USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İtalya'da milyonlarca ad kuraklık zımnında sularının kesilmesi riskiyle üzerine karşıya

İtalya'da şita aylarının ceninisakıt yağmur oranlarıyla geçmesi dolayısıyla giriş yayınlayan kuraklığın, milyonlarca bireyin doğacak aylarda lavabo sularında kesintilerle karşılaşmasına defa açabileceği bildirildi.

İtalya'da milyonlarca ad kuraklık zımnında sularının kesilmesi riskiyle üzerine karşıya
23-02-2023 22:06
Roma

Ülkedeki su kaynaklarından sorumlu konsorsiyum ANBI'nın Başkanı Francesco Vincenzi, icra ettiği kayıtlı açıklamada, ellerindeki veriler doğrultusunda doğacak aylarda minimum 3,5 milyon İtalyan'ın burma suyu erişiminin kesintiye uğrayabileceğini belirtti.

Vincenzi, ülkenin en iri akarsuyu ve ehemmiyetli ortak su yatağı Po Nehri'ndeki su düzeyinin üstün dereceli kurda ceninisakıt bulunduğunu kaydetti.

ANBI'nın atıfta bulunmuş yer aldığı verinin, Ulusal Araştırma Konseyinin (CNR) İtalyan nüfusunun yüzdelik 6 ila yüzdelik 15’inin alevlenmiş yahut çok kuraklığa verilen küsurat alanlarda yaşamış yer aldığı bilgisine dayandığı basına yansıdı.

İtalya'da sabık yaz "son 70 senenin en alevlenmiş kuraklığı" yaşanmıştı

Ülkenin ehemmiyetli mekân kuruluşu Legambiente de 20 Şubat'ta icra ettiği açıklamada, ülkedeki kuraklık sıkıntısının alarm donör boyutlara ulaştığını bildirmişti.

İtalya'nın yıldız ve itidalli kesimindeki göl ve nehirlerdeki su seviyelerinin sıkkın kurda olduğu, İtalyan Alpleri'ndeki kar oranının akıbet 10 senenin averajına nazaran yüzdelik 53 hâlâ az yer aldığı anlatım edilmişti.

Doğrudan kuraklığa ilişkin olmasa da yağışların azalması ve denizin çekilmesi kabilinden sebeplerden kanallarıyla adlı sanlı Venedik kentindeki birtakımı kanallarda su düzeyinin arazi arsa 50-60 santim denli azaldığı ve gondolların yüzdürülemediği belirtilmişti.

İtalya'da sabık yaz "son 70 senenin en alevlenmiş kuraklığı" yaşanmış ve bu kuraklık dolayısıyla ekincilik sektöründe minimum 6 bilyon avroluk dokunca oluşmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler