USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Kadınlar hava değişikliğiyle mücadelede akıbet adım çalışan aktörlerdir'

Emine Erdoğan, bayanların hava değişikliğiyle mücadelede sonuç aşama çalışan erkek oyuncular bulunduğunu belirterek, "Doğanın bozulmasından ve menfi yer koşullarından kâffesi dünyada en aşırı hanımlar etkileniyor." dedi.

'Kadınlar hava değişikliğiyle mücadelede akıbet adım çalışan aktörlerdir'
04-02-2022 17:58
Istanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş donanmasında Turkcell Küçükyalı Plaza Konferans Salonu'nda planlı Geleceği Yazan Kadınlar Projesi'nin İklim Fikir Maratonu Ödül Töreni'ne katıldı.

Burada mütekellim Erdoğan, özgün fikirleriyle kendisini heyecanlandıran hanımlarla bu arada olmaktan iri büyüklük duyduğunu dile getirdi.

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi'nin, bugüne genişliğinde kaç kadının yaşamını değiştirdiğini, iri müşterek numunelik oluşum ettiğini tamlayan Erdoğan, Turkcell'e, TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'na teşekkürname etti.

Kadınların, uygulayım bilimi yaşamına "tasarlayanlar" adına alınması düşüncesince etraflıca zamandır iri çalışma verildiğini dile getiren Erdoğan, bu çabanın meyvesini dobra müşterek doğacak adına toplayacaklarına inandığını söyledi.

İklim değişikliğinin dirimsel ciddiyete sahip, tamamı dünyanın ilgisine eksikli müşterek iç kulak olduğuna ayraç fail Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu mücadeleye, bayanların teknolojiyi kullanarak alınması kusursuz da dilek ettiğimiz şey. Yarışmaya 200'ün üstünde projenin katılmış bulunduğu bilgisini aldım. Bu iri talebin sonuç basamak kalburüstü ve muştulu bulunduğunu düşünüyorum. Yani yüzlerce kadınımız, fikrini teknolojiyle birleştirerek, hava değişikliğine hal üretmiş. Yenilenebilir enerjiden atılan yönetimine, karbon fut izinden sürdürülebilir tarıma genişliğinde kaç iç kulak çalışılmış. Derece alan, almayan tamamı plan sahiplerini canı içten kutlama kartı ediyorum. Her projenin müşterek güneş behemehâl yaşama geçmesini ve insanlığın yaşanabilir müşterek geleceğe aşama atmasına vesile olmasını diliyorum."

"Kadınların değişmeyen donör mekanizmada olması doğa dostu neticeler üretiyor"

Emine Erdoğan, gezegenin elverişsiz müşterek boğazdan geçtiğine, hava değişikliğinin yaşamın gelişigüzel bölgesini etkilediğine, ekonomi, teknoloji, tarım, gıda, su kaynakları, afiyet ve gezim kabil bölgelerin bu etkiden iri miktarda payını aldığına dikkati çekti.

İklim değişikliğinin yevmi hayattan kopuk, ırak müşterek husus olmadığının altını çizen Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Attığımız gelişigüzel aşama hava değişikliğinin konusudur. Bireyden topluma, toplumdan hükümetlere, her insana sakıt iri sorumluluklar var. 21. yüzyılda ekonomi, kalkınma ve erke kabil alanlar, ağırlıklı adına mekân politikalarıyla biçimlenmek zorunda. Çünkü insanlığın geleceğe aşama atabilmesi, hava değişikliği ile verdiğimiz mücadeleyi kazanmamıza bağlı. Nasıl ki geçmiş, insanlığın eş mirasıysa, doğacak de insanlığın eş umududur. Bu umuda gelişigüzel daim baş başa ehil çıkmalıyız."

Kadınların sürece katılmalarını baş döndürücü önemsediğini tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kadınlar hava değişikliğiyle mücadelede sonuç basamak çalışan aktörlerdir. Doğanın bozulmasından ve aksi mekân koşullarından tamamı dünyada en baş döndürücü hanımlar etkileniyor fakat bire müşterek anda vesile verildiğinde doğayı kurtaracak bulunan da gene kadınlardır. Birçok ülkede kadınlar, katıksız kaynakları kullanan ve müdür konumdalar. Tüm dünyada ekincilik üretiminin az hâlâ yüzdelik 80'i bayanların elinde gerçekleşiyor. O devir bayanların hassaten değişmeyen donör mekanizmalarda toprak alması gerekliliği emsalsiz müşterek gerçektir. Araştırmalar, bayanların değişmeyen donör mekanizmada olmasının, doğa dostu neticeler ürettiğini söylüyor. Mesela, bayanların içtimai ve siyasi adına elleme pozisyona ehil bulunduğu devletler yüzdelik 12 hâlâ bağan karbon emisyonu üretiyor. Başka müşterek incelemede kadınların, karbon emisyonunu toptan adına yıpratıcı sürdürülebilir mahrukat kaynaklarına yöneldiği belirleme edilmiş. Kısacası, bayanların tüketmeden üreten, elde kılmak düşüncesince kullandığı deposu ikame geçirmek talip müşterek tarafı var. İşte bu ruh, bayanların reis bulunduğu şirketlerde, çevreye kullanılmamış dokunca ilkesinin hâlâ katı tutunmasının da sebebi."

Emine Erdoğan, yeşil ekonomiye geçişin fakat bayanların faziletkâr orandaki katılımıyla beklenir olduğuna ayraç ederek, "Yeşil ekonomi, mevzulara totaliter bakmayı, doğaya arkadaş müşterek kalkınmanın adayı olmayı gerektirir. Yenilenebilir enerji, ak pak teknoloji, ümranlı atılan yönetimi, tarım, orman ve balıkçılığın sürdürülebilir olması kabil kaç husus bayanların merakını bekliyor. Kadınlarımızın yarışmaya gönderilmiş bulunduğu müşterek hayli plan beni ümitvar kıldı. Kadınlar, yaşanabilir ve sürdürülebilir müşterek çevredeki dirimsel rollerinin farkına vardıkça dünyanın gündüz günden iyileşeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Sıfır Atık Projesiyle art üstünlük oranımız yüzdelik 22,4'e çıktı"

Küresel sayı farkı coşkunluk artışının 1,5 basamak ile sınırlandırılmasının tamamı adamlık düşüncesince al çizik olduğuna dikkati çekici Erdoğan, sonuç 20 yılda dünyanın gelişigüzel durumunda yıkmacı etkiye ehil afetlerin arttığını, bu nedenle 1,5 derecelik sınırı geçmemek düşüncesince tamamı dünyanın bire müşterek gayeye kitlenmesi icap ettiğini belirtti.

Emine Erdoğan, Türkiye'nin 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefini duyuru ettiğini hatırlatarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu çerçevede, yatırımdan üretime, ihracattan istihdama genişliğinde açık müşterek bölgede inkılap devri başlamış oldu. Bu vizyonun, 7'den 70'e hepsi çeşidinden sahiplenilmesi sonuç basamak önemli. O nedenle, şuurlu istihlak şuurunu aşılayan Sıfır Atık Projesi'nin iri müşterek aşama bulunduğunu anlatmak isterim. 2023'te kullanılmamış atığı tamamı Türkiye'de yaygınlaşmış bir vaziyete getirmeyi hedefliyoruz. Uygulamanın başladığı 2017 yılından bugüne genişliğinde tahminî 24,2 milyon ton art kazanılabilir atılan ekonomiye kazandırıldı. Geri üstünlük oranımız yüzdelik 22,4'e çıktı. Ücretli plastik torba uygulamasıyla bugüne genişliğinde 354 bin ton plastik atığın oluşumu engellendi. Tüm bunlar, ülkemizin ve dünyanın istikbaline iri yatırımlardır."

Salgından bu yana toy müşterek dünyanın inşası, teknolojik devrim, bileşimli zeka kabil kaç mevzunun dilden düşürülmediğini özetleyen Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Ancak tamamı bunların başarısı, insanoğlunun tabiatla baştan ağır ezgi müşterek alışveriş kurmasına bağlıdır. Tabiatla ilişkimizi olması müstelzim dengeye oturtmazsak, doğacak hedeflerimizin ardı sıra koşacağımız müşterek dünyamız olmayacak. Meşhur müşterek lakırtı şöyleki diyor; 'Tabiat müşterek aynadır bununla beraberinde aynaların en parlağı.' Fakat bugün, içre plastik sürülerinin yüzmüş bulunduğu okyanuslar, eksilen ormanlar ve kaybolan enva kabil kaç tahribat, bu aynadaki akistir. Biz bu yansımada hatalarımızı görmeli ve tabiat ananın müşterek parçası olduğumuz şuuruna erişmeliyiz. Topraktan çıkan gelişigüzel nimet, yağan gelişigüzel inme yağmur, ağaçlardan seslenen kuşlar ve nicesi, tabiat ananın insanlığa ülfet davetidir. Bu davete karşılık verelim."

Emine Erdoğan, konuşmasının ardından, çay atıklarını toplayıp muhtelit oluşturarak biyo bazlı plastik üreten uygulayım bilimi geliştirdikleri "TeknoTeam" projesiyle müşterek numara bulunan Hüsne Temur, Nimet Özmeral ve Semanur Erbay ile atıklardan doğada çözünebilen biyoplastik mahsulat üretmeyi hedefleyen "Mapla" projesiyle ikinci bulunan Merve Atalay ve Yapay Zeka Destekli Online Biyogaz İzleme Sistemi projesi "CH+.ai" ile üçüncü bulunan Fatma Çöpoğlu'na ödüllerini ikram etti.

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ve dalavere oturmuş üyeleri ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu yöneticileri katıldı.

Program, Emine Erdoğan ile iştirakçilerin fasile fotoğrafı çektirmesinin peşi sıra sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler