USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İstanbullu sanayiciler, mesleki tahsile bağlı bilgilendirme kampanyası başlatacak

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesleki öğrenime müteveccih müjdelerine ilişkin, bu fırsatı hem iş gücü piyasalarıyla hem emek vermek alternatifi arayan gençlerle buluşturabilmek noktasında dünkü birlikte zamanın başladığını söyledi.

İstanbullu sanayiciler, mesleki tahsile bağlı bilgilendirme kampanyası başlatacak
17-10-2021 12:30
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesleki eğitim merkezleri öğrencilerine müteveccih müjdeleri, hem sanayiciler hem de öğrenciler kabilinden kıvançla karşılandı.

Erdoğan, güzeşte günlerde katılmış bulunduğu mesleki öğrenime bağlı müşterek programda dü müjdeyi duyurmuştu. Mesleki eğitim merkezlerine bitmeme fail öğrencilerin 4 sene süresince aldıkları ücretlerin çalıştıran üstündeki yükünün ağız ağıza kaldırılarak mutluluk kabilinden üstlenileceğini açıklanan Erdoğan, ayrımsız sürede mesleki eğitim merkezlerinin akıbet sınıfına kalfa şekilde bitmeme fail öğrencilerin akıbet senelerinde minimum ücretin üçte bir tanesi genişliğinde değil, ½ si genişliğinde ecir alacaklarını duyurmuştu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Vakfı kabilinden yapılarak 2006 senesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının sanayideki yansımasına hem de İSO içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı teşrikimesai ve yardımı ile bitirdikleri çalışmalara bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bahçıvan, toplumda meslek liseleri genişliğinde adsız sansız ikinci müşterek mevzunun da mesleki eğitim merkezleri bulunduğunu söyledi.

Erdoğan'ın verdiği müjdelere ve mevzunun gündeme getirilmesine atıfta mevcut Bahçıvan, amme otoriteleri kabilinden bu mevzunun geliştirilmeye çalışıldığını anlattı.

Yeniden bu mevzuyu ele kabul etmek ve bu konudaki fırsatı hem iş gücü piyasalarıyla hem de emek vermek alternatifi arayan gençler, ayrıca ılımlı yaşlarla buluşturabilmek noktasında toy müşterek zamanın başladığını üslup fail Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Maalesef bu konu, bugüne genişliğinde maşer kabilinden baş döndürücü elleme hissedilmemiş ve avantajları noktasında baş döndürücü müşterek tomar bilgilenilmemiş bulunan müşterek konu. Cumhurbaşkanımızın bahsetmiş bulunduğu destek, mesleki eğitim merkezleri üstünden olacak. Biz İSO şekilde ayrımsız meslek liselerinde göstermiş olduğumuz hız ve dayanak noktası çabasını ati haftalarda mesleki eğitim modelinde de gündeme getirmeye başlayacağız. Birinci konu, sektörünün bunu anlaması önemli. Ortada baş döndürücü kıymettar müşterek özellik mevcut lakin bunun yeteri genişliğinde anlatılması ve anlaşılması noktasında müşterek eksi var. Ülkenin baş döndürücü ağır müşterek eşme zenginliği mevcut lakin kaynakları akilane istimal noktasında da müşterek eksikliğimiz var. İşte bu da müşterek kaynak... Yani hakeza müşterek gurur mevcut lakin bunun bugüne genişliğinde maatteessüf o yahut bu yüzden asıl neredeyse da buluşamaması denli dava var.

Önümüzdeki günlerde İSO şekilde topu topu sanayicilerimize hakeza müşterek konunun, hakeza müşterek enstrümanın varlığından ve bunun akıbet teşviklerle beş altı kıvrım hâlâ da yardım verecek vaziyete geldiğinden bahsedeceğiz. Pazarlama baş döndürücü önemli. İSO şekilde bu konuların bundan hakeza pazarlanması dair bizlere mümin ve bizimle baş başa idman noktasında akıbet aşama açıkça ve korkusuz bulunan Milli Eğitim Bakanlığıyla fiilen bu mevzunun sanayicilerimize, sektörlerimize akilane yansıtılması namına ati haftalarda toy müşterek lansman ve üslup kampanyasına başlayacağız."

"Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi, yavaş yavaş ve adeta müşterek ormanın filizlenmesi denli güçlenerek gelişiyor"

Kurulduğu günden bu yana mesleki eğitimin İSO'nun gündeminde ve vizyonunda müşterek özellik bulunduğunu vurgulayan Bahçıvan, Türkiye'nin en ehemmiyetli kaynağının çoluk çocuk bulunduğunu söyledi.

Bahçıvan, bu gençleri gelecekte akilane istihdamla buluşturmanın önemine dikkati çekerek, müşterek tarafta gençlerin aylakçılık problemi bulunurken, öteki tarafta da bundan hakeza "aranan eleman" şekilde vasıflandırılan "ara eleman" problemini canlı müşterek endüstri dünyası bulunduğunu belirtti.

Bu dü ucun birleştirilmesi icap ettiğinin altını çizen Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Bu dü ucu tertip noktasında şişman müşterek eksiğimiz var. Bu mevzunun dü ucun öpüşmesi ile buluşması noktasında atılacak rastgele akilane adım, Türkiye'nin geleceğini ve doğacak kaynaklarını kıymetlendirmek adına, bu iklim düşüncesince yapılacak hem sosyolojik hem iktisadi lakin hepsinden de mavera ihtimal ulusal asayiş konusu gürbüz diyeceğimiz genişliğinde giranbaha müşterek konu. İSO şekilde senelerden buyana sürdürdüğümüz bu konudaki politikada en dilek ettiğimiz noktaya kestirmece akıbet 3 senedir anlaşılan müşterek boyutta ulaşmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. 3 sene yaşlanmış Milli Eğitim Bakanlığımızla bu arada başlamış olduğumuz meslek liselerine çevrik izlence (Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi-MEİP), yavaş yavaş ve adeta müşterek ormanın filizlenmesi denli güçlenerek gelişiyor.

Hala yapılacak baş döndürücü bilinçlilik mevcut lakin 'keşke yapılsaydı' değil, 'ne bahtiyar yapılacak baş döndürücü bilinçlilik var' noktasıyla bakıyoruz. Bu mevzuda icra vekili yardımcılığından buyana bu mevzuya kani ve baş döndürücü azimli müşterek Milli Eğitim Bakanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu hafta başı bu mevzuyla ilgilendiren ehemmiyetli müşterek programın, bozulmamış olsun destekçisi oldu. Siyaset, bu mevzuda şu anda akıbet aşama kararlı. Sanayi dünyası ağır açıdan inanmaya başladı. O emektar paradigmalar, 'birlikte iş yapılıyor mı?' konusu, 'evet, yapılır'a dönüşmeye başlıyor lakin en muştulu olanı bundan hakeza öğrenciler, meslek liselerine akmaya ve yeğleme etmeye başladı. Okulların doluluğu ve yaşlanmış yıla mucibince benek değişimine baktığımız zaman, dayanak noktası verdiğimiz topu topu okullarda stabil müşterek biçimde okullara çevrik ilgide de, doluluk oranında da yüzdelik 100'ü bulduk."

"Meslek liselerinde mevrut istekten çevre puanlar yükseliyor"

Erdal Bahçıvan, meslek liselerinde öğrencilerden mevrut istekten çevre puanların da yükseldiğini, bu çerçevede yaşanmış bulunan gelişmelerin topu topu çevre düşüncesince muştulu bulunduğunu üslup etti.

Ailelerin mevzuya bakışında da bahtiyar edici ehemmiyetli tadilat yaşandığını aktaran Bahçıvan, şunları söyledi:

"Aileler, müşterek vakitler meslek lisesine çocukları kaydolduğu zaman, bu kelimeyi üzülerek söylüyorum, adeta müşterek suçluluk duygusu içerisindeyken, deminden kıstak rahatlığıyla ve ayrıca çocuklarının geleceğiyle ilgilendiren müspet müşterek umma içerisinde, çocuklarını umma ve umutla bu okullara kaydettiriyor. Çocuklar da etraflarındaki gelişimleri gördükçe, burada akilane yetiştikten sonradan baş döndürücü ferah ferah önlerinde açılabilecekleri müşterek iş dünyası, iş fırsatı bulunduğunu gördükçe, izinli olduktan sonradan da adeta kollarına müşterek al kelepçe takarak başlayacakları müşterek iş yaşamı fırsatını bulabileceklerini gördükçe bu okullarımıza hâlâ baş döndürücü sarılıyor ve de inşallah hâlâ da baş döndürücü sarılacaklar."

"Bu proses desteklenirse peşi esna baş döndürücü hâlâ çelimli müşterek uyanıklık odağı gelecek"

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, gençlerin bundan hakeza özlük gelecekleri ile ilgilendiren hâlâ kurnaz ve hâlâ şuurlu bulunduğunu belirterek, meslek liselerine meydana getirilen yatırımların hâlâ da artarak bitmeme etmesi icap ettiğini söyledi.

Bu çerçevede her insanın özlük dair sakıt rolü hazırlamaya bitmeme etmesinin ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Bahçıvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Daha baş döndürücü odaklanarak, bu verdiğimiz emeği hâlâ baş döndürücü vererek, sanayici arkadaşlarımızın bu okullara bulunan kıstak desteğini, bilim desteğini, mentorluk desteğini hâlâ baş döndürücü artırarak bitmeme etmemiz lazım. Okul ve öğrenci, peşinde müşterek endüstri ordusu olduğunu, dayanak noktası verici müşterek kesim olduğunu, sevecenlik bulunduğunu hissetmeli. Belki de en elleme söz o; şefkat... O şefkati orada hissettiği müddetçe bunu daim vaziyete getirebilirsek, beş altı sene sonradan bu algının hâlâ da artacağını düşünüyorum.

Bu mevzuyu ati aylarda 3-5 destekle hâlâ donatabilirsek baş döndürücü hâlâ elleme vaziyete gelecek. Çocukların okula girmiş bulunduğu anda sigortasının başlaması, ayrıca ailelere ihtimal meslek lisesine soy sop yazdırdıkları zaman, istihsal ekonomisine yardım sağlayıcı familya namına müşterek 'aile toplumsal dayanak noktası paketinin' olması, özlük yetişkin bulunduğu meslek üstünden müşterek iş dünyasına katılmış bulunduğu ve o sektörde kalmış bulunduğu devir çocuğa iş hayatındaki maaşının en azından anlaşılan kesintiler yapılmadan ödenmesi, meslek lisesindeki koca öğrencilerin askerlikten affedilmiş tutulması denli bazısı tekliflerimiz var. Birtakım böyle, 3-5 kıta hâlâ ayrımlı noktada destekle de bu proses desteklenirse peşi esna baş döndürücü hâlâ çelimli müşterek uyanıklık odağının istikbaline kalben inanıyorum."

Meslek liselerinde öğrenciler eğitimden, öğretmenler ilgiden memnun

Meslek liselerinde tahsil gören öğrenciler de aldıkları öğrenimden kıvançlı olduklarını üslup ederek, seçimlerini şuurlu şekilde yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin yanı esna öğretmenler de meslek liselerine alakanın artmasından kıvançlı olduklarını aktardı.

İSOV Dinçkök MTAL Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı Atölye Şefi Hasan Hüseyin Aslancan, Kovid-19 süreci ile baş başa okulda rotatif kebap kebap kapital kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"2020 senesinde el dezenfektan cihazı, pedallı dezenfektan standı denli ürünleri burada öğrencilerimizle baş başa imal ederek 200 bin TL'lik müşterek iş hacmi yaptık. Hem ürettik hem de öğrencilerimiz el pratiğini geliştirdi. Bu sene da üretime bitmeme ediyoruz. Şu ana genişliğinde 1,5 milyon TL'lik iş hacmi yaptık. Bekleyen siparişlerimiz var. 15 yabanlık mektepli kadrosu ile çalışıyoruz. Burada nısıf üretimevi kurduk gibi... Kendi eğitim setlerimizi üretiyoruz. Hem bu setleri okulumuzda kullanıyoruz hem de öteki meslek liselerine bunların üretimi ve desteğini sağlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler