USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul Şehit Aileleri Derneği’nden İYİ Partili Türkkan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de ortak martir yakınına dediği küfürlü laflara tepkiler gelmeye bitmeme ediyor. İstanbul Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Sulu, “Bizim namusumuzu esirgeyici yiğit şehitlerimize, ma

İstanbul Şehit Aileleri Derneği’nden İYİ Partili Türkkan hakkında suç duyurusu
07-11-2021 17:29

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyareti esnasında ortak martir yakınına sövme fail İYİ Partili Lütfü Türkkan'a ortak reaksiyon de İstanbul Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden geldi. Dernek Başkanı Hakan Sulu, “Bizim namusumuzu esirgeyici yiğit şehitlerimize, martir yakınlarımıza bu tür ithamlarda bulunanları kınıyoruz. Avukatlarımıza yönerge vererek Lütfü Türkan hakkında ihbarında bulunduk. Bu mevzunun da takip edeni olacağız” dedi.

"Partiyi de kendisini de kınıyorum”

Türkkan'a 2019 senesinde Şırnak'ın İdil ilçesinde martir edilen Esma Çevik'in babası Hüseyin Akgül de reaksiyon gösterdi. Baba Hüseyin Akgül, “Şehit Esma Çevik'in babasıyım. Yaşanan hadise hakkıyla Türkiye'nin ayıbı. Bir politik partinin önde mevrut adının bu biçimde davranması ayıptan öteye, saygısızlıktan öteye bu yurt hainliği üzere algılanacak ortak olay. Bu bireyin elhak elan ilkin siciline bakılmış olduğu devir ortak güruh kabahati var. Bu görüngü bozukluk dilemeyle kapanacak ortak görüngü değil. Burada kılıç babalarının, annelerinin canı yanarken o bireyin orada elini kolunu sallayarak ortak hüner yapmış üzere dolaşması bizlerin kanına dokunuyor. Ben elhamdülillah Müslüman ve Türküm. Türk olduğumdan alım çalım duyuyorum, ortak de ona dava bakalım Türk mü? Türk olsa elhak bunu yapmaz. Şehide saygısı olur, martir ailesine saygısı olur. Bunun meydana getirdiği iri terbiyesizlik. O partiyi de kınıyorum, kendisini de kınıyorum. Allah onun da canını bu biçimde yaksın. Yüreği yansın ki bizlerin acısını bilsin” biçiminde konuştu.

"Lütfü Türkan hakkında ihbarında bulunduk"

İstanbul Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Sulu, “İstanbul'umuzda şu anda 3 bin adet şehidimiz var. 8 bin taneye yaklaşan gazimiz var. Sayın Hüseyin babamız üzere birçok ailelerimiz var. Onlar da hakkını helal etmiyor. Biz de hakkımızı helal etmiyoruz ve etmeyeceğiz de. Bingöl'de yaşanmış olan bu fena vakası kınıyoruz. Her devir şurası dedik; bayrağımız namusumuz, şehidimiz onurumuzdur. Bizim namusumuzu esirgeyici yiğit şehitlerimize, martir yakınlarımıza bu tür ithamlarda bulunanları da kınıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza sesleniyorum buradan. Bunlar cezalandırılmamış kalmasınlar. Hangi partiden olursa olsun bu tür şehitlerimize, martir ailelerimize, gazilerimize bu tür söylemlerde bulunanların hepsinin en ağırbaşlı biçimde cezalandırılmasını istiyoruz. Bizde avukatlarımıza yönerge vererek Lütfü Türkan hakkında ihbarında bulunduk. Bu mevzunun da takip edeni olacağız. Bırakmayacağız peşini. Biz martir ve gazi ailelerimizin değme devir yanındayız” açıklamasında bulundu.

Şehit Yasin Dere'nin ablası Fatma Ülker, “Bu fena söylemden, bu üzere fena laflardan hakkımı ego de helal etmiyorum. Bu şahsın özrünü de ikrar etmiyorum. Eğer bu kişi yatağında yatabiliyorsa bizim şehidimizin yere sakıt akıl sayesindedir. Buradan mutluluk büyüklerimize ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bu alıngan mevzuda lütfen bizlerin beraberinde olmasını ve bu bireyin ukubet almasını dileyiş ediyorum” dedi.

"Hakkımızı helal etmiyoruz"

15 Temmuz şehidi umut Yolcu'nun ağabeyi Aydın Yolcu, “Yaşanan fena hadiseden ötürü hakkımızı helal etmiyoruz. Halen koltuk koltuğunda oturan kişiler içindekilerini arada sırada bu biçimde dışarıya vurabiliyorlar. Vatansever fon sergilemesine karşın noktayı ulaşınca bu biçimde ikinci yüzlerini ön plana sürebiliyorlar. O sebepten ortak martir ailesi adına hakkımızı helal etmiyoruz. En ağırbaşlı biçimde cezalandırılmasını istiyoruz” biçiminde konuştu.

Selim Bayraktar - İsmet Aktaş
 

İLGİLİ HABER
İYİ Partili Lütfü Türkkan Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti İYİ Partili Lütfü Türkkan Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler