USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İstihdam teşvikleri 'sade ve etkin' yapıya kavuşturulacak

"2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"na göre, istihdam teşviklerine bağlı hasiyet değerlendirmesi yapılarak teşvikler "sade ve etkin" ortak yapıya kavuşturulacak.

İstihdam teşvikleri 'sade ve etkin' yapıya kavuşturulacak
27-10-2021 09:49
Ankara

"2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nda, istihdam teşviklerinin "sade ve etkin" ortak yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

AA muhabirinin 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan meydana getirdiği derlemeye göre, aktüeryal dengenin gözetilmesi şekli ile toplumsal asayiş sisteminin etraflıca dönemli finansal sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, toplumsal sigorta prim tabanı genişletilecek, düzene antre kolaylaştırılacak ve denetimler eliyle mekanizma etkinleştirilecek.

İstihdam teşviklerine bağlı ağırlık değerlendirmesi yapılarak teşvikler dümdüz ve canlı ortak yapıya kavuşturulacak.

Bu teşviklerin etkinlikleri gözden geçirilerek, bulunan teşviklerde mükerrerliğe etken bulunan icraat ve birbirini dışlayan çorak teşvikler belirlenecek, teşvik sisteminde sadeleştirmeye müteveccih icraat yapılacak.

Sosyal asayiş sisteminde teftiş uygulamaları geliştirilecek ve çeşitlendirilecek, riziko odaklı teftiş uygulamaları yaygınlaştırılacak.

Gelir İdaresi Başkanlığından alınacak verilerden ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı data tabanında toprak meydan verilerden yararlanılarak yapılacak analizler sonucunda riskli bulunduğu belirlenen kol ve iş yerlerine müteveccih ekonomik denetimler yaygınlaştırılacak.

Kayıt dışı istihdam ve yük dışı ücretle elan canlı ortak halde uğraş edilecek.

Kayıtlı istihdamın artırılmasının kuvvet bulunduğu sektörler belirlenerek, sektörlerin durumuna akla yatkın yük dibine kabul etme uygulamaları geliştirilecek.

Özel sektörde canlı sigortalıların prime asal hasılatının ortak esbak ayak tabanı göre, yüzdelik 20 ve üstünde azalması yerinde bilgilendirme gayeli çelimsiz ileti gönderilecek.

Yapılan analizler sonucu, yük dışı istihdam ve az ecir bildirimi konusunda, riskli bulunduğu kestirim edilen işverenlere müteveccih bilgilendirme gayeli mektuplar gönderilecek.

Prim tahsilatları artırılacak, toplumsal asayiş sisteminin canlı ortak yapıya kavuşturulması sağlanacak.

Prim borçlarının izlem ve tahsilatı canlı ortak halde uygulanarak prim gelirlerinin artırılması sağlanacak.

Çiftçiler ve mevsimsel canlı ekincilik işçileri kıl payı senenin belli aylarında dirimlik elde edenlere müteveccih hususi prim ifa dönemleri belirlenecek.

Sosyal Güvenlik Kurumunun enformatik sistemleri güçlendirilecek. Bilgi güvenliği ve zatî verilerin korunması amacıyla altyapının güçlendirilmesi sağlanacak.

Hastalık olay türünde ekonomik iş göremezlik raporlarının bizatihi namına ödenmesine bağlı yazılım emek harcaması yapılacak.

Engelliler ile canlı ve hanımefendilerin iş gücüne iştirakı artırılacak

Programla topluluğun kâffesi kesimlerine kişiye şayan iş fırsatlarının sunulması ile ilkin avrat ve çoluk çocuk peyda etmek kıl payı hususi siyaset mucip grupların istihdamının artırılması hedefleniyor.

Bu doğrultuda, hususi siyaset mucip grupların iş gücüne ve istihdama katılımları artırılacak.

Özel siyaset mucip gruplara elan kalifiye müşavirlik hizmeti sunulabilmesi amacıyla iş kulüpleri ve bu kulüplerden yararlanan isim sayısı artırılacak.

Kadınların iş gücü endüstrisine katılımlarını kolaylaştırıcı ve istihdamlarını artırıcı icraat geliştirilecek.

Gençlerin iş gücü endüstrisine canlı katılımları desteklenecek ve istihdam edilmeleri kolaylaştırılacak.

Staj, girişimcilik ve işbaşı yetişek programlarının etkinleştirilmesi eliyle gençlerin işe geçişleri kolaylaştırılacak.

Engellilerin iş gücüne iştirakı ve istihdamı artırılacak. Bu amaçla zat işini kuranlara dayanak noktası verilmesine bitmeme edilerek canlı iş gücü sahası programlarından elan aşkın yararlanmaları sağlanacak.

İş sağlığı ve güvenliği dalında planlı hizmetlerin hasep ve verimliliğinin artırılmasına müteveccih icraat yaşama geçirilecek.

Bu alanda, ilişik kuruluşlar çeşidinden birleşen verilerin ortak tane ortak data tabanına aktarılmasını, iş yerlerinden alınacak verilerin belirlenmesini ve kâffesi bu verilerin iş kazası ve mekanizma hastalıklarını önleme odaklı kullanılmasını realizasyon edecek ortak mekanizma geliştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler