USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İTO 140. Yıl Özel Ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla meydana gelen törende "restorasyon", "kültür-sanat", "turizm", "teknoloji", "girişimcilik" ve "dönüşüm" peyda etmek kabilinden 6 kategoride rütbe verildi.

İTO 140. Yıl Özel Ödülleri sahiplerini buldu
25-09-2022 18:00
İstanbul

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO'nun 140 senenin birikimiyle Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise en şişman odalarından biri bulunduğunu belirterek, "Biz amasız, fakatsız ortak şekilde, evcil ve ulusal ekonomiyi sarsılmaz ortak biçimde düz yazı edenlerle bu arada yürümeye bitmeme edeceğiz." dedi.

693 bin üyesiyle İstanbul iş dünyasının yapı kuruluşu bulunan İTO, kuruluşunun 140. sene dönümünü hususi ortak ihsanıhümayun töreni ile kutladı. Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla meydana gelen ihsanıhümayun törenine, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

İTO Başkanı Avdagiç, törende meydana getirdiği konuşmada, Sultan 2. Abdülhamid'in sanayileşmiş ve kalkınmış Türkiye hayalini yapmak neredeyse kurulan Dersaadet Ticaret Odası olarak, o günden bugüne Türkiye ekonomisinin gelişim göstermesi düşüncesince şişman mücahede gösterdiklerini söyledi.

Türk hususi dalının oluşması düşüncesince çalıştıklarını anlatım fail Avdagiç, yetiştirici ve tüccarların gündemine; ithal mallar bildirme etmek alegori evcil mallar üretmeyi, ihracatı artırmayı, toy aut pazarlar bulmayı getirdiklerini vurguladı.

Avdagiç, Türkiye ekonomisini toy ortak eşiğe taşıyan, 21. yüzyılı "Türk yüzyılı" yapmanın evcil ve ulusal ortak üretimle kabil bulunduğu bilinciyle Türk hususi sektörünü görülmemiş ortak ufka haiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın indinde durmayı ulusal ortak vecibe şekilde bildirme ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin sonuç 20 senesinde İTO'nun çabucak büyüdüğünü, girişimcilerin cesurca iş yaptığını tamlayan Avdagiç, "2001'de en şişman konuşu yıkımdan çıkan Türkiye, 2008 global krizini aşarken, 15 Temmuz çıyan FETÖ darbesinde biricik canevi olurken, pandemiden minimum etkilenen ülkelerden biri olma başarısı gösterirken, İstanbul tüccarı kâffesi sorunlarda öncecilik aldı, bütünlük ve beraberliğimize eş çıktı. İstanbul ekonomisi büyüdükçe Türkiye hâlâ da ilerledi. Türkiye, evren liginde yükseldikçe İstanbul'un potansiyeli hâlâ da arttı." diyerek konuştu.

"Böyle ortak anlayışın indinde peyda etmek 140 salname mesuliyetimizin gereği"

Şekib Avdagiç, 20 senedir daim mesail bulunduğunu söyleyip duruşlarını sorgulayanlara müteveccih şu soruları sordu:

"Siz ihracatın 250 bilyon doları aşabileceğini, ticareti kolaylaştıran, ekonomiyi canlandıran duble yolların 27 bin 500 kilometreye çıkabileceğini, aceleci trenlerin Anadolu'yu saracağını, Türkiye'nin Pekin'den Londra'ya çağcıl İpek Yolu'nun merkezinde olacağını hiçbir düşündünüz mü? Siz Türkiye'nin kişi otomobilini, kişi tankını, kişi helikopterini, kişi atak uçağını, kişi İHA'sını yapabileceğini aklınızdan hiçbir geçirdiniz mi? Son 20 yılda konuşu büyümeye istihsal kabilinden en efdal katkının uran sektöründen geldiğinin bilincinde mısınız? Türkiye'nin 2021 yılı bakımından satın bildirme etme gücü paritesine uyarınca Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık'ın peşi esna Avrupa'nın 4. şişman ekonomisi bulunduğunu unuttunuz mu? Rusya-Ukrayna harbinde açıklık bulucu, Doğu Akdeniz'de gökçe vatanın ve tabii katıksız taş yağı lambası haklarımızın savunucusu, Şangay Beşlisi'nde toy afak düşüncesince hedefler yapan ortak Türkiye olabileceğini düşünebildiniz mi? Bunu yapan, düşünen ve görüntü edenler var… Biz Türkiye'nin kendilerini herhangi ortak şeyin üstünde markajcı hakeza ortak anlayışın indinde olmayı zamanı görevimiz, 140 salname mesuliyetimizin gereği şekilde görüyoruz."

Avdagiç, Türkiye'nin verilen mütebaki abuhava olmaktan çıkıp "aktör abuhava olmasının", iş dünyasının göğsünü kabarttığını anlatım ederek, "700 bin pres ve onların 1,5 milyonu ortak hayli sahibi ve ortağı ile Türkiye'nin en şişman odası ve dünyanın ise en şişman odalarından biri şekilde ve 140 senenin birikimiyle şurası vurgulamak istiyorum; kılıç amasız, fakatsız ortak şekilde, evcil ve ulusal ekonomiyi sarsılmaz ortak biçimde düz yazı edenlerle bu arada yürümeye bitmeme edeceğiz." dedi.

Türkiye ekonomisinin kâffesi aktörlerinin devim bilimi yapısıyla global ekonomideki yerini hâlâ da üst transfer ve dirlik karşıya kalmış bulunduğu kâffesi güçlükleri yenme gücüne ve potansiyeline eş olduğuna ayraç fail Avdagiç, Türk hususi bölgeyi şekilde bayrağı hâlâ da üst taşımanın azim ve gayretinde olduklarını kaydetti.

"İTO'nun 20. periyodunu asıl manada ortak atak devrine çevirdik"

İTO Başkanı Avdagiç, İTO'nun 140 salname tarihinin sonuç 4 yılında, evvel günkü şevkle İstanbul ve üyeler düşüncesince çalıştıklarını, İTO'nun 20. periyodunu asıl manada ortak atak devrine çevirdiklerini söyledi.

Gençlerin ve girişimcilerin fikirlerini ekonomiye karışma fail Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'ni, Türkiye'nin ve bölgenin en şişman start-up ve girişimcilik merkezine dönüştürdüklerini aktaran Avdagiç, Teknopark İstanbul'u, Savunma Sanayi Başkanlığı'yla bu arada hâlâ da genişletip teknopark ekosisteminin gözbebeği biçimine getirdiklerini anlatım etti.

Avdagiç, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ni hassaten müstevli zamanında bitirdikleri yatırımlarla Avrupa'nın ve bölgenin en çağcıl fuar merkezlerinden biri biçimine dönüştürdüklerini, doluluk oranını yüzdelik 100'e andıran artırdıklarını bildirdi.

Hünkar Kasrı'ndan sonra, "ulusal mimari" akımının öncüsü Vedat Tek'in meydana getirdiği zamanı Liman Hanı'nı restore yazar ekin ve yetişek hayatına kazandırdıklarını hatırlatan Avdagiç, "Burada İstanbullu tüccarların nabzını tutak İTO Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni faaliyete soktuk. Haliç kıyısındaki emektar biçim binamız bulunan İstanbul Ticaret Sarayı'nı aslına akla yatkın baştan düz yazı yazar üniversitemize tahsis ediyoruz. İstanbul'daki mesleksel ve fen okullara eş çıkarak 54 okulun hamiliğini üstlendik." diyerek konuştu.

Avdagiç, İstanbul'u evren turizminin beraberinde kurultay ve derinti turizminin de hayattaki evvel 10 şehri arasına kullanmak düşüncesince paydaşlarla mevcut kuvvetleriyle çalıştıklarını anlatım ederek, şöyleki bitmeme etti:

"İstanbul Ticaret Üniversitemiz, gençlerimizin en baş döndürücü yeğleme etmiş bulunduğu yetişek kurumlarından biri oldu. Devletimiz ve hükümetimizin anons ettiği, hassaten istihdam seferberliği peyda etmek neredeyse dört başı mamur konuşu seferberliklere canla başla, ehliyetli ortak içtimai vecibe yükümlülüğüyle katıldık. 2021 yılı esasen beri İstanbul'da tahminî 600 bin mütebaki istidamın oluşturulmasında en şişman hissedar olduk. Çin'den Malezya'ya, Ürdün'den Makedonya'ya, Kolombiya'dan Paraguay'a derece ticaretimizi imar etmek düşüncesince onlarca ticari uyuşma zaptına imza attık. Sözün özü; ortak fariza devri içre en baş döndürücü çalışmalar ve çalışkanlık meydana getiren İTO yönetimi peyda etmek düşüncesince çalıştık."

İstanbul'u biçim bildirme yazar İstanbul ve Türk iş alemi düşüncesince dünyanın herhangi ortak köşesinde çalışkanlık gösterdiklerini aktaran Avdagiç, İstanbul'a bedel katanların hakkını doğrulama yazar ödüllendirmenin gerekliliğine inandıklarını, bu amaçla da 140. yıllarını 140. Yıl Özel Ödülleri ile kutlamayı amaçladıklarını söyledi.

6 kategoride ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların peşi esna İTO Başkanı Avdagiç, "üretim ve ticarete asır atlatan, ömrünü İstanbul'a hizmete adayan ortak İstanbul sevdalısı" şekilde nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İstanbul iş dünyası namına minnettarlık vesikası ikram etti.

İTO 140. Yıl Özel Ödülleri'nde "restorasyon", "kültür-sanat", "turizm", "teknoloji", "girişimcilik" ve "dönüşüm" peyda etmek neredeyse 6 kategoride ödüller sahiplerini buldu. Ödüller, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İTO Başkanı Avdagiç kabilinden ikram edildi.

"Restorasyon" branşındaki ödül, Fatih Belediyesi'nin Osmanlı ve Bizans mimarisini ortak arada yaşatan Yedikule Zindanları restorasyonuna verildi. Ödül, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'a ikram edildi.

"Girişimcilik" branşında ödüle, yenilikçi anlayışıyla laboratuvar süresince cevahir üretmeyi başaran Appsilon firması müstahak görüldü. Ödülü, şeriklik namına Oğuzhan Karakaya aldı.

Galataport Projesi, İstanbul'a evren standartlarında ortak kruvaziyer limanı ve toy ekin destinasyon bölgeyi sunması ile "turizm" branşında ödüle müstahak görüldü. Ödül, Doğuş Grubu Şirketleri Başkan Yardımcısı Gür Çağdaş’a ikram edildi.

"Dönüşüm" alanındaki İTO 140. Yıl Özel Ödülleri plaketi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin 15 bin eserini İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ile kalımlı bir vaziyete getiren Rektör Prof. Dr. Handan İnci Elçi'ye sunuldu.

"Kültür-Sanat" ödülüne; gün bilincini abidevi yapımlarla toy neslin ve Türkiye'nin gündemine haiz Bozdağ Film müstahak görüldü. Ödül, Bozdağ Film Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bozdağ'a verildi.

"Teknoloji" branşında ise ödüle; Türkiye'nin evcil ve ulusal uygulayım bilimi üretiminin remiz ismi, Türk havacılık ve defans geçmişine değerli harflerle ismini yazdıran rahmetlik Özdemir Bayraktar müstahak görüldü. Ödülü, Bayraktar'ı temsilen Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler