USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul Havalimanı’nda hava trafik kontrolörlerinin yoğun mesaisi

Avrupa'nın en yoğun meydanlarından bir tanesi bulunan İstanbul Havalimanı'nda hızlı, okunabilen ve sakıncasız uçuşun sağlanması düşüncesince ciddi fariza üstüne alan hava trafik kontrolörleri, senenin 365 haset 24 zaman okunabilen namına yoğun mesai harcıyor.

İstanbul Havalimanı’nda hava trafik kontrolörlerinin yoğun mesaisi
20-11-2021 10:39
Her çağ yüzlerce uçağa ve on binlerce yolcuya hizmetin verildiği İstanbul Havalimanı'nda, operasyonlarının akıcı sağlanması düşüncesince stratejik fariza üstüne alan hava trafik kontrolörleri, müşterek taraftan da pervaz trafiğinin emniyetli, derneşik ve çabuk akışını sağlıyor. Bu görev, toptan müşterek para aktarımı merkezi olmasının yanı esna Avrupa'nın da en yoğun havalimanları ortada toprak alması itibarıyla İstanbul Havalimanı'ndaki tayyare trafiğini problemsiz bitmeme ettirebilmek namına henüz da ehemmiyet kazanıyor. Üç kıtanın kesişim noktasındaki İstanbul'un yoğun hava trafiğini murakabe geçirmek düşüncesince Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü içerisinde İstanbul Havalimanı'nda fariza hava trafik kontrolörleri, senenin gelişigüzel haset 24 vakit esasına uyarınca yoğun mesai harcıyor.

Türkiye'nin en yoğun havalimanında yegâne ekrandan akıbet uygulayım bilimi operasyon

Türkiye'nin dünyaya oluşturulan konumundaki İstanbul Havalimanı'nın lale figürlü ödüllü kulesinde fariza karşılayıcı hava trafik kontrolörleri, günün yoğun saatlerinde az henüz dakikada müşterek uçağın gerileyiş ve kalkış operasyonlarını gerçekleştiriyor. Aynı anda 25, toplamda ise vardiyalı şekilde 120 personelin fariza icra ettiği hava trafik kontrol kulesi, İstanbul Havalimanı'nın da devreye girmesiyle beraberce akıbet uygulayım bilimi cihazlarla donatıldı. Böylece trafik hem inanılır hem de çabuk müşterek biçimde yönetilebiliyor.

“Görevimiz emin müşterek biçimde uçakları dalavere etmek”

Hava ulaşımında stratejik görevi mevcut hava trafik kontrolörlerinin emek vermek sistemine bağlı bilgelik sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Hava Trafik Müdürü Hilmi Ayaz, “Bizim ilk önce hava trafik kontrolörleri şekilde görevimiz emin müşterek biçimde uçakları dalavere etmek. Biliyorsunuz gerileyiş ve kalkışlar sırasında ilçe kırımları çoğunlukla yaşandığı müşterek boyut var. Bunları müşterek baş döndürücü kat yaşamışızdır ancak anca müşterek bilinçlilik hayatta olmak istemeyiz. Böyle şişman müşterek havalimanında idman hepimiz düşüncesince şişman onur. Tabi Avrupa'nın hakeza trafiği müşterek tomar bulunan müşterek yerde idman da az buçuk artam istiyor. Bu artam içerisinde de arkadaşlarımız lazım eğitimleri dört dörtlük manasıyla almaları gerekiyor. Bunlar personel seçiminden başlayıp terbiye sürecinde ve burada emek vermek sırasında da bunlar gözetilip şayet kifayetli değilse sürücü vesikası belgesi verilmiyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye'de ayrımsız hava meydanı içerisinde dü pare cihannüma bulunan geçmiş havalimanıyız”

Türkiye'nin geçmiş ve yegâne eş kulesine eş havalimanının İstanbul Havalimanı olduğuna özen çekici Ayaz, “Atatürk Havalimanı'nda henüz ıvır zıvır henüz namüsait bölgede henüz müşterek tomar trafik yapılmaya çalışılmış bulunan müşterek yerdi. gereksinim şekilde da yayıncı ki henüz şişman müşterek hava meydanı şekilde İstanbul Havalimanı'na gerekseme vardı. Bu ihtiyaca binaen de hakeza şişman müşterek plan gerçekleştirildi. Orada meydana getirilen trafik burada hakeza şişman müşterek alanda, pistlerin birbirine paralel, ayrımsız anda gerileyiş ve kalkışların yapılabileceği, Avrupa'da önemli Türkiye'de de geçmiş kat meydana getirilen koşut iktiran yapıldığı düzene sahibiz. Burada güzeşte sene 18 Haziran 2020 sebebi ile üçüncü müşterek pistimiz açıldı. Onunla beraberce ikinci müşterek kulemiz henüz var. Burada Türkiye'de ilk, Avrupa'da da önemli 5'e giren ayrımsız hava meydanı içerisinde dü pare cihannüma bulunan yerlerden birisiyiz” ifadelerine toprak verdi.

‘Pardon kusur yaptım' anlam şansınız yok

Yaptıkları mesleğin sorumluluk telafisinin olmadığına özen çekici İstanbul Havalimanı Hava Trafik Müdürü Hilmi Ayaz, “Bu işin müşterek defa ‘Pardon kusur yaptım, kusur döndünüz' anlam şansınız yok. Onun düşüncesince arkadaşların bu stresi baş döndürücü güzel müşterek biçimde şekilleri gerekiyor. Bu mevzuda da eğitimleri bu eğitimleri alıp henüz sonradan da bu stresli ortamı baş döndürücü derinlemesine kaurit tutkalı yaşamasınlar sanarak dü vakit çalışıp dü vakit dinlenmeleri gerekiyor ki kafaları henüz dişi biçimde olsun. Dikkat mucip müşterek işimiz var. O dikkati dört dörtlük manasıyla kendini verip yapamazsa lüzum istemez henüz değişik şeylere sebebiyet verir” dedi.

“Havacılık benim düşüncesince elzem müşterek avlu seçimi oldu”

Bankacılık mezunu bulunduğunu ve 4 aydan buyana hava trafik kontrolörü şekilde fariza yaptığını anlatım fail hava trafik kontrolörü Volkan Eroğlu ise, “Aslında elhak çevrem havacılarla doluydu. Aynı sürede müşterek akrabam bu ilanı görmüş oldu ve bana gösterdi. Ben de başvurdum ve havacılığın içine hakeza girdim. Ondan sonradan da havacılık benim düşüncesince elzem müşterek avlu seçimi oldu. Çevrem de 20-25 pare tayyareci dostum var. Aynı sürede hava trafik kontrolörü tanıdıklarım vardı, onlar kaynak etti. Onların sebebiyle havacılığın içine girdim. Bundan sonradan bu mesleği yürütme geçirmek istedim ve şu anda da buradayım. Aslında gelişigüzel çağ burada müşterek baş döndürücü pilotla konuşuyoruz bütünü baş döndürücü değerli. Aklıma mevrut müşterek anı beni baş döndürücü bahtiyar etmişti ve duygulandırmıştı. Bir yiğit pilotun akıbet uçuşuydu ve bu malumat bizlere gelmişti. Frekanla ona müşterek veda hitabı yapmıştım. Gerçekten de bu bizi bahtiyar etmişti” sanarak konuştu.

“Zor ancak ayrımsız sürede dörtköşe müşterek meslek, baş döndürücü ağırbaşlı sayılarda trafik yönetiyoruz”

7 yıldan buyana hava trafik kontrolörü fariza karşılayıcı Elif Erdoğan Arı da, “Ben Eskişehirliyim, ora elhak havacılığın içerisinde müşterek şehirdir. Liseden de izinli olduktan sonradan bu fırsatı tespit geçirmek istedim ve şansımı bakmak istedim, okulun imtihanlarına girdim. Sınavı kazanınca benim düşüncesince seyahat başlamış oldu. Zor ancak ayrımsız sürede dörtköşe müşterek meslek. Biz burada baş döndürücü ağırbaşlı sayılarda trafik yönetiyoruz. Çok şişman müşterek hava meydanı ancak zorlukların indinde güzellikleri de var. Her sürekli cari müşterek trafik, kendimizi ve bilgimizi gelişigüzel devir taravetli tutmamız müstelzim müşterek durumdayız. Bu da bizi gelişigüzel sürekli henüz devim bilimi yapıyor. İşin içre henüz derinlemesine müddet kalabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ferhat Yasak - Tuncer Cengiz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler