USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kargo sektörü kapasitesini sonuç bir yılda iki katına çıkardı

Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği Başkanı Fatih Önyol, kargo piyasasının sonuç 1 yılda icra ettiği 10 bilyon TL'yi aşan yatırımla kapasitesini 2 katına çıkardığını açıkladı.

Kargo sektörü kapasitesini sonuç bir yılda iki katına çıkardı
05-11-2021 15:35

Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD) Başkanı Fatih Önyol, kargo sektöründe sonuç devirde meydana getirilen yatırımlarla ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. 1998 senesinde kurulan ve bire bir yıl faaliyetlerine süregelen dernekte bu sahanın ehemmiyetli kargo, kurye ve mazi ihtimam şirketlerinin arazi aldığını tamlayan Önyol, organ şirketlerin personel sayısının 200 binden bir tomar bulunduğunu anlatım etti. Sektörün lazım personel sayısı, lazım teknolojik altyapısı, lazım taşıt mevcudu ile aşırı şimdi çelimli bir bir vaziyete geldiğine ilgi çekici Önyol, şuan bulunan taşınan kargonun iki katını bile taşıyabilecek noktaya gelindiğini belirtti. Geçtiğimiz bir yıl süresince sektör adına 10 bilyon TL'nin üstünde envestisman yapıldığını anlatım fail Önyol, bu sahanın Kasım kampanyalarına anık bulunduğunu söyledi.

Yurtiçi Kargo Genel Müdürlüğü vazifesini de sürdüren Fatih Önyol 20 senedir sektörde arazi aldığını belirterek, “İşin esasen geliyorum. Sektörde denetmenlik, Bölge Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Müdür yardımcılığı kabil görevlerde bulundum. Karid'de de Genel Sekreterlik, Başkan yardımcılığı pozisyonlarında fariza aldım” ifadelerini kullandı.

“Kargo sektörü 200 binden bir tomar kişiye istihdam sağlıyor”
Kargo sektöründe 200 binden bir tomar insanoğlunun istihdam edildiğini tamlayan Önyol laflarına şu biçimde bitmeme etti: “Sektörde fariza önleyen 200 bin arkadaşımız değme güneş kusursuz 15 milyondan bir tomar adrese ihtimam veriyor. 50 bin taşıt günde sayı farkı 8 milyon kilometre kere yapıyor. Sektörün büyüklüğünü gözünüzde canlandırabilmeniz düşüncesince bu sayıları anlatım ediyorum. Yapılan bu faaliyetlerin tamamının vakıa ticari faaliyetlerin bir tamamlayıcısı bulunduğunu unutmayın. Temelde adresten adrese transfer adına gerçekleşen bizim faaliyetimiz, vakıa apayrı bir firmanın ticari faaliyetinin tamamlanması düşüncesince gerçekleşiyor. Bu manada ticaretin metin bir halde büyümesi ehemmiyetli güreşçi köprüsü vazifesini tığ üstleniyoruz. Bunu ayırt ettiğinizde bu sahanın gelişiminin ne denli muktezi bulunduğunu şimdi dobra algılayabilirsiniz. Kargo, kurye ve mazi ihtimam dalının gelişimi demek, ülkedeki tamamı ticari faaliyetlerin hızlanması ve büyümesi demektir".

“Pandemi etkilerine aşırı acele ahenk sağladık”
Pandemi ile baş başa sektörde yaşananlara da yer veren Önyol, “Pandemi çağ de vakıa ağız ağıza sona evliya sayılmaz. İnsanların bir bölümü hala evlerinden çalışıyor ve plazaların çokları boş. Bunu unutmayalım. Bunu illet başta belirtiyorum? Çünkü bu boyut evveli yaşandığında kargo sektörü düşüncesince hakkıyla ağır bir krizdi. Fakat çağ tek dava yok. Neden? Çünkü aşırı çelimsiz müddette ahenk sağlamayı başardık. Konuyu az buçuk şimdi ayırmak gerekirse; he pandemi ile baş başa ev sahalarına mevrut kargo adetlerinde bir artma meydana geldi. Ancak sektörümüz düşüncesince gerçek dava bu değildi. Sorun, kargo artışı ile baş başa dağıtma meydana getirilen bölgelerin da çabucak arazi değiştirmesi ile ilgiliydi. Evet, e-ticaret kargoları artıyordu. Ancak müstevli nedeni ile fiziksel işletmelerde bulunan ameliyat maatteessüf azalmıştı. Bu da B2B adına adlandırdığımız işletmeden işletmeye revan kargo sayılarında ağır bir eksilme meydana getirmişti. Ayrıca iş merkezi bölgelerinde etkin yurttaşlarımız görevlerine evlerinde bitmeme ettikleri için; o alanlarda kargo akışı tevakkuf noktasına gelirken, ev bölgelerinde güvenilmez bir sıklık yaşanıyordu. İşte esas dava buydu. Sorunu yalnızca taşıt alarak ve personel alarak da çözemezdiniz. Hızlıca dünkü planlar geliştirmeli ve bunu elden sahada uygulamaya başlamalıydınız. Öyle de oldu. Sektörümüz aşırı çelimsiz müddette bu süreci muvaffakiyet ile yönetmeyi başardı. Sektör, kalan öğrenci yanıt özgülemek düşüncesince Pandemi devri arasında yalnızca 1 yılda 10 bilyon TL'den bir tomar yatırıma imza attı. Bu sayede kapasitesini 2 katına çıkarmayı başardı. Yurtdışındaki tamamı örnekleri durumunda görmüş incelemiş birisi adına belirtmem icap eder ki; Türkiye'deki Kargo Kurye ve Lojistik sektörü, bundan böyle hayattaki rakiplerine layıkıyla aşırı nitelikli ve problemsiz ihtimam vermektedir. Sektörün büyüklüğü ve sarsıntı hızı dünyanın en kaslı devletlerinde çalışkanlık yayınlayan rakiplerimizden art kalmaz” dedi.

“Kargo sektörü pandemiye erinç şişman bir hata duygusu ile cereyan etti”
Kargo, kurye ve mazi ihtimam işletmecilerinin 2021 senesinde sergilediği başarım erinç değerlendirmelerde bulunan Fatih Önyol, bu sahanın değme dünkü yıl, bir eski yıla layıkıyla şimdi dobra bir noktaya gelmeyi başardığını belirterek laflarını şu biçimde sürdürdü: “Gerek personel sayısı ile lazım dağıttığı kargo sayısı ile gerekse teknolojik gelişimi ile bu ilerlemeyi bir halde gerçekleştiriyoruz. Ancak 2021 yılı hakkıyla sektörümüz düşüncesince aşırı ayrımlı bir yıl oldu. Ölümcül bir zılgıt sizi köşeye sıkıştırdığında karşınızda iki belki vardır. Ortası çoğu kez yoktur. Ya aşırı şimdi güçlenerek bu süreci atlatırsınız ve ya o probleminin altında sıkışır kalır ve ezilirsiniz. Sektörümüz pandemi ile yüzleştiğinde şişman bir hata duygusu ile bu yükü sırtlamayı başardı ve pandemiden güçlenerek çıktı. Yani bundan böyle eskisine layıkıyla aşırı şimdi güçlüyüz. Çok şimdi hızlıyız. Çok şimdi dijitaliz".

Önyol, bu sahanın meydana getirdiği yatırımlar ile şuan bulunan taşımış olduğu kargonun iki katını bile taşıyabilecek noktada bulunduğunu belirterek, “Şuan lazım personel sayısı, lazım teknolojik altyapısı, lazım taşıt mevcudu ile aşırı şimdi çelimli bir kargo sektörü var artık. Kargo sektörü münteha teşrin kampanyalarına anık bunu ferah ferah anlatım edebilirim. Geçtiğimiz 1 yıl süresince sektör adına 10 bilyon TL'yi aşan envestisman yapmış durumdayız ve değme yıl bu yatırımlarımıza bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sektör adına büyümeye bitmeme edeceğiz”
Kargo, kurye ve mazi ihtimam dalının doğacak hedefleri erinç da bilim verici Önyol, “Yaptığımız işi dünyanın ayrımlı yerlerinde, durumunda görmüş, incelemiş çözümleme etmiş birisi adına anlatım ediyorum. Türkiye'deki kargo, kurye ve mazi ihtimam dalının ihtimam kalitesi ve hızı hakkıyla aşırı dobra bir noktada. Ancak bizim düşüncesince kifayetli mi? Hayır. Biz büyümeye bitmeme edeceğiz. Büyürken ihtimam kalitemizi de artırmaya bitmeme edeceğiz. Ticari faaliyetlerin destekçisi, kere arkadaşı ve ayrıca alıcı mümessili olmaya bitmeme edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki yıl, mahsus mayıs kocaoğlan arasında Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz. E-ticaret firmaları ile kargo tedarikçilerini bir araya getirmeyi amaçlayan bir kargo tedarikçileri fuarı düzenleme edeceğiz. Bu fuar dünkü zamanın tecim akışı düşüncesince aşırı ehemmiyetli bir aranjman olacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler