USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Japon çoluk çocuk 'Haracuku' modasını diyar dışına kullanmak istiyor

Japonya'da dinç kesimin yol uğrağı noktası Tokyo'nun Takeşita Sokağı'ndaki gençler, giyimdeki "Haracuku" isminde sanlı çıkmaz modasını diyar dışına geçirmek istediklerini belirtiyor.

Japon çoluk çocuk 'Haracuku' modasını diyar dışına kullanmak istiyor
16-01-2022 19:14
Tokyo

Ülkede "kawaaii" (cicili bicili) kelimesiyle tanımlanan "Haracuku" modasını özümleme fail bezgi eşyalarının satılmış olduğu Takeşita Sokağı, domestik ve ecnebi turistlerin yol uğrağı noktası.

Şibuya bölgesindeki Haracuku İstasyonu'ndan başlayıp Meiji Bulvarı'na çıkan 350 mt. uzunluğundaki namüsait ve neşeli alım satım sokağı Takeşita, ülkede "gençlerin mübarek mekanı" yerine tanınıyor.

Lüks markaların Tokyo'daki merkezlerinden Omotesando Bulvarı'nın "paralel geri sokağı" yerine da bildik Takeşita Sokağı'nda, önceki ve rüştiye öğrencileri harçlıklarıyla alım satım yapabiliyor.

Takeşita, 19. yüzyılda tesirini yayınlayan İngiliz "Victorian" modasının izlerini haiz ve Japonya'da müşterek çevrim "Rorita" yerine bildik çul tarzının birleşimi "Haracuku" modasının da merkezi.

Boyanmış saçlar, yaldızlı takılar ve rengarenk bijuteri malzemeleriyle enteresan "Haracuku" modasını yeğleme fail gençler, "seçmece" niteleyerek nitelendiren çul kültürünü diyar dışına çekmek istediklerini söylüyor.

"Rengarenk olunca"

Rengarenk giyimi ve takılarını "güven ve enerji" yerine tanımlayan Yunii, Haracuku modasını "Japon kültürü" yerine tanımladığını söyledi.

Bu "eğlenceli modanın" ayrımlı devletlere ihraç edilmesini talip Yunii, "Çünkü rengarenk olunca evren şimdi aydınlanacak." ifadelerini kullandı.

Takeşita Sokağı'nda etkin Ringo, bu modayı 10 senedir izleme ettiğini ve az şimdi herhangi müşterek devir "Haracuku tarzında" giyindiğini belirtti.

Kuşandığı kültürü arkalamak istediğini özetleyen Ringo, "Hava soğuksa da sabrediyoruz" niteleyerek "sevdiği görünümü arkalamak istediğini" kaydetti.

"Kurdeleli yağız makosen"

Takeşita Sokağı'nda, Haracuku modasına ilgili bijuteri dükkanında etkin Ayata, "kurdeleli yağız makosenlerin" (ayakkabı çeşidi) sonuç devirde aşırı müşterek tomar satıldığını söyledi.

Bu modayı izleme edenlerin çoğunluğunun 30'lu yaşlarda bulunduğunu kaydeden Ayata, "Bence Haracuku modası, kimsenin bakışına aldırmadan istediğini ika manası taşıyor." dedi.

Takı malzemeleri sattığı bu sokağa Japon gençlerin şişman dikkat gösterdiğini Kazuma, Kovid-19 salgını evveliyat alanı ecnebi turistlerin de çoğunlukla görüşme ettiğini söyledi.

Siyah nitelik ve pisik objelerini yeğleme fail ve bu modanın "duygularını güçlendirdiğini" anlatım fail Ban ise çabucak müşterek aydır giyindiği bu modanın "küresel müşterek giysi yerine yayılmasını hedeflediklerini" söyledi.

Farklı kültürlerden moda parçalarını müşterek araya getirerek "Haracuku" tarzını ortaya çıkardıklarını kaydeden Ban, "Nahoş müşterek nesne yapsam da bu tarz, bana kaybetmeyeceğimi hissettiriyor." niteleyerek konuştu.

Ortaokul talebesi Okina ise toplumsal iletişim araçları kanalıyla bu seçimi öğrendiğini belirterek, "Dünyanın en süslü giyinenlerinden olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

2 zaman makyaj

ABD'nin Alaska bölgesindeki tutucu müşterek kasabadan Japonya'ya geldiğini kaydeden Alison ise Haracuku stilini "ifade özgürlüğü" yerine tanımladı.

Daha evvela "Rorita" tarzına dikkat duyduğunu aktaran Alison, Japonya'ya geldikten sonradan "daha sınırsız" halinde nitelediği "Haracuku" modasına dikkat duyduğunu belirtti.

Şu an şita mevsimine akıllıca Haracuku tarzını giyindiklerini kaydeden Alison, etraflıca çul sırasında ise makyajlarının dü saati bulabildiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler