USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İşverenden asgari ücretin 'dengeli belirlenmesi' talebi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, zamanın şartları dikkate alınarak, personeli da üreteni de koruyacak istikrarlı birlikte asgari ücret belirlenmesi çağrısında bulundu.

İşverenden asgari ücretin 'dengeli belirlenmesi' talebi
01-12-2021 12:11
Ankara

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yazılmış açıklamasında, milyonlarca çalışanın yaşamını aracısız ilişik asgari ücret dair önce teşrin ayından bu yana tamamı içtimai paydaşlarla derin halde görüştüklerini belirterek, bu kapsamda Türk-İş ilkin edinmek kıl payı iştirakçi konfederasyonları ve sendikaları, politik partiler, çırçıplak maşer kuruluşları, çalıştıran kuruluşları, küçük-orta-büyük ölçekli işletmeler ve temsilcileri, akademisyenler ve ekonomistler ile istişarelerde bulunduklarını vurguladı.

Hem etkin hem çalıştıran bakışını idrak etmek düşüncesince icra ettikleri araştırı ve analizlerle kamuoyunun beklentilerini yakından izleme ettiklerini bildiren Akkol, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda, sahadan aldığımız veri, fikir ve önerilerle, başkaca bilirkişi ekiplerimizin uygulayım analizleriyle çalışmalarımızı yürüttük. Metal, dayanabilen istihlak ürünleri, tekstil, cam, çimento, çıpa çelik, ilaç, kimya, deri, gıda, elektrik, elektronik, aceleci istihlak ürünleri, kağıt ve ağaç, maden, inşaat, makine, otomotiv, otomotiv taraf sanayi, turizm, apiko giyim, perakende, petrol, enerji, sağlık, eğitim, amme ağırbaşlı uran ve hizmet, yöresel idareler ve domestik yönetimler de müdahale edinmek kıl payı tamamı sektörlerden, hem emek vermek arkadaşlarımızın hem işverenlerin ümit ve görüşlerini çalışmamıza müdahale ettik. Komisyonda da bu çalışmalarımızdan, görüşmelerimizden elde ettiğimiz çözümleme ve önerilerimizle arazi alacağız."

"Belirsizlik ortamı nice piyasası aksi etkilemeye bitmeme ediyor"

Akkol, TİSK namına indinde numara önceliklerinin gelişigüzel devir bulunduğu kabilinden ülkenin ve emek vermek dostlarının sürdürülebilir refahı bulunduğunu anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu noktada, çalışanlarımızı pahalılık karşısında koruyacak indinde asgari ücret belirlenmesinden yanayız. Ancak başka taraftan da unutmamalıyız ki tamamı dünyada küsurat mal fiyatları, erke ve nakil maliyetlerinin yanı esna çıpır krizi kabilinden toptan mesail ve acemi varyantlardan kaynaklı erdemli ipham ortamı nice piyasası aksi etkilemeye bitmeme ediyor. Bu ve benzeşim nedenlerle yetiştirici enflasyonunun yüzdelik 46'yı aştığı indinde dönemden geçiyoruz. Böyle indinde ortamda işletmelerimizi ve üreticilerimizi ayakta tutaç ve üretimin devamlılığını sağlayacak indinde asgari ücret düzeyinin belirlenmesi dirimsel önemdedir. Dönemin şartları dikkate alınarak, personeli da üreteni de koruyacak istikrarlı indinde asgari ücret belirlenmesi çağrısında bulunuyoruz. Başta asgari ücret edinmek üzere, tamamı ücretler üstündeki vergilerin aşamalı namına düşürülerek dengeleri sarsmadan çalışanların gelirlerinin artırılabileceğine inanıyoruz. Aynı zamanda, asgari ücret çalıştıran teşvikinin bu sene da bitmeme etmesinin, tek bulunmadığı denli nazik bulunduğunun ve acemi istihdam yaratılmasında kayda bedel indinde yarar sağlayacağının altını da indinde kat şimdi yemek isteriz."

"Aralık ayının başlangıcında tamamlamaya hazırız"

Yeni asgari ücretin en endamsız müddette netleşmesi dair kamuoyunun şişman beklentisi bulunduğunun bilincinde olduklarını tamlayan Akkol, şu halde bitmeme etti:

"Bu nedenle Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda görüşmeleri hızlandırarak süreci açıklık ayının başlangıcında tamamlamaya hazırız. Buradaki en şişman temennimiz, emek vermek yaşamının tamamı paydaşları namına müselles mutabakata varılması ve derinliğine seneler sonraları önce kat işçi-işveren-kamu namına beraberce imza atılmasıdır. 'Birlikte Mümkün' anlayışı ile bu zahmetli devri gine işçi, işveren, hükümetimiz ve tamamı içtimai paydaşlarımızla açıkça diyalog ve el birliği eliyle en güzel halde aşacağımıza inanıyoruz. Geleceğimize, çalışanlarımıza, işletmelerimize ve işimize ulama sağlayacak gelişigüzel muhtelif karara dayanak vermeye hazırız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler