USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul’da GPS blokesi geldi, aynı sistemin kullanıldığı cihazlar olumsuz etkilendi

Yurt genelinde GPS (Global Positioning System) sinyallerine karışma edilmektedir ve gerçek olmayan vaziyet spekülasyon uygulanıyor. Drone saldırılarına için imal edilen sistemler dolayısıyla yasalı pervaz fail dronelar Ankara'ya akilane öz başına gidiyor. Gemilerin, uçakların ve ko

İstanbul’da GPS blokesi geldi, aynı sistemin kullanıldığı cihazlar olumsuz etkilendi
19-10-2021 10:24
İnsansız iklim araçları teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte defans sistemleri de gelişti. Sınır güvenliği ve yıldırı saldırılarından tevakki etmek düşüncesince imal edilen cihazların kent merkezlerinde kullanılmaya başlanmasıyla iri mesail oluşmaya başladı. İstanbul'da İHA savuma sistemleri dolayısıyla rastgele çağ müşterek baş döndürücü drone düşüyor, kayboluyor yahut cihazlar Anakara'ya akıllıca gidiyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden müsaade alınarak meydana getirilen uçuşlarda caba İHA savuma sistemleri kapatılmıyor.

Bu sebeple beyaz perde sektöründe etkin müşterek baş döndürücü şirketin kullandığı dronelar gerçek sıfır pozisyon müdahalesi yapılması dolayısıyla Ankara Esenboğa Havalimanı'na akıllıca uçuyor. Bu tam arama edilmesi gibi sıfır cihazlar pilleri bitene derece uçuyor. Sinema sektöründe etkin ve droneları engelleme kararında kaybolan şahıslar ise hoppadak maddesel kayıplardan düşünce etmediklerini droneların müşterek kişiye ağır dokunca verebileceğini söyledi. Sadece droneların değil gemilerin de yönleme sistemleri bozuluyor yahut pozisyon Ankara Esenboğa Havalimanı yerine gözüküyor. Gemilerin konumunda bakılan sistemler, anahtar izlem sistemleri hata bilgelik verebiliyor. Konum spekülasyon müdahalesi dolayısıyla amme kuruluşlarının droneları da etkilenerek düşüyor.

“Cihazlar mutluluk kurumlarını da etkiliyor”

Drone Pilotları Platformu kurucusu Aytaç Engin, “Platformu üyelerinin, cihazların GPS sinyallerinin şaşırtılarak bambaşka müşterek yere yönlendirilmesi sayesinde cihazların kontrolden çıktığı, ilçe ve katliam yaşamış olduğu ve maddesel hasarlara uğradığını söylüyorlar. Şu anda probleminin kökü bulunan Türkiye'de çalıştırılmış bulunan bu cihazları şaşırtıcı cihazlar mutluluk kurumlarını da etkiliyor.

Devlet kuruluşlarının cihazları da bu mevzudan müzdarip. Biz mutluluk cihazlarının da tamiratını yapıyoruz uran servisimizde. Hayvanların izlem edilmiş olduğu GPS cihazları var. Leyleklerin barhana yollarını izlem ediyorlar. Mesela takip edeni özne müşterek şirket ile görüştük. Leyleklerin Ankara'da gözüktüğünü söylüyorlar. Yani pozisyonu şaşırttıkları düşüncesince hayvanları da izlem edemiyorlar. Bu hoppadak insansız iklim araçlarında değil, boğazdan sabık GPS kullanan tankerler de var. Baktığınız devir yaşamı umumi yerine olumsuz yönde etkileyecek nice şeye faktör oluyor” sanarak konuştu.

“GPS sinyaline erişimi engel olmak suçtur”

Geliştirilen GPS müdahalesi özne defans sistemler yüzünden beyaz perde alanının olumsuz etkilendiğini dile getiren drone pilotu Mehmet Öztekin ise, “Sistem arkadaş antagonist ayrımı yapmaksızın çalışıyor. Sistem kablosuz haberleşen sistemleri belirleme ediyor ve GPS sinyallerini bozup kesiyor. Bizim tercih ettiğimiz cihazlar kontrolsüz müşterek biçimde uçuyor. Kaybolan cihazlarımız mevcut bu sistem yüzünden. Kontrolsüz artan müşterek cihaz gidip birisinin dair düşebilir. Hava araçlarının GPS kesildiğine ilişkin Türkiye üstünde raporlar var. Bir vatandaşın GPS sinyaline erişmesini engel olmak suçtur. Sektör yerine bizde bundan sonraları sorun ayırmak düşüncesince tedarik yapıyoruz” dedi.

“Cihazlarımız havada kayboldu”

Sinema sektöründe drone pilotu yerine etkin Janberk Kızılkaya, “Drone ile yaptığımız rastgele pervaz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çeşidinden müsaade alınarak yapılıyor. Son geliştirilen drone defans sistemleri dolayısıyla müşterek baş döndürücü ilçe yaşadık. Yaşadığımız avarız hem maddesel aynı zamanda içsel yerine müşterek baş döndürücü dokunca vermektedir. Geçen ay 2 skor cihazımız yetkilendirilmiş uçmamıza karşın bizle bulunan bağlantısı kesildi. Daha sonraları cihazlarımızın peyk ile haberleşmesi kesildi. Cihazlarımız havada kayboldu, nereye gittiğini bilmiyoruz. Bu vaziyetten amme kuruluşlarının cihazları da etkileniyor” ifadelerini kullandı.

GPS nedir?

GPS(Global Positioning System) dünyanın etrafında mevcut uyduların yardımıyla evren üstündeki pozisyonu bulmaya hadim sistemlerdir. Bu sistemler hepsi evren genelinde parasız müşterek biçimde kullanılabiliyor. Bazı alanlarda domestik otoritelerin sonucu yahut defans sistemleri dolayısıyla ulaşım problemi yaşanabiliyor. Ancak rastgele müşterek engelleme bulunmadığı taktirde hacısı hocası bu sistemleri kullanabilme hakkı bulunuyor.

Ahmet Faruk Sarıkoç - Zehra Baykal - Harun Özcüler - Mustafa Ayabakan - Enes Şamil Gönenç
 

İLGİLİ HABER
İsrailde dronelarla ısmarlama teslimatı düşüncesince imtihan uçuşları başladı İsrail'de dronelarla ısmarlama teslimatı düşüncesince imtihan uçuşları başladı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler