USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en aşırı pervaz meydana getirilen havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı, EUROCONTROL'ün 22-28 Temmuz'u havi istatistiklerinde günce sayı farkı 1327 pervaz ile Paris Charles de Gaulle ile Amsterdam Schiphol havalimanlarını geride bırakarak bir numara oldu.

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en aşırı pervaz meydana getirilen havalimanı oldu
30-07-2022 12:06
İstanbul

İstanbul Havalimanı, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL) 22-28 Temmuz'u havi istatistiklerine göre, günce averaj 1327 pervaz ile Avrupa'da en aşırı pervaz meydana getirilen havalimanı oldu.

İstanbul Havalimanı, EUROCONTROL'ün "22-28 Temmuz 2022 devri Kapsamlı Değerlendirme Raporu"nda Paris Charles de Gaulle ile Amsterdam Schiphol havalimanlarını geride bıraktı.

Avrupa'nın en aşırı pervaz meydana getirilen havalimanı bulunan İstanbul Havalimanı'nda bu zamanda günce averaj 1327 pervaz yürütme edildi. Antalya Havalimanı ise 942 sefer ile listede 8. tam toprak aldı.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, toplumsal medyadan icra ettiği açıklamada, EUROCONTROL Genel Müdürü Eamonn Brennan'ın ilgilendiren paylaşımını alıntılayarak, "Bir hafta elan İGA İstanbul Havalimanı birinci. Personeline cemaat çıkarsan, çöküntü depar belgesi senaryolarına apiko olursan, DHMİ, SHGM, THY ve İstanbul Havalimanı Mülki yönetim Amirliği müdahale hepsi paydaşların ile yegâne kadro ruhu ile çalışırsan oluyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler