USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç: 'BTM, Türkiye’nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu'

1 Nisan 2022 tarihinde BTM'nin 5'inci yaşını doldurduğunu aktaran İTO Başkanı Şekib Avdagiç, şu haliyle BTM'nin, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri bulunduğunu söyledi. Avdagiç, ''2021 senesinde ecnebi sermayenin 3'te 2'sini unicorn biçimine mevrut firmalar get

İTO Başkanı Avdagiç: 'BTM, Türkiye’nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu'
27-04-2022 17:42
İstanbul Ticaret Odası (İTO) kabilinden girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), 5'inci yaşını verdiği iftarla kutladı. İTO ve BTM Başkanı Şekib Avdagiç ile BTM Mütevelli Heyeti'nin de katılmış bulunduğu iftarda girişimciler, yatırımcılar, mentorlar ilkin edinmek az daha herkes ekosistem arazi aldı. Cemile Sultan Korusu'nda meydana gelen iftar zamanı vakti yemeğinde, BTM'nin 5 sene zarfında kıvrım etmiş bulunduğu sefer endamsız bir film kendisine katılımcılarla paylaşıldı.

''BTM, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu''

1 Nisan 2022 tarihinde BTM'nin 5'inci yaşını doldurduğunu aktaran Şekib Avdagiç, ''Şu haliyle BTM, Türkiye'nin en önemli startup merkezlerinden biri oldu. İTO'nun Sirkeci'ye icra vekili kabilinden kullanılmayan bir park yeri var. O otoparkın arsasıyla ait birtakım sıkıntılarımız vardı, 2021 senesinde çözdük. Mülkiyetin topu topu İTO'ya geçti. Türkiye'nin en önemli startup merkezinin inşasına başlayacağız. Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir merkez olacak. Ticari yada dirimlik amacı ile değil, ortaya konan BTM fikrini fevk seviyeye taşıyacak bir projeyi İnşallah yaşama geçireceğiz. Bugüne derece 5 bin girişimciye ev sahipliği önleyen BTM, bu sistem deveye girdikten sonraları ihtimal bu sayıları sene bazında realizasyon imkanını bulacak'' biçiminde konuştu.

''2021 senesinde ecnebi sermayenin 3'te 2'sini unicorn durumuna mevrut firmalar getirdi''

Unicorn'ların ülkeye getirmiş bulunduğu ecnebi kapital özen çekici Avdagiç, ''Startup'lar ve startup'lardan çıkıp unicorn durumuna mevrut şirketlerin, 2021 senesinde Türkiye'ye getirmiş bulunduğu ecnebi kapital baktığımızda; sermayenin 3'te 2'si bu fondan geldi. Dolayısıyla bu aşırı verimli kaynak. Ülkenin ekonomisi ve gelir-gider dengesi yönünde aşırı önemli. Startup dair İstanbul'un Avrupa 40'ıncı olmadığını düşünüyoruz, buradan dışarıya baktığımızda önceki 25'de olduğumuzu görüyoruz. Turizmde önceki 3'te, ayrıksı bölgelerde da bir tane haneli listedeysek startup dair alacağımız mesafenin bulunduğunu düşünüyoruz'' diyerek konuştu.

BTM'nin gençlere verdiği yardıma yer veren Avdagiç, ''BTM'de yapımızı büyütmeye, programlarımızı geliştirmeye ve yeni modülleri ekmeye çalışıyoruz. Genç arkadaşlarımız fikirleriyle geldikten sonraları şirketleşmiş kendisine çıkmalarını ön görüyoruz. Türk ekosistemine bu yaptığımız katkıların, yeni yapacağımız atılımlarla Türkiye'deki kurumlara değil, halis muhlis bölgeleye de kip olacağını düşünüyoruz. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden başlayarak gayri üniversiteleri de eklemeye çalışıyoruz. Daha çalışan yetişek vermeye çalışıyoruz. Dolasıyla buradaki arkadaşlarımızın herkes gereksinimlerine yardım vermeye çalışıyoruz; düşüncesi iyelik haklarından türel yardıma kadar, satı ile ait sözleşmelerin tamamlanmasından satı işlemlerinin ve bunun tahsilatının gerçekleşmesine derece bulunan gelişigüzel evrede yardım vermeye çalışıyoruz'' dedi.

“BTM, ilkokul yılda kusursuz hamiş aldı”

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı da icra ettiği konuşmada, “Hem millî aynı zamanda arsıulusal bölgelerde ülkemizi başarıyla temessül fail BTM, bu başarısını kıtalararası platformlara taşıyarak Amerika, Mozambik ve Güney Afrika denli nice ülkede girişimcilik ekosistemiyle ait programların zarfında yürütücü kendisine arazi aldı. Kısa bir müddet ilkin ‘Yılın Yatırım Platformu Ödülü'nü de meydan BTM, ilkokul salname süreçte aldığı ödüllerle hem girişimcilere aynı zamanda yatırımcılara müteveccih gerçekleştirdiği hizmetlerden kusursuz hamiş edinmeyi başardı. Tabi bu manada bulunmaz desteklerinden ötürü İTO'ya, altın yöneticilerimize, bu yolda baş başa yürüdüğümüz paydaşlarımıza, iş ortaklarımıza, girişimcilerimize ve herkes BTM çalışanlarına teşekkürname ediyorum. Bu başarıların katlanarak bitmeme etmesi düşüncesince kesintisiz çalışmaya bitmeme edeceğimizi her insanın bilmesini istiyorum” dedi.

Ekosistemde sadece girişimcilere değil, yatırımcılara da önemli hizmetler sunan BTM'nin, düşün evresinden envestisman etabına derece herkes girişimleri de kucaklamasıyla ekosisteme mürşit bulunduğunu tamlayan Elbaşı, “Bu anlamda, kurulduğu günden beri bizlerden desteklerini göz boncuğu devir esirgemeyen ilkin altın başkanımız edinmek az daha bulunmaz İstanbul Ticaret Odası'na ve altın yöneticilerimize şükranlarımı bildirme ediyorum” ifadelerini kullandı.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, açım konuşmalarının peşi sıra BTM Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nda ilkokul yılını dolduran üyelere plaket; ilkokul senedir BTM'de çalışanlara ise şehadetname tanıştırma etti.

Adem Gürer - Murat Ergin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler