USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İtalya ve Fransa güçlendirilmiş teşrikimesai anlaşması imzaladı

İtalya ile Fransa ortada aut politika, defans ve güvenlik, adalet, ulaştırma, eğitim, ekonomi, sanayi, içişleri ve kesintili hicret mevzularını ilgili katı baş döndürücü bölgede güçlendirilmiş düet teşrikimesai anlaşması imzalandı.

İtalya ve Fransa güçlendirilmiş teşrikimesai anlaşması imzaladı
26-11-2021 17:41
Roma

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’de ev sahipliği icra ettiği törenle, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi, dü şehir ortada ayrımlı bölgelerde iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen anlaşmayı imzaladı.

Mattarella, Macron ve Draghi anlaşmanın imzalanması zımnında el ele ışık çektirdi.

Cumhurbaşkanlığındaki imza töreninin peşi esna Draghi ve Macron, Roma'daki mevki misafirhane Villa Madama'ya geçerek burada anlaşmayla ilişik eş matbuat toplantısı düzenledi.

Draghi, Fransa ile sınırlardan şimdi mavera tarih, sanata denli sert aşırı bölgede paylaştıkları şeyler bulunduğunu dile getirerek, "Bu anlaşma, ülkelerimiz ortada zamanı müşterek an olma niteliği taşıyor. Fransa ve İtalya, yakınlıklarını ve bağlarını sağlamlaştırıyor, bugün bundan sonraları şimdi da yakınız." dedi.

Bu anlaşmanın derinlemesine ve komplike müşterek etüt sürecine dayandığına ayraç fail Draghi, "Anlaşmayla bitmiş ötesi müşterek teşrikimesai komitesi kurduk. Avrupa Birliği çeşidinden günah açısından paylaşılan muhaceret akışlarını yönetmeye gerekseme var. Bugün ayrımsız sürede gök dalında iş donanmasına çevrik geçim imzalandı. Bundan sonraları herhangi müşterek 3 ayda müşterek İtalyan bakanı, Fransa’da bakanlar kuruluna katılacak ayrımsız halde Fransız bakanlar da İtalya'da bakanlar kuruluna katılacak. Ortak çabalarla ve Avrupa bütünleşme dönemini hızlandırarak kendimizi güçlendirebiliriz. Bugün imzalanan bu anlaşma, bu yolun başlangıcıdır." sanarak konuştu.

Anlaşmanın karşılaşılan eş hastalıkların baş başa dümen edilmesini sağlayacağını anlatım fail Draghi, bu anlaşmanın düet ilişkileri sağlamlaştırmanın ötesinde, Avrupa bütünleşme dönemini de motivasyon geçirmek istediğini belirtti.

Başkalarının geleceklerine değişmeyen vermemesi düşüncesince AB’nin egemenliğinin önemine aksan önleyen Draghi, "Egemen iktisap geçirmek düşüncesince öz sınırlarının savunmasını da aşina iktisap geçirmek gerekiyor. Gerçek müşterek Avrupa savunması oluşturulmasına gerekseme var. Bu anlaşma, NATO'nun namına değil aksine, mütemmim olacak bulunan bu eş savunmanın yaratılmasına araştırma görevlisi oluyor. Daha çelimli müşterek Avrupa, NATO'yu şimdi çelimli kılar. Bu, bu anlaşmanın önceki ve en asliye adımlarından biridir." ifadelerini kullandı.

Draghi, başkaca finansal keseye bağlı kuralların salgından evvela de tam kurda olmadığını belirterek, “Bir gözden geçirme gerekliydi, bugün kaçınılmaz.” dedi.

Draghi, geleceğin dünkü kurallarla tasarlanması icap ettiğini anlatım ederek, İtalya ve Fransa'nın bu mevzuda adam kızarmak istediğinin altını çizdi.

Macron: Fransa ve İtalya, herhangi müşterek şeyi baş başa yapmalı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu anlaşmanın Avrupa’nın kaderi düşüncesince aşırı şeye yanıt geldiğini dile getirerek, "Fransa ve İtalya, herhangi müşterek şeyi baş başa yapmalı. Bu sonuç çağda koronavirüse erinç baş başa uğraş ettik, rivayet gelişi Libya'da da...” ifadesini kullandı.

Quirinale Anlaşması ile eş müşterek jeopolitik zevahir oluşturacaklarını aktaran Macron, "NATO’ya katkıda bulunan, şimdi çelimli müşterek eş Avrupa savunmasının inşasına yardım yapacağız. Yasa dışı göçle ve insanoğlu kaçakçılarına erinç mücadelede Avrupa’nın aut sınırlarını destek iktisap geçirmek düşüncesince iş birliğimizi artıracağız." sanarak konuştu.

Macron, bu anlaşmanın Almanya ile meydana getirilen anlaşmayla kıyaslanmasına ve Almanya’ya erinç denli yorumlanmasına bağlı müşterek istifham üzerine, Quirinale Anlaşması ile İtalya’nın Almanya'nın yerini almış bulunduğu yorumlarına erinç çıktı.

Macron, "Fransa'da Almanya ile işlerimiz komplike duruma vardığında 'İtalya'ya döneriz' atasözü denli müşterek takıntımız var. Bu katiyen işe yaramaz. İtalya ve Almanya, birbirini tamamlıyor, farklılar da. Birbirlerini ikame etmenin yollarını aramaya ister yok. AB, politik yarar üstüne kurulan müşterek plan değildir. Bunu, kani ve çelimli halde söylüyorum." cevabını verdi.

AB süresince önderlik takıntısı olmadığını da anlatım fail Macron, AB'de kararların 27 unsur şehir çeşidinden alındığını vurguladı.

Macron, bu anlaşmaların, birbirinin yerini takanak özellikte değil tersine mütemmim bulunduğunun altını çizdi.

Quirinale Anlaşması

İmzalandığı toprak bulunan İtalya Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ismini düzlük anlaşma, 2017’de Lyon’da meydana getirilen Fransa - İtalya Hükümetlerarası Zirve’den sonraları üstünde görüşmelerine başlanan müzakereler, devir kurnaz kesintili muhaceret ile birtakım siyasetçi mevzularda dü şehir ilişkilerinin gerilmesi sayesinde fakat bu sene süresince sonuçlanabildi.

12 maddeden oluşan anlaşma, aut politika, savunma, güvenlik, uzay, adalet, ulaştırma, eğitim, ekonomi, sanayi, içişleri ve kesintili göç, dijitalleşme, hava sahalarında iş birliklerinin ilerletilmesini hedefliyor.

Quirinale Anlaşması, dü şehir ortada sert aşırı bölgede iş birliğini güçlendirmenin yanı esna farklılıkların bulunduğu yahut şimdi evvela anlaşmazlıklara defa açan mevzularda istişareler aracılığıyla hal bulunmasını öngörüyor.

İtalyan basınında, bahis konusu anlaşma, Fransa'nın 1963'te Almanya ile icra ettiği Elysee Anlaşması'na benzetilirken, kalın pıtrak ikisini karşılaştıran yorumlar toprak aldı.

Basında çıkan birtakım yorumlarda da anlaşmanın, Almanya’da Angela Merkel periyodunun sona yetişmek kıl payı bulunduğu müşterek vakte emsal gelmesine ilgi çekilirken, Brexit, kesintili muhaceret ve Kovid-19 krizleriyle sarsılan AB'ye dünkü müşterek ivme kazandırabileceği anlatım edildi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler