USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kamuya 419 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca amme kasıntı ve kuruluşlarındaki 419 kadroya, terbiye durumlarına uyarınca şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi.

Kamuya 419 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı
10-03-2022 17:15
Ankara

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni, Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Törene dahil bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatanı, bayrağı ve canından ermiş bilmiş olduğu uğurlu değerleri düşüncesince toprağa sakıt hepsi ermiş şehitlere Allah'tan yağmur diledi. Vatanı yoluna uğraş ederken yiğitlik mertebesine yetik gazileri şükranla yad fail Yanık, hepsine mıhlı ve yararlı ömürler temennisinde bulundu.

Şehitlik ve yiğitlik mertebesinin, insanoğlunun hem bu evren bununla beraber ahirette kazanabileceği en uğurlu dü makamdan birisi bulunduğunu vurgulayan Yanık, "Çok şükür bizim tarihimiz kahramanlar geçidi gibidir. İlk çağlardan Osmanlı'ya, Milli Mücadele'den bugüne şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını dinleyerek, okuyarak büyüdük. Bugün sizler o şişman tarihin aramızdaki temsilcilerisiniz. Sizlerin de hikayeleri bu şişman destanda giranbaha ortak yere sahip." sanarak konuştu.

Bakan Yanık, rastgele devir ve rastgele şartta bu yoldaşlığa ehil çıkacaklarının altını çizerek, "Bizler, bu salonda mevcut herkes, şehit ve gazilerimizden şişman ortak denyo aldık. Bu emaneti arkalamak düşüncesince rastgele imkanımızı seferber edeceğiz." dedi.

"Şehitlerimizin yakınlarına nice olanak sunduk"

Türk milletinin zamanı ortamında şehit yakınlarına ve gazilerine ayrı ortak bedel verdiğine ve ehil çıktığına ayraç fail Yanık, şu halde bitmeme etti:

"Devletimiz de bu hususta ayrışık olanaklar sağlamıştır. Ancak hükümete geldiğimiz günden bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 senedir şehit yakınları ve gazilerimizin haklarını korumak, onlara şimdi güzel olanaklar arz etmek düşüncesince ayrı ortak azimle çalıştık. Hükümetlerimiz ortamında İstiklal Harbi'nden Kore'ye, Kıbrıs'a genişliğinde geçmişten kalıt aldığımız şehit yakını ve gazilerimizin adalet ve imkanlarını genişlettik, genişletmeye çalışıyoruz. Terörle mücadelede son ötesi harekatlarımızda, 15 Temmuz'da gazilikle şereflenen rastgele kardeşimize dayanıklı aşırı değişik kalemde şişman destek sunar verdik.

Şehitlerimizin yakınlarına nice olanak sunduk. Maaştan keyif hizmetlerine, yetişek desteğinden istihdama genişliğinde değişik uygulamalarla nice manken geliştirdik. Gerek çıplak maşer buluşmalarımızın şehit yakını ve gazi dernekleriyle yaptığımız programında, gerekse uygun hususi görüşmelerimizde sizlerden mevrut tepkilerden de bu mevzuda ne genişliğinde akıllıca ilerlediğimizi görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve dirayetiyle bu mevzuda sizler düşüncesince kabil bulunan en güzel koşulları kurmak az daha çalışmaya bitmeme edeceğiz."

"Şehit yakınlarının 1 bulunan istihdam hakkını 2'ye çıkardık"

Yanık, bu süreçte şehit yakınlarının 1 bulunan istihdam hakkını 2'ye çıkardıklarını belirterek, ödev malulleri ile terörden dokunca gören çıplak vatandaşlara da istihdam hakkından intifa olanağı sağladıklarını söyledi.

2002 yılına genişliğinde 6 bin vatandaşa istihdam hakkı sağlandığını anlatım fail Yanık, "Hükümetlerimiz devrinde sağlanan acemi haklarla sayıyı kıvrım be kıvrım artırdık. Bugüne genişliğinde 46 bin 644 şehit yakını, gazi, gazi yakınının istihdamını sağladık. Bugün yerleştirmesi yapılacak 419 kardeşimizle istihdam toplamımız 47 bin 63'ü bulacak." bilgisini verdi.

Şehitlerin ortak yakını ile engellilik payı yüzdelik 90 yahut şimdi ortak tomar bulunan sökel gazilere hususi Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti sağladıklarını hatırlatan Yanık, site içi dolgun transfer hizmetleri ile demiryolları ve denizyollarının hem site içi hem şehirlerarası hatlarından parasız şekilde yararlandırıldığını belirtti. Yanık, bu kapsamda bugüne genişliğinde 203 binin üstünde parasız yolculuk kartını sahiplerine ulaştırdıklarını bildirdi.

Bakan Yanık, şehit ve gazi evlatlarının geleceğe şimdi güzel hazırlanabilmelerinin ehemmiyet verdikleri konulardan birisi olduğuna değinerek, "Bunun düşüncesince üniversitelerde açıköğretim ve ikinci talim düşüncesince talim ücretinden bağışıklık sağladık. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarımız, hususi itidalli talim kuruluşlarının yüzdelik 3'lük kontenjanından parasız yetişek kapsamında yararlanabiliyor." dedi.

"Sizler kutsi ortak emanetin sahibisiniz"

Vatanda huzurla yaşamaya ve Türkiye'ye ulama sağlamaya olanak verenlerin şehit ve gaziler bulunduğunun altını çizen Yanık, laflarını şu halde tamamladı:

"Biz onlardan devraldığımız rolü adına getiriyoruz. Dolayısıyla biz kişi işimizi yaparken memleketimiz düşüncesince kutsi ortak fariza yaptığımızı fikren bakıyoruz mesaimize. Bugün aramızdan atanacak rastgele ortak kardeşim de inanıyorum ki bu misyonun namına denyo edilmiş ortak yurt rolü bulunduğunu bile bile çalışacak. İşini yaparken bu bilinçle ve güçle çalışacak.

Ne etap kutsi ortak emanetle emek vermek yaşamına başladığınızın inanırım farkındasınız. Birer amme görevlisi şekilde atanacağınız kurumlarınızın ve fariza yerlerinizin yararlı olmasını diliyorum. Size denyo edilen rolü en güzel halde adına getireceğinizden şüphem yok. Sizler kutsi ortak emanetin sahibisiniz. Sizlerle doğrusu alım çalım duyuyoruz, emeğinizle de ailelerinizin ve bizlerin göğsünü kabartacaksınız."

Konuşmaların peşi sıra Bakan Yanık ile adalet sahibi eşhas tayin kurası butonuna baş başa bastı. Noter nezdinde meydana getirilen kura ile amme çalım ve kuruluşlarındaki 419 ekibe yetişek durumlarına uyarınca şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı.

Kura sonrası ataması yapılanların adları ve fariza yapacakları bölgeler ekrana yansıtılırken, Bakan Yanık ve adalet malikleri de tayin neticelerini strateji etti.

Atamalar, amme çalım ve müesseselerinde avukat, bebek eğiticisi, bebek eğitimcisi, diyetisyen, eczacı, fizyoterapist, hemşire, şvester yardımcısı, kuran kursu öğreticisi, mimar, mühendis, mütercim, öğretmen, programcı, psikolog, redaktör, ressam, keyif teknikeri, keyif teknisyeni, sosyolog, teknisyen, teknikçi odacı ve daim iştirakçi unvanlarındaki kadrolara gerçekleşti.

Atama neticeleri bugün çağ 18.00 bakımından "https://sosyalatama.aile.gov.tr/" adresinden öğrenilebilecek.

Törende, Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Mehteran Takımı da demonstrasyon yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler