USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kanadalı avukat, kamyoncu protestolarının ülkede levent boylu müddet tartışılacağını düşünüyor

Kanada'da Kovid-19 kısıtlamaları zımnında kamyon şoförlerinin "Özgürlük Konvoyu" ismini verdikleri protestolara hakkında hükümetin yürürlüğe koyduğu Acil Durumlar Yasası esbak kaldırıldı fakat tartışmalar derinliğine müddet gündemde kalacağa benziyor.

Kanadalı avukat, kamyoncu protestolarının ülkede levent boylu müddet tartışılacağını düşünüyor
24-02-2022 12:46
New York

Acil Durumlar Yasası'nın kaldırılması düşüncesince hükümeti mahkemeye sağlayan Kanada Sivil Özgürlükler Derneğinin (CCLA) avukatı Laura Berger, kamyoncu protestoları, ait yasanın toplumdaki tesirleri ve ülkenin özelliğine bağlı AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Berger, kamyoncularla süregelen protestoların, esasen Kanada'nın Kovid-19 salgınına verdiği yanıtın muhtelif yönleriyle ait endişeleri mevcut kesimleri de içeren müşterek akım bulunduğunu belirterek, "Dolayısıyla hem yasal, yasal ve barışçıl protestoydu hem de dokuncalı ve tahripkâr faaliyetleri iktisap etmek kadar rastgele dü anlamda degaje müşterek yelpazede eylemler ve rahatsızlıklar oldu." dedi.

Kanada’da asliye doğruluk ve özgürlüklerin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu ve bundan çevre CCLA adına geçmiş Trudeau hükümetince kaldırılmadan evvela Acil Durumlar Yasası’nı federal mahkemeye taşıdıklarını özetleyen Berger, Kanada’da hala tartışılan barışçıl anlatım özgürlüğüne müsaade ita ile amme düzenini siper dengesinin ne sağlanacağı problemininin esasen nice ülkenin karşılaşmış bulunduğu müşterek sorun olduğuna nazarıitibar çekti.

Berger, tartışmalar üstünde "Bir demokraside protestonun, bazısı birtakım takılmalara hastalık olsa bile, demokratik ifadenin anahtar müşterek biçimi bulunduğunu ikrar etmenin hakkıyla ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Demokraside iş dengeyi bulmakla ilgili"

Ülkede Kovid-19 olay sayısı ve hastanelerdeki hastalanmış sayısının düşüşe geçişine karşın halkın müstevli önlemlerinden aşırı yorulduğunu vurgulayan Berger, bu mevzuda kamyoncuların düzenlemiş bulunduğu protestoların kritik edilmeye bitmeme edeceğini düşündüğünü söyledi.

Berger, "Umarım bu dönemden sonraları protestoları ne pahasına olursa olsun durdurmanın akla yatkın bulunduğu sonucunu çıkarmayız. Bunun namına müşterek demokraside meselenin bu dengeyi bulmakla ait bulunduğunun farkına varırız." ifadesini kullandı.

Hükümetlerce geçerli Kovid-19 önlemlerinin DOĞRU yahut nahak yere halis muhlis dünyada bezginliğe hastalık bulunduğunu dile getiren Berger, kamyoncu protestoları benzer tepkilerin diyar sınırlarını aşarak kullanıcılarını birleştirdiğini söyledi.

Berger, Kanada’daki protestolar esnasında ilkin Amerika kamuoyundan mevrut mali yardıma de değinerek, "Sanırım bu, ecnebi paranın burada, Kanada'daki kişi politik tartışmalarımız üstünde müşterek tesirinin olup olmayacağı dair hakkıyla ehemmiyetli müşterek tartışmayı gündeme getirdi." dedi.

Salgın tamamı hayattaki kullanıcılarını etkilediği düşüncesince Kanada'daki protestolara sunulan desteği anladıklarını tamlayan Berger, şöyleki bitmeme etti:

“Fakat ayrımsız sürede burada, Kanadalıları etkileyen mevzular üstünde politik tartışmaların Kanada'da gerçekleşmesinden güvenli iktisap etmek istiyoruz. Bence diyar genelindeki Kanadalı politikacılar ve Kanadalılar, bu soruları soruyor ve bu, aylar ve ayrıca gizil adına gelecek senelerde ağız dalaşı konusu olmaya bitmeme edecek."

"Hepimiz hükümetin kullandığı yetkileri önemsemeliyiz"

CCLA adına kamyoncuların protestolarının içeriğine bağlı rastgele müşterek durum almadıklarını özetleyen Berger, halis muhlis endişelerinin maşer adına protestolara ne tepkime verildiği ve hükümete seslerini duyurmaya etkin insanoğlu kabilinden meydana gelen bazısı birtakım dokuncalı eylemlere karşılık hasretmek düşüncesince ne yetkilerin kullanıldığıyla ait bulunduğunu söyledi.

Berger, “Bir demokraside birisi kamyoncular üstünde ne düşünürse düşünsün, telkih zorunlulukları, müstevli yahut el sağlığı kısıtlamaları üstünde ne düşünürse düşünsün, bizler hükümetin kullandığı yetkileri önemsemeli ve bu yetkilerin, Kanada Anayasası'na ve arsıulusal insanoğlu haklarına mucibince oranlı ve okkalı bulunduğu için güvenli olmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Kanada camiasında Kovid-19 salgınıyla ait tartışmaların bitmeyeceğine ayraç fail Berger, şunları kaydetti:

"Toplum adına salgına ne karşılık verileceği ve Kovid-19'un ahir evresini ne yöneteceğimiz, kanıtların el sağlığını siper dair şahısların ferdî görüşlerine, doğruluk ve özgürlüklerine karşıt adına bizlere söylediklerini ne dengeleyeceğimiz dair huzur karşıya olduğumuz sorunları sona erdirmeyeceğini söyleyebilirim. Bu sebepten dolayı hakkıyla sıkıca tartışmalar görmeye bitmeme edeceğiz ve ümit ederim maşer adına bu tartışmaları haklara okkalı halde yapabiliriz."

Acil Durumlar Yasası

Kovid-19 kısıtlamalarına huzur çıkarak Amerika ile Kanada arasındaki bazısı uç kapıları ile başşehir Ottawa'da yaşamı eğleşme noktasına getiren "Özgürlük Konvoyu" protestolarına huzur Kanada hükümeti, 14 Şubat Pazartesi haset Acil Durumlar Yasası'nı yürürlüğe sokmuştu.

Ülkedeki ilkin çıplak maşer kuruluşlarınca, antidemokratik bulunduğu nedeni öne sürülerek eleştirilen ve "Savaş Yasası" adına da bildik yasanın, ikrar edilmiş bulunduğu 1988'den beri önceki kere uygulandığına ayraç edilmiş, Kanada Sivil Özgürlükler Derneği (CCLA), Trudeau hükümetini, Acil Durumlar Yasası'nı kaldırması düşüncesince mahkemeye vermişti.

Acil Durumlar Yasası, hükümete rastgele çeşit gösteriyi zecir ve kamyoncu protestolarıyla irtibatlı adına ferdî şahısların yahut işletmelerin vezneci hesabını duruşma talimatı yapılmaksızın dondurmak yahut askıya ikrar etme yetkisi veriyordu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, geçmiş meydana getirdiği açıklamada, gelinen noktada bundan böyle Acil Durumlar Yasası’nın kullanımına lazım kalmadığını belirterek, kaldırıldığını duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler