliyete geçirdik. Yardım çalışmalarını eş güdümlü eylemek ve gereksinimleri bellemek düşüncesince Türk Kızılay ve İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile aracısız iletişime geçtik." ifadelerini kullandı.

Salah, "Acil iane şekilde 1 milyon doları onayladık ve 20 milyon dolar derlemek düşüncesince müşterek kampanya başlattık ve bunu da sağladık. Yardımlara bitmeme edeceğiz zira gerekseme aşırı büyük." niteleyerek konuştu.

Türk Kızılay ile ortaklık içre Türkiye'de depremden etkilenen şehirlerdeki gereksinimi istikbal yapmak düşüncesince hareketli aş damı sağlayacaklarını kail Salah, kamplara taşınan depremzedelere barınma, besin ve zatî hıfzıssıhha malzemelerinin temininin önceliklerin başlangıcında geldiğini ve bu mevzuda Türk Kızılay ile ortaklık yaptıklarını kaydetti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin direktifiyle Türkiye'ye müşterek iklim köprüsü kurulduğunu hatırlatan Salah, bu yolla Türkiye'ye aşırı sayıda besin malzemesi, badiye hastaneleri, tıbbi iane ve 12 taşıt gönderildiğini söyledi.

"Deprem bölgelerinde yaşananlar tanım edilemez"

Deprem sonrası Türkiye ve Suriye'de gördüklerinin "çok çetince ve tanım edilemez" bulunduğunu dile getiren Salah, "Trajedi aşırı iri ve felaketi sahada görenler iletişim araçları marifetiyle duyan ve görenler üzere değil." dedi.

Uluslararası topluma, depremzedelerin alışılagelen hayatlarına dönebilmeleri düşüncesince müşterek an ilkin dayanak noktası olmaları çağrısında mevcut Salah, "Yaşanan bunalım aşırı iri ve her insanın müşterek araya gelmesi gerekiyor. Gecikme şimdi müşterek tomar krize kere açabileceği düşüncesince hepsi iane bildirmek yerine çabuk cereyan etmeli." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kuzeyindeki dayanak noktası faaliyetleri

Katar Kızılayının Suriye'nin kuzeyindeki yardımlarına bağlı ise Salah, "Depremin ikinci haset Suriye'de yerinden edilmiş afetzedelere acele besin katkısı dağıtımı yaptık. Türk Kızılay ile ortaklık arasında aşırı sayıda tahaffuz kampına besin kolisi dağıtmaya başladık." dedi.

Salah, Suriye'nin kuzeyinde sahada acele dahil çerçevesinde en herşeyden ilk olarak Katar Kalkınma Fonu ile ortaklık içre kampların kurulması ve bu husus düşüncesince hususi müşterek bütçenin bildirme edilmesi çalışmalarına başladıklarını aktardı.

Halihazırda Suriye'de 500 deri kurduklarını tamlayan Salah, depremden etkilenen ailelerin barınması düşüncesince bu ülkede geçmiş evrede 300 konutun inşasına izin verildiğini kaydetti.

Suriye'deki insanca durumun "farklı ve trajik" olduğuna dikkati çekici Salah, kıyamet alanına Birleşmiş Milletler veya başka kuruluşlardan beklendiği üzere müşterek iane gelmediğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler