USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'İyilik Rengi' yardım faaliyetleriyle evlatların yüreğine dokunuyor

"İyilik, rengin olsun" mottosuyla 4 senedir ölçülü çalışmalarda evlatları önceleyen İyilik Rengi Derneği, yardım elini uzattığı evlatların yüreklerine dokunup yüzlerinde gülümseme kurmayı hedefliyor.

'İyilik Rengi' yardım faaliyetleriyle evlatların yüreğine dokunuyor
23-07-2022 21:03
İstanbul

Kapı bap gezip eksikli kişilere yardım fail müşterek ekip gönüllü, kullanıcılarını da desteğe heveslendirme geçirmek şartıyla 2018 yılında İyilik Rengi Derneğini kurdu. Sahada 600 gönüllüsüyle çalışmalarına bitmeme fail dernek, 4 yılda gerekseme sahiplerine tahminî 8 milyon lira yardımda bulundu.

İsmini "İyilik, rengin olsun" sloganından düzlük ve İstanbul merkezli yürüttüğü yardım çalışmalarında gerekseme sahibi ufaklıklara evleviyet sağlayan dernek, çocuk kumanyası, pedagoji bilimi seti, karne hediyesi, bayram harçlığı, bayramlık ile kışlık kıyafet, bisiklet, scooter ve mürebbi aldatmaca kutusu kabilinden ayrışık yardımlarla evlatları sevindiriyor.

Çalışmalarında çocuklarla tıpkı değini kurarak onların yüreklerine raci dernek, tıpkı sürede evlatları esenlik ve yardım hazırlamaya heveslendirme ediyor.

Çocukların yanı esna ailelerini de ayrışık yardımlarla destekleyen dernek, donsuz ailelere besin ve hıfzıssıhha malzemeleri dağıtırken esenlik giderlerini de karşılıyor.

İstanbul'un yanı esna Suriye ile Afrika devletlerinde de yardım emek harcaması tay tay arabası İyilik Rengi Derneği, Gana ve Çad'da su kuyuları açtı, Suriye'deki sakıncasız alanda 1000 yabanlık deri şehir kurdu.

Çocuklar atölyeler ve konuşma eğitimleriyle de destekleniyor

İyilik Rengi Derneği Genel Başkanı Serhan Kalafatoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, hepsi gönüllülerden oluşan ekipleriyle çocuk odaklı yardım emek harcamaları yaptıklarını, piyasa günleri 100'ü hayli gönüllüyle İstanbul'un 13 sahasına dağılıp gerekseme sahibi aileleri belirleme ettiklerini anlattı.

Bu ziyaretleri esnasında ufaklıklara ayrışık şekerlemeler ve oyuncaklar armağan ettiklerini, şita aylarında ufaklıklara bot ve montgomer projeleri yaptıklarını tamlayan Kalafatoğlu, şunları söyledi:

"Her fasıl böylelikle karne hediyesi projeleri yapıyoruz ve çocuklarımızla bu meyanda coşku merkezlerine gidip dobra müşterek devir geçiriyoruz. Bizde ramazanlar başta baş döndürücü mülevven ve dobra geçer. İlk ramazanımızda çocuk kumanyaları yaptık. Çünkü ayırt ettik ki çocuklarımız kumanyalardan kendilerine tek bilinçlilik çıkmadığını gördüklerinde az buçuk üzülüyorlardı. Biz de hoppadak ufaklıklara müteveccih kumanyalar yaptık ve içini şekerlemelerle oyuncaklarla doldurduk."

Kalafatoğlu, ramazanlarda ailelere iftarlara giderek, beraberce sofraları paylaşıp çocuklarla zamanlar geçirdiklerini, ekol çağında ufaklıklara pedagoji bilimi setleri dağıttıklarını tabir etti.

Gönüllü öğretmenlerle Türkçe ve hesap tahkim derslerimizi vermenin yanı esna atölyeler ve konuşma eğitimi düzenlediklerini dile getiren Kalafatoğlu, başkaca evlatları biçimsiz alışkanlıklardan ırak avlamak ve spora yönlendirmek düşüncesince ayak topu akademisi kurduklarını kaydetti.

Kalafatoğlu, sığınmacı evlatların eğitimine de ehemmiyet verdiklerine dikkati çekerek, "Çünkü bulunan dizge süresince az buçuk art kalıyorlar. Geri takviyeleri yapmış olup tahsile uyarlanmış olmalarını sağlıyoruz. Temel ölçüde Türkçe ve hesap eğitimleri ile temaşa ve foto eğitimleri, hile ve hikmet atölyeleri yapıyoruz." sanarak konuştu.

Sobayı bu meyanda kurup kestane kavrulmuş yaptılar

Yaptıkları yardımlarla 50 bini hayli çocuğa ulaştıklarını özetleyen Kalafatoğlu, derneğin kurulduğu 2018'den buyana müşterek yarayı kavuşturmak ve müşterek evladı sevindirmek düşüncesince hız ettiklerini dile getirdi.

İhtiyaç sahibi ailelere müteveccih yardım faaliyetlerine yer veren Kalafatoğlu, azık hesabına kişilerin öz istediklerini alabilmeleri ve alışverişe çıkabilmeleri düşüncesince market kartı dağıttıklarını söyledi.

Ailelerin esenlik problemleri ve değişik gereksinimleriyle da ilgilendiklerini tamlayan Kalafatoğlu, "Kışın soba ve yakıt yardımları yapıyoruz. Bunu da gine öteki derneklerden değişik olarak, katiyen kapıdan ver git cemiyeti olmadık. Gittik, sobaları çocuklarla aileyle bu meyanda kurduk, yaktık. Hatta kestanemizi yaptık, anca çıktık." ifadelerini kullandı.

"Asıl gayemiz herkesi sahaya heveslendirme etmek"

Kalafatoğlu, derneğin gerekseme malikleri düşüncesince yardım alma sistemini şu halde anlattı:

"Bir aileye gideriz, gereksinimi belirleme ederiz. Sonra duyururuz. Deriz ki 'Bu ailede hakeza müşterek gerekseme var. Sağlık gereksinimi var. Ameliyat olacak.' Aslında istediğimiz kişilerin döşenmemiş sıska SMS'lerle yardım etmesinden mavera gelsinler öz elleriyle versinler, bunu hissetsinler. Bunun düşüncesince kullanıcılarını sahaya çağırma ediyoruz. WhatsApp gruplarımız var. Bunun üstünden birleştirme oluyoruz ve herhangi müşterek hafta sahaya çıkarken acemi birilerini yanımıza katıyoruz. Asıl gayemiz herkesi sahaya heveslendirme etmek. Bizle yapmasınlar, gelsinler, düsturu öğretelim, yardımın ne yapılacağı dair sefer gösterelim. Sonra hacısı hocası bunu öz sokağında, mahallesinde gerçekleştirsin istiyoruz."

Yardımların arkası esna evlatların müspet art dönüşlerinden duyduğu memnuniyeti tabir fail Kalafatoğlu, "Hatta 'Bundan sonradan İyilik Rengi'ni tığ bitmeme ettireceğiz.' diyen çocuklarımız oldu. Çocuklarımıza almaktan baş döndürücü vermeyi belletmek istiyoruz. Kendilerini sahaya engelleme ediyoruz." dedi.

Kalafatoğlu, yazları ufaklıklara bisiklet, scooter ve paten dağıttıklarını, bisiklet hayalini gerçekleştirdikleri evlatların hissî anlamış olur yaşadıklarını anlattı.

Süsledikleri minibüsle çıkmaz sokak dolaşarak bayram harçlığı dağıttılar

Derneğin yakut ve pedagoji bilimi gönüllüsü 23 yaşındaki Fatma Çekmez, dini bayramlarda 2 senedir sürdürdükleri "Bayram Harçlığı" projesiyle ilgilendiren hile verdi.

Bu sene Kurban Bayramı'nda değişik müşterek halde projeyi uygulayıp şimdi baş döndürücü çocuğa iktiran yapmak istediklerini dile getiren Çekmez, şu halde bitmeme etti:

"Çocuk olsam bana o harçlık ne verilirse benim düşüncesince bu unutulmaz, tam müşterek birikim olurdu sanarak düşündüm. Dedim ki bizim servis otomobilini süsleyelim. Biz de süslenelim. Böyle palyaçomuz falanca olsun. Çıkalım girelim oralara, gençler sokakta, bayramlaşalım onlarla. Dokuz günce müşterek bayram tatili. Birçok insanoğlu memleketine gitmiş. Yazlığı bulunan yazlığına gitmiş. Hiç gidecek noktayı sıfır çocuklar da sokaklarda kalmış, aldatmaca oynuyorlardı. Biz hakeza az buçuk engelleme olduk. Bayramlaştık, hediyeleştik."

Çocuklarla burada kurmuş oldukları tıpkı iletişimin alelacayip bulunduğunu dile getiren Çekmez, şunları kaydetti:

"Böyle evlatların geçmiş ilkin şaşkınlığı, ne işe yaradığını anlayamaması, sonradan ayırt edince şaşırmaları, beklemediği çabucak gözünün içerisindeki gülümsemeyi kullanmak hakkıyla müşterek fahri düşüncesince herhangi müşterek devir yaşayamayacağı şeylerden müşterek tanesi. Sadece evlatları manzara ettik ancak bu meyanda ayırt ettik ki cevapsız güzellikle anlayışla etrafta dolaşan müşterek şeylere bizim ihtiyacımız varmış. Bir otobüs durağından geçe 'Durun, burada çocuk var. Bunlara armağan dağıtalım.' deyip servisi durduğumuzda kişilerin somurtkan, yaşamdan baş döndürücü da mesut bulunmadığı müşterek beniz halindeyken başını kaldırıp ansızın gülümseyip bahtiyar bulunduğu anları gördük. Binlerce çocuğa ulaşacağımızı fikren yola çıktık ancak on binlerce de yetişkine mevki olduğumuzu gördük."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler