USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Johnson: "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali siyasi ve insani felaket olur"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği matbuat toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ihtimaline değinerek, "Bence bu siyasi ve insani birlikte felaket olur. Rusya düşüncesince de evren düşüncesince de askeri

Johnson:
01-02-2022 23:28

Resmi görüşme kapsamında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Mariyinsky Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile 2 sayaç devam eden mülakat gerçekleştirdi. Johnson ve Zelenskiy, görüşmenin peşi sıra kuma matbuat toplantısı düşüncesince alıcı karşısına geçti. Başbakan Johnson konuşmasında, "Bugün 100 binden aşkın Rus askeri, ihtimal de ömrümüzde Ukrayna'ya gönül rahatlığı düşmanlığın en şişman işareti yerine sınırınızda toplanıyor ve bu gizil konuşlandırma, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgal buyurmak düşüncesince gönderilmiş olduğu 30 bin askeri gölgede bırakıyor" dedi.

"Rusya'nın Ukrayna'yı elan aşkın işgal etmesi siyasi ve insani birlikte felaket olur"

Rusya'nın Ukrayna'yı elan aşkın işgal etmesi ihtimaline yer veren Johnson, "Bence bu siyasi ve insani birlikte felaket olur. Rusya düşüncesince de evren düşüncesince de askeri birlikte felaket olur" uyarısında bulundu. "Rusya'nın art hamle atması ve birlikte diplomatlık yolu seçmesi dirimsel ehemmiyet taşıyor ve bunun hala cins olduğuna inanıyorum" diyen Johnson, "Ukrayna'ya rastgele birlikte atılım olması yerinde Rusya'ya müeyyide uygulanacağını söyledi. Johnson, "Putin'in arbede yolundan art hamle atmasını ve diyalog ortamında olmamızı beklenti ediyorum" dedi. İki hafta geçmiş İngiltere'nin Ukrayna'ya sınırdaki savunmasını pekitmek düşüncesince tanksavar silahları gönderdiğini hatırlatan Johnson, İngiltere ve gayrı devletlerin Rusya'nın Ukrayna topraklarına geçmiş olduğu anda yürürlüğe girecek birlikte müeyyide paketi" ve gayrı önlemler hazırladığını da vurguladı. Johnson, Rus kamuoyunun işgal olması yerinde Ukraynalıların "şiddetli ve hunriz birlikte dayanma göstereceğini" bilmesi icap ettiğini anlatım ederek, "Rusya'daki ana babalar, bu doğruyu düşünmelidir" dedi. Johnson başkaca Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin "açık ve olan tehlike" bulunduğunu belirterek Rusya Devlet Başkanı Putin'i Avrupa'nın asayiş haritasını baştan çizmeye çalışmakla suçladı.

"Rusya'yı arama altında tutmanın yollarını ele aldık"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Johnson ile görüşmesinin içeriğine değinerek, “Başbakan Johnson ile Rusya'yı arama altında tutmanın yollarını ele aldık. Ayrıca Rus saldırganlığının caydırıcılığı düşüncesince birlikte branş film film adımlar değerlendirildi. Benim bu mevzuda fikrim biliniyor. İngiltere hükümetinin Rus saldırganlığına gönül rahatlığı yaptırımlarını güçlendirmeye değişmeyen vermesi İngiltere'nin vaziyeti anladığını gösteriyor. Ayrıca İngiltere'ye Avrupa entegrasyonu hedeflerimize dayanak noktası verdikleri düşüncesince minnettarız. Görüşmemizin birlikte apayrı ehemmiyetli konusu ordumuzun defans yönünde güçlendirilmesiydi. Ukrayna, çelimli birlikte kalaba nesir ediyor” dedi.

İngiltere'nin Ukrayna donanmasının güçlendirilmesi düşüncesince onayladığı 1.7 bilyon sterlinlik krediyi ayraç fail Zelenskiy, “İngiltere'nin 1.7 bilyon sterlinlik itimat onayı düşüncesince de minnettarız. Ayrıca Başbakan Johnson ile Karadeniz bölgesinde sulh ve güvenliğin sağlanması, siber defans ve siber asayiş dalında işbirliğinin yoğunlaştırılması düşüncesince kuma eylemler üstünde uygun kaldık” gibi konuştu.

“Binlerce tanksavar füzesi tasdik edildi”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın kendilerine verdiği desteklerden de bahseden Zelenskiy, “Başbakan Johnson, Ukrayna'nın egemenliğine ve yer bütünlüğüne mükemmel desteği, Kırım yarımadamızın işgali ve hepsi Ukrayna topraklarının art kazanılması engelleme edinmek gibi elan aşkın iş donanmasına müheyya olduğuna değgin bana garanti verdi” dedi. İngiltere'nin verdiği desteklere arttırma yerine Kraliyet Hava Kuvvetleri çeşidinden kendilerine binlerce tanksavar füzesi tasdik edildiğini aktaran Zelenskiy, “Hava Kuvvetleri taşımalık uçakları Ukrayna'ya binlerce çağdaş tanksavar füzesi tasdik etti” dedi. Kiev'in Rusya ile danışmalar düşüncesince muhtelif formatlar aradığını dile getiren Zelenskiy, “Topraklarımızı işgalden kurtaracak, ülkemizi şu yahut bu biçimde koruyacak birlikte bilinçlilik yapmalıyız. Rusya Federasyonu ile senkronik yerine müselles formatlarda, düet formatlarda nice mütalaa yürütüyoruz. Bu on paralık emeksiz değil. Kimse artık nasıl sonuçlanacağını kestirim edemez" dedi.

Donbass bölgesindeki probleminin çözümüne müteveccih kendisinden geçmiş Ukrayna yönetimini ayraç fail Zelenskiy, “Minsk anlaşmalarını kimin imzaladığını hatırlamıyorum ancak onlara kimin uyması icap ettiğini mükemmel yerine biliyorum. Sorumlu birlikte ülkeyiz ve rastgele muhtelif belgeden yahut yasadan sorumluyuz” gibi konuştu.

"Önleme, tedaviden elan iyidir"

Zelenskiy, Rusya'ya gönül rahatlığı inhibitör yaptırımların, işgalden geçmiş uygulanması gibi işe yarayacağını söyleyerek, "Önleme tedaviden elan iyidir" dedi.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler