USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul Havalimanı, ‘Avrupa’nın En İyisi’ seçildi

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) kabilinden planlı “17. ACI Europe Awards” kapsamında “Avrupa'nın En İyi Havalimanı” ve “Erişilebilir Havalimanı” ödüllerine müstahak görüldü.

İstanbul Havalimanı, ‘Avrupa’nın En İyisi’ seçildi
27-10-2021 10:54

İstanbul Havalimanı'nın pandemi düşüncesince almış yer aldığı tüketicilere sabah yeli veren önlemleri, erişilebilirlik düşüncesince attığı adımlar ve sürdürülebilirliğe yardım sunan emekleri şişman zevk topladı.

Dünyanın en güzel havalimanlarından bir tanesi namına fevk fazladan rütbe düzlük İstanbul Havalimanı, kâffesi dünyanın Covid-19 pandemisiyle şişman birlikte sınavdan geçmiş yer aldığı devirde almış yer aldığı proaktif önlemler, bu sahanın en prestijli ödüllerinden ikisinin elan sahibi oldu.

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI), “17th ACI Europe Awards” kapsamında İstanbul Havalimanı'nı 40 milyon geçici üstünde kategorisinde “Avrupa'nın En İyi Havalimanı” ve “Erişilebilir Havalimanı” ödüllerine müstahak gördü.

Bu senenin kriterleri: Dayanıklılık ve İlham

Geçtiğimiz devirde ülke problemine huzur havalimanlarını eyleme nakil ve karbondan arındırma maksadı ile “Net Zero 2050” hareketini de başlatan ACI, “Avrupa'nın En İyi Havalimanı”nı ayıklamak düşüncesince bu sene ölçün rütbe kriterlerine “Dayanıklılık ve İlham”ı ekleyerek, değerlendirmelerinde Covid-19 iyileştirmeleri ve sürdürülebilirlik dalında meydana getirilen sabah yeli donör çalışmalara odaklandığını açıkladı. Yeni düzende iş yapış modelini metanet hesabına kuran İstanbul Havalimanı, çevikliği sayesinde, vebal payını en organ indirecek biçimde değişmeyen kabul etme mekanizmalarını işletmesiyle farkını ortaya koydu.

Dünyanın aşırı şişman birlikte imtihan verdiği Covid-19 pandemisinde havacılık sahası olumsuz etkilerin en birlikte tomar hissedildiği sektörlerin başlangıcında gelirken, İstanbul Havalimanı akse periyodunu başarıyla yöneterek erişim ve ticaretin olabilecek uygun değer ölçüde bitmeme etmesini sağladı.

Erişilebilirlikte de muvaffakiyet tescillendi

İstanbul Havalimanı, dizayn evresinden itibaren oluşturduğu erişilebilirlik kültürü ve mâniasız esrar meydanı konseptiyle de Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin “Erişilebilir Havalimanı” ödülünü almaya adalet kazandı. Terminalde hem kişmiri hem ülke tarafında oluşturduğu hususi geçici görev noktaları, görüntülü çağırma cihazı merkezi, ünlü adımlar, olgunlaşmış ast tahvil odaları derece değişik hizmetleriyle ilgi çekti. Öncelikli intikal noktaları, erişilebilir asansör ve Araç otopark noktaları, Erişilebilir Rota, Çok hususi Misafir Kartı ve Ayçiçeği Yaka Kartı projeleriyle de erişilebilirlik standartlarının tümünü karşılayan İstanbul Havalimanı, standartların ötesinde sunmuş yer aldığı hususi hizmetlerle sektöründe kip olması ve oluşturduğu farkındalıkla, gezi etmenin her insanın hakkı ilkesi anlayışını benimsemesiyle de ölçüm edildi.

Ödüller, İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleşen ACI Europe Yıllık Kongresi & Genel Kurulu kapsamında 26 Ekim'de planlı merasim ile İGA Havalimanı İşletmesi CEO'su Kadri Samsunlu'ya verildi.

İGA CEO'su Kadri Samsunlu, ACI Europe Yönetim Kuruluna Seçildi

ACI Europe salname umumi kurulunda, Avrupa'nın en şişman 10 havalimanına hususi namına ayrılan saptanca kapsamında Samsunlu, Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 10 esrar meydanı ortada Türkiye'den geçmiş ve biricik idare müesses üyesi namına toprak düzlük Samsunlu, müstevli çağında sürdürülebilirlik hedeflerinden sapmadan sakıncasız adımlarla ilerlediklerini belirtti. 2050 yılına derece kâffesi operasyonlarda açık el değmemiş çıkarma planladıklarını tamlayan Samsunlu, rolü süresince; ACI'ın Türk havacılık sahası ile rastgele düzeydeki ilişkisini güçlendirmenin ve gezi engellemelerinin hafifletilmesinin rüçhan hedefleri ortada olduğunu
ifade etti.

“Öncü çalışmalara imza attık, emniyet nesir ettik”

İGA Havalimanı İşletmesi CEO'su Kadri Samsunlu rütbe töreninde icra ettiği konuşmada, pandemi sürecinde aldıkları tüketicilere taraf veren önlemlere ilgi çekti. Samsunlu, “Pandemi başladığında, geçmiş senesinde günde 200 bin yolcuya görev ödeme kapasitesine ulaşabilmiş, dolayısıyla çabucak bitmeme fail birlikte havalimanıydık. Uçuşların yapılamadığı, hemen kargo uçuşları ve boşaltma operasyonlarının bitmeme etmiş yer aldığı birlikte dönemde, “ne yapalım, şerait bu” demedik; yerimizde durmadık. Yolcularımızı elan dosdoğru ve sakıncasız birlikte biçimde karşılayabilmenin, çalışanlarımıza sakıncasız iş düz sunabilmenin yollarını aradık. İnsanlara emektar pervaz alışkanlıklarını art vermek düşüncesince kılavuz gemisi çalışmalara imza attık, emniyet nesir ettik. Önümüzdeki süreçte “Erişilebilir Rota” görev kapsamımızı genişletmeyi, değişik bariyer gruplarıyla esrar meydanı repertuvar çalışmalarımıza bitmeme ederek hizmetlerimizde mükemmelleşmeyi ve elan erişilebilir birlikte evren düşüncesince yaşama geçirdiğimiz uygulamaların yayılımına önderlik etmeyi hedefliyoruz. “Avrupa'nın En İyi Havalimanı” ve “Erişilebilir Havalimanı” ödüllerini almanın ve bu yerinde gururu kâffesi ekibimizle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ödüller motivasyonumuzu güçlendirirken, tüketicilere sabah yeli veren birçok icraat yaşama geçirmemize yardım sunacak” niteleyerek konuştu.
ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec de İstanbul Havalimanı'nı başarılarından çevre kutlama etmiş yer aldığı açıklamasında “Sektörümüzün içre bulunmuş yer aldığı bu yılgı güçlü proses süresince İstanbul Havalimanı, yatırımlara ve enfrastrüktür çalışmalarına odaklanarak sunturlu birlikte metanet gücü göstermiştir. Hem En İyi Havalimanı Ödülü bununla beraber Erişilebilir Havalimanı Ödülü kazanmak az daha arı birlikte değil, dü ayrı rütbe nail olmaları, yolcularına gösterdikleri yüksek merakı sürdürürken işletmeleri ve toplumları düşüncesince etraflıca vadedeki hedeflerinden şaşmadıklarının birlikte kanıtıdır. Çifte başarılarını kutlamalarına şehadet edebilmekten naşi şişman büyüklük duyuyorum. Bu yenilikçi ve coşku donör havalimanının gelecekte neler yapacağını değerlendirmek düşüncesince sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Tuncer Cengiz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler