USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İYİ Partili Türkkan’ın küfür ettiği şehit ağabeyi Gümren konuştu

Bingöl'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın küfür ettiği şehit ağabeyi Tahir Gümren, “Evet hakkıyla bana hakaret, küfürler fail ayrımsız o şahıs, alttan da bana çifte vurdu” dedi.

İYİ Partili Türkkan’ın küfür ettiği şehit ağabeyi Gümren konuştu
05-11-2021 22:55

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, müşterek kadro tetkik ve ziyaretlerde mevcut olmak kıl payı Bingöl'e geldi. Akşener'in gelmesiyle baş başa müşterek şehit ağabeyi Tahir Gürmen, “Bu avrat beni mahkemeye verdi, ego ukubet almışım. Şu an cezaevine gireceğim” diyerek reaksiyon gösterdi. Daha sonraları asayiş güçlerince bölgeden uzaklaştıran Gürmen'in yanına revan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, küfür ve taşlama etti.
Yaşanan olayın peşi sıra Gürmen, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gümren, “Galiba yaşadığımız herhalde fotomontajdır yahut ego yemlik mi almışım, birisi beni mi göndermiş onu ego anlayamadım. Biz onlar kıl payı değiliz. Onlar kıl payı paralarımız yok. Kimse bizi göndersin de bunu yapsın da ego onu bilmiyorum. 1997'den buyana canlı müşterek ateş var. Parçalanmış müşterek ahi canı var. Hele o Lütfü baya sorun, onun kardeşi parçalandı mı, çuvallarla topladılar mı? Onu müşterek öğrensin önce. O Meral kadına da şurası söyleyin, sizlerin de müşterek kardeşiniz hakeza parçalansaydı, sen toplasaydın anlaşılan bunu yapmazdınız. Meclise giderken başka, Şırnak'a giderken başka, Hakkari'ye giderken başka. Eğer ora Kürdistan bura Kürdistan'sa, nerede yaşadığımızı da ego bilmiyorum” dedi.

“Terörle oturup koruyucu insanlarsınız”

Yıllardır ortamında bulunan müşterek acının bulunduğunu aktaran Gümren, “Benim senelerce içimde bulunan müşterek acıydı. Bingöl'e doğacak diyerek duydum. Emindim ki yanına gidip müşterek obje diyeceğim ve ya müşterek arzuhâl vereceğim, fakat buna kimesne müsaade vermeyecekti emindim. Ben de ne yaptım, sesim de gürdü en iyisi bağırarak müşterek obje söyleyeyim ve söyledim de. Çünkü neden sen Hakkari'ye giderken farklısın, İstanbul'a giderken farklısın, İzmir'e giderken farklısın. Terörle oturup koruyucu insanlarsınız. Ama müşterek de edepsizce bizlerden oy isterseniz, onu anlamadım. Eğer şerefin, namusun, haysiyetin var ise başta o mebus diyen eş beni anabolizma fail neymiş var ise eş kıl payı çıksın desin tallahi ego bu erkeğe taşlama ettim, ego çıkıp dört başı mamur Türkiye'den defo dilerim. Kulağıma dediği o kötü yalan benim epizot varmıyor. Zaten kılıç denir ya ismet düşüncesince yaşarız, ihtimal ego haykırdım, ihtimal benim yanımda müşterek hastalanmış eş söylerdi gücün yalan söylenmez. Namus düşüncesince yaşıyoruz, o lafı bana diyemez” biçiminde konuştu.

“Dizleriyle bana vurdu, hala yarası var”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan üzerine şikayetçi bulunduğunu tamlayan Gümren, “Evet hakkıyla bana hakaret, küfürler fail bire müşterek o şahıs alttan da bana çifte vurdu. Dizleriyle bana vurdu, hala yarası var. Bunları çektim bütünü rapordadır. Ve bana bu hareketi fail şahıs müşterek de utanmadan, uslanmadan gidip diyor ki bunlar yalandır. Senin kıl payı müşterek insanoğlu olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Sen ne yüzle şahısların karşısına çıkıp da oy isteyeceksin ve senin başkanın ne yüzle bu teröre dayanak noktası vererek oy isteyecek onu da bilmiyorum. Hepinizi Allah'a bırakıyorum. Hani diyorlar ya kılıç Türk adaletine güvenmiyorduk, ya güvenmiyorlarsa ego Türk adaletine güveniyorum. Ben madun tabanda müşterek vatandaşım, siz ise milletvekilisiniz, bakansınız. Ben sırtımı şehit aileleri derneğine dayadım, benim on paralık kimsem yok. Allah'ım var. Kendi ayağımla gittim kabahat duyurusunda bulundum, az buçuk önceki de gittim belirleme ettim. Aynı şahıs kimdir, hepsini de biliyorum. Hepsini de Allah'a devretme ediyorum, Türk adaletine devretme ediyorum” dedi.

“Türkiye sınırları bünyesinde Kürdistan diyerek müşterek yerde yoktur”

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de Lütfü Türkkan'ı istifaya çağırdı. Sözen, “Biz oraya siyasal amaçla gelmiyoruz. Biz sizin HDP ile ilişik söylediğiniz söylemlerden duyduğumuz hastalığı dile getiriyoruz. Ne Siirt ne Bingöl ne de Türkiye'nin rastgele müşterek ayrıksı noktayı Kürdistan diyerek müşterek semt devletimizde yoktur. Türkiye sınırları bünyesinde Kürdistan diyerek müşterek yerde yoktur. Arkadaşımız bunu anlatım etmiş. Lütfü Türkan özrü kabahatinden büyük, bu arkadaşımıza ağza alınmayacak küfründen ötürü en herşeyden ilk olarak Türkiye'deki dört başı mamur şehit ailelerinden, gazilerimizden ve Bingöl halkından defo dilemelidir. Bu küfür zaman elden burada bu kardeşimiz gözetiminde yapılmamıştır, Türkiye'deki dört başı mamur şehit ailelerimize, gazilerimize ve Bingöl halkına yapılmıştır. Biz sağa bakmadan, sola bakmadan lam cim bakmadan Lütfü Türkan'ın biran önceki bu şeb ezanı siyaseten istifa etmesi lazım, siyasal sahneden çekilmesi geçişsiz ve çıkıp ha ego bu kardeşimize haddimi ve maksadımı aşarak küfür ettim, defo arzuluyorum demesi lazım. Aksi takdirde bu fenomen siyasetin üzerinde müşterek olaydır” ifadelerine arazi verdi.

Şehit ağabeyi bulunan Tahir Gümren'in kardeşi İsa Gümren'in 1997 senesinde Bingöl merkeze ilişkin Gözer yaylasında çobanlık yaparken yıldırı örgütü PKK'nın havan topu topu saldırısında şehit düşmüş olduğu öğrenildi.

Muhammet Ali Çiftçi
 

İLGİLİ HABER
İYİ Partili Lütfü Türkkana tepkiler çığ kıl payı büyüdü İYİ Partili Lütfü Türkkan’a tepkiler çığ kıl payı büyüdü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler