USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kamu Başdenetçisi Malkoç: 28 Şubat, FETÖ yıldırı örgütünün çarpış düşüncesince yetişim meydana getirdiği dönemdir

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "28 Şubat, FETÖ yıldırı örgütünün vuruş düşüncesince yetişim meydana getirdiği dönemdir. O stajdaki tecrübeleriyle 15 Temmuz'u hazırladılar ve yaptılar." dedi.

Kamu Başdenetçisi Malkoç: 28 Şubat, FETÖ yıldırı örgütünün çarpış düşüncesince yetişim meydana getirdiği dönemdir
01-03-2022 12:15
İstanbul

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve Hukukçular Derneğince İÜ Rektörlük Binası Doktora Salonu'nda planlı "25. Yılında 28 Şubat Paneli"nde meydana getirdiği konuşmada, Türk siyasal tarihinin darbelerle kırcı bulunduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) içindeki ortak kol çetenin, 28 Şubat'ta hukukun haricinde ortak yapılanmayla Batı Çalışma Grubu'nu oluşturarak yıldırı estirdiklerini dile getiren Malkoç, başlarında Çevik Bir'in bulunmuş yer aldığı yasa dışı ortak kol olduklarını söyledi.

TSK'yı tutu alarak tanklar ve süngüyle demokrasiye saldırdıklarını, 28 Şubat'ın bire ortak sürede ortak İslam kini ve Müslümanlığa doğrudan ortak hamle olduğuna dikkati çekici Malkoç, "Temel adalet ve hürriyetleri ortadan kaldırarak, salat kılanlar kamudan görevden atılmış, 12 yaşından ıvır zıvır evlatların Kur'an okuması yasaklanmış, Kur'an kursları ve mortocu hatiplerin üstünde beton dökülmüş, başörtülülere zulmedilmiş, cami yapımına sınırlama getirilmiş, yavrusu martir bulunan anne-baba, başörtülü ve sakallı yer aldığı düşüncesince o şehidin törenine alınmamıştır." niteleyerek konuştu.

Ülkeyi "cehenneme" döndürdüklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koşuk okumuş yer aldığı düşüncesince hapse konulduğunu, Refah Partisi'nin sütun kupürleriyle nahak yere kapatıldığını aktaran Malkoç, rahmetli Necmettin Erbakan'ın siyasal yaşamını ve partisinin kapatılma sürecinde yaşadıklarını anlattı.

"80-90 yaşını geçti, çıksınlar' niteleyerek kampanyalar yapılıyor. Bu çeşit kampanyalara gözümüz tok"

"Demokrasiye eder verildi fakat tankla verilmedi aşırı şükür, sandıkla verildi. Milletin oyuyla verildi." diyen Malkoç, peşi sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o çevrim Başbakan bulunduğunu ve 28 Şubat'ın tortularını söküp atmaya başladığını söyledi.

Malkoç, nice hakkın iadesi ve hukuksuzluğun ortadan kalkması düşüncesince kanuncu tensikat yapıldığını, mağduriyetlerin ehemmiyetli seviyede giderildiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Silah diretmesiyle Erbakan Hoca'nın hükümetini indiren o generaller, savcılar kabilinden yakalarından tutuldu, maznun sandalyesine oturtuldu, yargılandı. Verilen ahkâm Yargıtayca onaylandı ve hapse girdiler. Rütbeleri de söküldü. Şimdi sağda solda duyuyorsunuz, '80 yaşına geldi, 90 yaşını geçti, çıksınlar' niteleyerek kampanyalar yapılıyor. Adalet yerini bulacak. Adli Tıp Kurumu değişmeyen verir 'Tek başına hapiste kalamıyor' diye, o ayrı. Mahkeme değişmeyen verir, ayrı fakat bu çeşit kampanyalara gözümüz tok."

Kamu Başdenetçisi Malkoç, 15 Temmuz'a gelinirken FETÖ örgütünü ortak güzel hissettiklerini belirterek, "28 Şubat, FETÖ yıldırı örgütünün çarpış düşüncesince yetişim meydana getirdiği dönemdir. O stajdaki tecrübeleriyle 15 Temmuz'u hazırladılar ve yaptılar fakat aşırı şükür karşılarında ölümü hücre alan, ferasetiyle dirayetiyle cesaretiyle milleti demokrasiye eş çıkması düşüncesince alanlara çağırma fail Recep Tayyip Erdoğan vardı." dedi.

TBMM'de hazırlanmakta bulunan raporda, 28 Şubat'ın Türkiye'ye zararının 400 bilyon dolar namına tabir edildiğini aktaran Malkoç, 28 Şubat darbesi olmasaydı dakika Türkiye'de adam başına sakıt ulusal gelirin 18 yahut 20 bin dolar olacağını kestirim ettiğini dile getirdi.

Türkiye'de ortak hâlâ hazırlop hoppa çarpış olamayacağını tabir fail Malkoç, "Çünkü bu ulus 15 Temmuz'da darbecilere ne yapılması icap ettiğini gösterdi. Çünkü Türk yargısı darbecileri yakasından tuttu, maznun sandalyesine oturttu, yargıladı, hapse koydu, rütbelerini söktü." halinde konuştu.

"Yaşananları unutmamak ve unutturmamak her insanın sorumluluğu"

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise 28 Şubat'ın Türk milletinin bütünlük ve beraberliğiyle kaldırılmış edilmiş ortak proses bulunduğunu söyledi.

Bu sürecin Türk milletinin zat inancıyla kültürüyle öz değerleri ve geleceğe müteveccih ümitleriyle zıtlaşan ve bunlara son koymaya çalışanların gerçekleştirdiği, bin sene süreceği söylenen ortak harekatın zamanı bulunduğunu tabir etti.

Bu harekatın, milletin zat öz değerlerine eş çıkması, birbirinin değerini bilmesi ve baş başa akıntı etmesiyle kaldırılmış edildiğini tamlayan Ak, şöyleki bitmeme etti:

"Yaşananları unutmamak ve unutturmamak her insanın sorumluluğudur. Ülkemiz tarihten beri iç ve aut tehditlerin odağında bulunmuştur. 28 Şubat'tan seneler sonradan 15 Temmuz sürecinde de bu gestalt aşırı açıkça ortak halde kendisini göstermiştir. Devletimiz ve milletimiz, şükürler olsun ki halis muhlis bu planları boşa çıkarmayı bilmiştir. Bu çeşit hareketleri aksine çevirmeyi başaran ve el erki bilincini geleceğinin teminatı namına gören milletimiz, ülkemizin üstünde planları olanların çekincesi ve korkusu olmuştur."

Prof. Dr. Ak, düzenledikleri açıkça oturum ve "28 Şubat, Sükut İkrardan Gelmez" ışık sergisinin, eskiden yaşanmış bulunan bu çeşit süreçlerin unutulmaması, unutturulmaması ve tekrarlanmaması bilincini kuvvetlendireceğine inandığını dile getirdi.

"28 Şubat, demokrasinin, hukukun ortadan kaldırıldığı süreç"

Hukukçular Derneği Genel Başkanı Ahmet Yılmaz ise 28 Şubat postmodern darbesinin hususiyet ve el erki tarihinde karaca ortak silüet bulunduğunu tabir etti.

Yılmaz, "insanların esas adalet ve özgürlüklerinin elinden alındığı süreç" namına tanımladığı 28 Şubat ile ait şöyleki konuştu:

"28 Şubat, demokrasinin, hukukun ortadan kaldırıldığı, askıya alındığı süreçtir. Yargı bağımsızlığının, bilgili tarafsızlığının bulunmadığı sürecin adıdır. 28 Şubat, hakimlerin brifing kabul etmek yoluyla doyum oluşturdukları dönemdir. 28 Şubat, sütun kupürleriyle, ortak hukukçuya yakışmayacak üslupla, tek şiddete bulaşmamış ortak partinin kapatılmasına bağlı iddianamenin düzenlenmiş yer aldığı dönemdir. 28 Şubat Milli Eğitim'in kitaplarında toprak düzlük şiiri okumuş yer aldığı düşüncesince siyasal yasaklı bir duruma mevrut şehremaneti başkanının bulunmuş yer aldığı dönemdir. 28 Şubat, devletini ve milletini muhip kişilerin hemen inanılmış yer aldığı değerleri yaşamaya mücahede etmiş yer aldığı düşüncesince talih kadrolarından, emniyetten, askeriyeden atılarak, riyakar, ikiyüzlü, sahtekar ortak binanın önünün açılması yoluyla 15 Temmuz'da FETÖ yıldırı örgütü namına karşımıza çıkmasını kolaylaştıran süreçtir."

Kamu Başdenetçisi Malkoç, İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak ile beraberindekiler, İÜ Rektörlük Binası'ndaki "28 Şubat, Sükut İkrardan Gelmez" ışık sergisini de gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler