USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'daki Rus gençler, Ukrayna savaşının ortak an geçmiş sona ermesini istiyor

İstanbul’da yaşayan Rus gençler, harbe için olduklarını ve savaşın müşterek an geçmiş bitmesini istediklerini belirtiyor.

İstanbul'daki Rus gençler, Ukrayna savaşının ortak an geçmiş sona ermesini istiyor
01-05-2022 13:29
İstanbul

Türkiye’de terbiye ve iş zımnında mevcut Rus gençler, Ukrayna-Rusya ortada bitmeme fail savaşın ve yaptırımların hayatlarını içten etkilendiğini anlatım ediyor.

Bir bölümü Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başladığı 24 Şubat’tan sonradan Türkiye’ye mevrut Rus gençler, değme çağ Taksim Odakule’de Ukraynalıların düzenlemiş bulunduğu savaş karşıtı protestolara katılıyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı'na erinç çıkan gençler, dü halkın ötekisi ile problemi olmadığını, bunun hemen ülkeler arası yanında savaş bulunduğunu söylüyor.

Gençler, yaptırımların, Rusya’daki ve diasporadaki tamamı Rusları ağırbaşlı halde etkilediğini vurguluyor.

Serbest manzume sahibi 28 yaşındaki Bogdan Kovyazın, AA muhabirine, Moskova’dan İstanbul’a geldiğini, savaş karşıtı bulunduğunu anlattı.

Kovyazın, nice arkadaşı kabilinden harbe erinç kabarmak ve Ukrayna halkına dayanak hasretmek düşüncesince tamamı faaliyetlere katıldığını belirterek, "Taksim’de değme çağ savaşı gıcırtı eylemek düşüncesince toplanıyoruz. Ülkelerini savaş zımnında vazgeçme ederek sığınmacı özelliğine sakıt yada halen savaşın zarfında dirim savaşı sağlayan Ukraynalılara ‘Biz de sizinle beraberiz’ eyitmek düşüncesince yanlarında durmaya bitmeme ediyoruz." dedi.

İstanbul’daki Rus çoluk çocuk kendisine Ukraynalıların düzenlemiş bulunduğu "savaşa hayır" protestolarını desteklediklerini kaydeden Kovyazın, Ukraynalılarla baş başa cereyan ettiklerini söyledi.

Kovyazın, Türkiye’nin savaşın sonlandırması üzerine çabalarından mutlu bulunduğunu ve savaşın en endamsız sürede biteceğine değgin umutlarını koruduğunu belirterek, "Türkiye, bu savaşın durdurulmasında elinden mevrut çabayı gösteriyor ve ehemmiyetli roller üstleniyor." diyerek konuştu.

"Ukrayna halkının bu savaşı kazanacağına inanıyorum"

Moskova’dan İstanbul’a mevrut 26 yaşındaki Bilgisayar Mühendisi Milhaud Sahaidulin ise Ukrayna’nın, özlük toprakları ve halkının geleceği düşüncesince savaştığını anlattı.

Sahaidulin, savaşın bitmesi düşüncesince Türkiye'nin gösterdiği diplomatik çabaları ölçüm ettiğini dile getirerek. Avrupa’nın yanında parçası bulunan Türkiye’nin savaşın sonlandırılması düşüncesince önderlik yapmasını beklediklerini belirtti.

Ciddi yanında sıkı denetim bulunduğu düşüncesince Rusya’da yaşayan halkın Ukrayna’da olup bitenlerden haberli olmadığını dile getiren Sahaidulin, şunları kaydetti:

"Rusya’dakiler şayet yaşanmış bulunan trajediyi görseler inanırım onlar da minimum tığ dışarıdakiler derece bu harbe erinç çıkacak. Çok üzülüyorum. Masum hanımlar ve dallar ölüyor. Şehirler bulunmayan ediliyor. Bir ülkede yanında çocuk bulunmayan ediliyor."

"Bu iri yanında trajedi"

20 yaşındaki mimari talebesi Moskovalı Katya C. de Ukrayna’da yaşananların adamlık açısından iri yanında afet bulunduğunu aktardı.

Katya C, matbuat ve içtimai medyadaki engellemeler zımnında Rus halkının Ukrayna’da neler yaşandığına değgin tek bilgiye ulaşamadığını söyledi.

Milyonlarca Ukraynalı çocuğun sığınmacı özelliğine düştüğünü tamlayan Katya C, "Bu iri yanında trajedi. Bu dallar yanında nebzecik yaşlarında, er gördüler, sokaklarda maktul insanoğlu cesetleri gördüler. Bu evlatların hayatları, gelecekleri ve kültürleri ellerinden alındı." halinde konuştu.

Moskova’dan mevrut 27 yaşındaki başıboş fotoğrafhane Alexander O. ise Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın kazananının olamayacağını vurguladı.

Alexander O, yanında ülkenin apayrı yanında ülkenin toprakları üstünde adalet kanıt ederek saldırması ve yanında halkın geleceğini bulunmayan etmesinin hakeza yanında yüzyılda ikrar edilebilmektedir yanında nesne olmadığını dile getirerek, şöyleki konuştu:

"Türkiye’de Ukraynalılarla el birliği zarfında bu savaşın haksızlığını hem Türk halkına aynı sürede dünyaya duyurmaya, dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz. Savaşın yanında hal olmadığını dünyaya bildirmek zorundayız. Türkiye’nin, savaşın çözüme ulaşması düşüncesince iri yanında güç gösterdiğini görüyoruz, Rusya’yı inandırma etmesini imge ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler