USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İzmir ve Muğla'dan deprem sahasına yardımlar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma sebep bulunduğu vilayetler düşüncesince İzmir ve Muğla'da alana bilirkişi personel ve iş makinesi gönderilmeye bitmeme ederken, birleşen yardım miktarı da çabucak artıyor.

İzmir ve Muğla'dan deprem sahasına yardımlar sürüyor
08-02-2023 18:06
Izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya uyarınca 10 ili etkileyen depremlerin arkası sıra yaraları kavuşturmak düşüncesince başlatılan yardım kampanyası kapsamında sonuç 48 saatte 46 tır, 15 kamyon, 3 tayyare ve 1 gemiyle insancasına yardım malzemeleri kenar alanına irsal edildi.

Kampanyayla 81 bin 395 aşındırmak paketi, 6 bin 272 besin paketi, 6 binin üstünde mertlik paketi, 31 bin 247 battaniye, 5 bin 561 hab tulumu, 3 bin 920 hıfzıssıhha paketi, 3 bin 505 bot, 3 bin 629 montgomer ve 11 düğün bağışı alındı.

Ayrıca 110'u kontrol istirdat mensubu iktisap etmek kıl payı doktor, operatör, şoför, aşçı, ruh bilimci ve veterinerlerden oluşan 332 şehremaneti mensubu ve 133 taşıt alana ulaştırıldı.

İZSU da alana 35 taşıt ve iş makinesi ile 91 personelden oluşan kadrosunu gönderdi.

Koza Altın İşletmeleri Ovacık Altın Madeninden meydana getirilen izah da tecrübeli personelden oluşan 90 şahsiyet ekibin, jeneratör, delici-kırıcı makineler, ilkyardım malzemesi, yer taşıtları ve gayrı ekipmanlarla alana yönlendirildiği belirtildi.

Kınık ilçesinde mevcut Polyak Eynez Maden Ocağında memur 40 şahsiyet kontrol istirdat kadrosunun de dört dörtlük teçhizatlı namına askeri uçakla alana gönderileceği bildirildi.

Depremzedelerden destek

İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların oluşturduğu İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) de ayrımsız acıyı canlı depremzedeler düşüncesince yardım kampanyası başlattı.

Dernek Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki depremde başlarına gelenleri bildikleri düşüncesince orada kişilerin nelere gerekseme duyduklarını kestirim edebildiklerini, korumak düşüncesince harekete geçtiklerini söyledi.

Üyelerin kazak, iç çamaşırı, çorap, döşenmemiş gıda, avrat pedi, çocuk maması, marazlı bezi, yorgan, yastık ve giysi malzemeleri bağışında olduğunu özetleyen Özkan, "Yardımlarla ortak kamyonu doldurduk. İzmir'deki depremzedelerimize teşekkürü ortak namus borcu biliyorum. 2,5 yıldan sonradan biberli çekici müşterilerini düşünüp elinde neyi var ise getirip yarısını paylaşan insanlarla alım çalım duymamak elde değil. İnşallah yardımlar faydalı ortak biçimde yerlerine ulaşır." dedi.

Konak Belediyesinden 60 şehremaneti personeli, 18 sağlıkçı ve 16 gönüllüden grup ile 20 kamyon yardım malzemesi, Bornova Belediyesinden doktor, sağlıkçı ve kontrol istirdat ekiplerinden oluşan 45 şahsiyet grup ile 3 tır yardım malzemesinin de alana göndermiş olduğu öğrenildi.

Ege Üniversitesinden meydana getirilen açıklamada ise fahri 28 keyif mensubunun İskenderun Devlet Hastanesinde göreve başladığı, yönetsel personel ile öğrencilerin toplamış olduğu ayni yardımların evvel bölümünün alana akla yatkın yola çıkmış olduğu tabir edildi.

Kent genelinde kaymakamlık belediyeleri ve sivil polis polis maşer müesseselerinin da düzenledikleri kampanyalarda birleşen yardımları depremin etkilediği illerdeki AFAD merkezlerine yönlendirdikleri belirtildi.

İzmir'den Valilik koordinasyonuyla deprem alanına 101 tır yardım gönderildi

Depremin arkası sıra başlatılan yardım seferberliği kapsamında kaymakamlık kaymakamlıkları organizasyonuyla birleşen giysi, elektrikli ısıtıcı, hab tulumu ve hıfzıssıhha malzemelerinden oluşan yardımlar, Buca ilçesindeki Türk Kızılay Afet ve Lojistik Merkezinde toplanıyor.

Türk Kızılay ve gönüllüler çeşidinden tasnifi fail yardım malzemeleri kolilendikten sonradan tırlara yükleniyor.

Bornova Kaymakamı ve İzmir Valiliği Ayni Yardımlar Koordinatörü Fatih Genel, AA muhabirine, depremin evvel anından itibaren İzmirlilerin el birliği duygusuyla cereyan ettiğini söyledi.

Türkiye'nin aşırı iri ortak kenar yaşadığını tamlayan Genel, şunları kaydetti:

"İzmir'den şu anne denli 101 tır gönderildi. İçişleri Bakanlığımız bizi Adana ile eşleştirdi. Buradan revan yardımlar ilkin Adana'ya gidiyor, ordan da Osmaniye ve Hatay'daki gereksinimler gideriliyor. Burada gördüğünüz herhangi ortak nesne ağız ağıza İzmirlilerin duyarlılığı. Koordinasyon rolü fail resmi görevliler haricinde çalışanların yüzdelik 90'ı gönüllülerden oluşuyor. Hayırseverlerin destekleri, ferdî de kurumsal da var. Yani ortak battaniyesini alıp mevrut de var. Herkes seferber reşit durumda. Umarız bu yardımlar en çabuk biçimde hesabına ulaşır."

Merkezde fahri namına etkin ortaöğretim öğrencilerinden Büşra Çelikoğlu, deprem acısı canlı bireylere elinden geldiği denli katkıda mevcut iktisap etmek düşüncesince güç gösterdiğini dile getirdi.

Ahmet Taha Dündar da duygularını şu laflarla tabir etti:

"Biz biriz, kardeşlerimiz o tarafta. Burada çalışırken vatanıma, milletime faydalı, faydalı ortak döl olduğumu hissediyorum. Evde oturmaktansa, güya benim evim burasıymış gibi, annem ve babam orada sokakta kalık kabil hissediyorum. O sebepten dolayı burada elimizden ne geldiyse hazırlamaya çalışıyorum."

Bağışlar bitmeme ediyor

İzmir Ticaret Odasının (İZTO) toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirilen paylaşımda ise İzmir iş dünyası namına başlatılan "İzmir Yardıma Koşuyor" kampanyasında şu anne denli 12 milyon 994 bin liralık nakdi bağışın toplandığı kaydedildi.

Yardımların gelmeye bitmeme etmiş olduğu bildirilen paylaşımda, bağışlarla depremzedelerin en aşırı gerekseme duyduğu materyallerin hızlıca realizasyon edilerek deprem alanına derneşik biçimde nakledildiği belirtildi.

Muğla

Muğla'da, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin arkası sıra başlatılan yardım kampanyasına derin dayanak noktası veriliyor.

Depremler ondan sonra kentteki amme kurumları ve sivil polis polis maşer kuruluşlarınca yardım kampanyaları başlatıldı. Muğla Valiliği koordinesinde açılan merkezlerde birleşen yardımlar deprem alanına gönderiliyor.

Menteşe ilçesindeki, Valiliğin ayni hediye ve anne tevzi deposuna aşırı sayıda kişi, çalım ve belediyeler yardım malzemeleri getiriyor.

Malzemeler burada ayrıştırılıp kolilere konulduktan sonradan tırlara yükleniyor.

Ekiplerce dakika hazırlanmakta olan tırlar, kişmiri yolu ve Marmaris'te mevcut Aksaz Deniz Üssü'nde gözleyen askeri gemilerle deprem alanına cereyan etti.

Marmaris

Marmaris Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYD) kampanyası kapsamında Çamdibi Mahallesi'ndeki Karayolları 26. Şube Şefliği Marmaris Bakımevi ambarlama dalında yardımlar onama edildi.

SYD ekipleri, isim ve kurumlardan mevrut yardımları listeleyip tasnifledi.

Marmaris Belediyesince de "Yaraları daima beraberce saracağız" sloganıyla hesaplı kampanyada Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda birleşen malzemeler, Kaymakamlık yardım merkezine konfirmasyon edildi.

İkinci el eşyanın onama edilmediği yardım derç merkezine getirilen malzemeler kamyon ve tırlarla Valiliğe iletildi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yardım çağrılarına dayanak noktası sağlayan vatandaşlara teşekkürname ederek, "Deprem bölgesindeki topu topu vatandaşlarımızın Allah yardımcısı olsun. Marmaris halkının desteği ile yardımları hazırlıyoruz. Toplamsal dayanışmayla ortak ve beraberce namına yardımlarımızı ulaştıracağız." dedi.

Datça

Datça Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde birleşen yardımlar tıra yüklendi

Kampanya kapsamında, oyuncak, gıda, battaniye, ısıtıcı, halı, denk ve hıfzıssıhha malzemeleri ilkin iktisap etmek kıl payı deprem bölgesinde kullanılacak olan yardım malzemeler realizasyon edildi.

Bodrum

Konacık Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde yardım derç merkezine gelenler deprem alanına destekte bulunmayı sürdürüyor.

Kaymakamlık ve şehremaneti koordinasyonunda hesaplı yardım organizasyonuyla birleşen malzemeler, AFAD eliyle kenar alanına ulaştırılıyor.

Çalışmaları, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ilkin iktisap etmek kıl payı Bodrum Belediyesi yetkilileri ile nice STK yetkilileri de izleme ediyor.

Seydikemer

Muğla Valiliği, Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi koordinesinde yurttaşlar çeşidinden getirilen yardım malzemeleri İlçe Kapalı Spor Salonu ve şehremaneti binasında toplandı.

Yardımlar gönüllüler çeşidinden tırlara yüklendi. Malzemeleri haiz 3 tır, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve kaymakamlık protokolünün katılımıyla deprem alanına dualar eşliğinde uğurlandı.

Fethiye

Valilik ve Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde kurum, yapı ve yurttaşlar çeşidinden getirilen gıda, giyecek, battaniye, ısıtıcı ve hıfzıssıhha malzemeleri, İlçe Gençlik Spor Salonu ve belirlenen merkezlerde toplandı.

Malzemeler gönüllüler çeşidinden tırlara yüklendi.

Yardımları haiz 3 tır, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve kaymakamlık protokolünün katılımıyla deprem alanına gönderildi.

Fethiye Belediyesinin toplamış olduğu yardımlar ise 6 tır ve 1 kamyon ile deprem alanına uğurlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler