USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kanada'daki kamyoncu eylemi Avrupa'da bire bir etkiyi yaratamadı

Kanada'da kamyoncuların Kovid-19 kısıtlamaları ve aşılama zorunluluğu getirilmesine için başlatmış olduğu eylemin benzer birtakım Avrupa vatanlarında "Özgürlük Konvoyu" ismi altında yapılmasına karşın Kanada'da yarattığı etkiyi oluşturamadı.

Kanada'daki kamyoncu eylemi Avrupa'da bire bir etkiyi yaratamadı
14-02-2022 18:25
Brüksel

ABD'den Kanada'ya giren kamyon şoförlerine aşılama zorunluluğu getirilmesiyle başlamış olan protestoda Kanadalı binlerce kamyoncu araçlarıyla başşehir Ottawa hassaten iktisap etmek kıl payı kimi vilayetlerde trafiği tıkadı, günce yaşamı ve ticareti engelledi. Kamyonculara baş döndürücü iyi grupların da katılmasıyla Kovid-19 kısıtlamalarına erinç meydana getirilen protestolar genişledi.

Fransa'da yasağa karşın 'Özgürlük Konvoyu' Paris'in merkezine girdiHollanda'da 'Özgürlük Konvoyu' eylemi'Özgürlük konvoyu' Brüksel'de de yasaklandı

Bu eylemin benzer Fransa, Hollanda, Avusturya ve Belçika kıl payı Avrupa vatanlarında de denendi fakat Kanada'daki ayrımsız bulaşık oluşmadı.

Avrupa'daki protestolar en aşkın Fransa'da neva getirdi. Yasaklanmasına ve 7 bin 200 polisle disiplin önlemler alınmasına karşın konvoya dahil olan vasıtalar Paris'in merkezine girdi. Gösteriye solgun yelekliler de dayanak noktası verdi.

Konvoy, kolluk ve jandarmanın şehrin değişik antre kapılarında oluşturduğu arama noktalarını aşarak Champs-Elysee Caddesi'ne ve Zafer Takı'nın bulunmuş yer aldığı Charles-de-Gaulle Meydanı'nda toplandı. Yüzlerce eylemci de Champs-Elysee Caddesi'ne ve etrafına gelmiş olarak konvoya dayanak noktası verdi.

Hükümetin Kovid-19 kısıtlamalarına ve aşılama kartı uygulamasına reaksiyon yayınlayan göstericiler hükümet karşıtı çarpıcı sözler attı, pankartlar taşıdı. Meydandan uzaklaşma çağrılarına uygunsuz göstericilere biber gazıyla karışma fail kolluk kimi eylemcilere copla kaba müdahalede bulundu.

Yasaklı gösteriye katıldıkları sebebi öne sürülerek 337 insana mülk cezası kesildi, çıkan vakalarda 54 isim gözaltına alındı.

Hollanda'da müşterek günce hadisesiz eylem

Hollanda’da eylemciler Lahey kentinde mevcut yasama kurulu binasının çevresinde toplandı.

"Özgürlük Konvoyu" eylemcileri, traktörler, kamyonlar ve otomobilleriyle müşterek müddet yasama kurulu binası etrafındaki alternatifleri nehiy etti. Hükümet karşıtı çarpıcı sözler atan ve "Özgürlük" kayıtlı pankartlar haiz göstericiler polisin uyarısıyla devir böylelikle yasama kurulu etrafındaki işgale akıbet verdi.

Polisin koyu asayiş önlemleri almış yer aldığı eylemde, elan aşkın arabanın kente girişini engel iktisap etmek düşüncesince değişik arama noktaları oluşturuldu.

Olaysız sona aziz gösteri zımnında Lahey’de trafikte tıkanıklığı yaşandı, merkeze muvasala engellendi ve devir boyu tramvay seferleri bozma edildi.

Konvoy Brüksel'e sokulmadı

"Özgürlük Konvoyu" çağ de Avrupa Birliği (AB) kurumlarıyla NATO'ya ev sahipliği karşılayıcı Belçika'nın başkenti Brüksel'e ulaşmayı planlıyordu.

Ancak Belçikalı federal yetkililer ve Brüksel domestik yönetimi gösteriye müsaade vermedi. Hem Belçika'nın sınırlarından bununla beraber Brüksel'e antre noktalarında kolluk açık asayiş önlemleri aldı.

Brüksel'e giren yollarda kontroller yapılırken tek kamyonun kente girişine müsaade verilmedi. Az sayıda kamyon, karavan ve otomobil ise Brüksel'in dışındaki otopark sahasına yönlendirildi.

İtalya'da paydaşlık beklenenden az oldu

İtalya'nın başkenti Roma'da da yarından itibaren 50 gözyaşı dair aşının mecburi bir duruma getirilmesi protesto edildi. Dünya genelindeki aşılama karşıtı gösterilerini İtalya’ya çekmek kıl payı endamsız ileti programları üstünden düzenleme olanların protestosuna paydaşlık beklenenden az oldu.

Venedik Meydanı'nda birleşen tahminî 300 bireyin gösterisi düşüncesince Roma şehir merkezinde hassaten de Başbakanlığa çıkan yollarda asayiş güçleri koyu önlemler aldı.

Avusturya'da gösteri girişimi liyakatsiz oldu

Avusturya'nın başkenti Viyana'da cuma namazı haset düzenleneceği duyurulan, elan sonradan faziletkâr kavga ve mekân kirliliği esbabımucibe gösterilerek yasaklanan vasıtalı aşılama karşıtı protesto muhtemel halde gerçekleştirilemedi.

Protestocular yasağa karşın başşehir sokaklarında araçlarıyla gösteri ayarlamak istese de polis, çabucak aşkın arabanın peş peşe akıntı etmesine müsaade vermediği düşüncesince barhana oluşturulamadı.

Şehrin ehemmiyetli caddelerini araçlarıyla trafiğe kapatmayı planlayan göstericiler kalburüstü olamadı.

Korna çalmanın haram yer aldığı kentte hem bu yasağa uygunsuz bununla beraber müsaade verilmemiş gösteriye katılanlara yasalı muamele yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler