USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrailliler bombalı saldırıların arka gelmesinin korkusunu yaşıyor

Kudüs'ün batısında eş anlı planlı dü bombalı saldırı, İsrail'in andıran esbak hafızasında arazi meydan ve tekrarlanmasını istemediği manzaraları hatırlattı.

İsrailliler bombalı saldırıların arka gelmesinin korkusunu yaşıyor
24-11-2022 15:08
Kudüs

İşgal altındaki topraklarda zihayat Filistinliler derinlemesine seneler süresince İsraillileri gaye meydan "taş atma, bıçaklama, otomobille kahır ve kin açılış şeklinde" eylemler gerçekleştirmiş oldu fakat İsrail düşüncesince en kin görüntüler otobüsleri ve tecim merkezlerini gaye meydan ve kestirmece 15 yıldan derinlemesine süredir görülmeyen bombalı saldırılarda ortaya çıktı.

Batı Kudüs'teki dü ayrı patlamada 1 insan öldü, 14 insan yaralandı

Kudüs'te esbak eş anlı dü patlamanın peşi sıra mahsus siren, kolluk ve cankurtaran sesleri, İsraillilerin emektar şokları baştan hatırlamasına sefer açtı.

Batı Kudüs'ün Ramot kavşağında benzeşim birlikte patlamadan elden evvela gine Batı Kudüs'ün Givat Shaul kavşağındaki birlikte otobüs durağının yakınında meydana mevrut patlamada 16 yaşlarında birlikte İsrailli hayatını yitirdi ve 3'ü gerçek kazanmak bu şeklinde 15 insan yaralandı.

İsrail'de fazla sağcılık artarken patlamalar yaşandı

AA muhabirine mütekellim İsrailli düzenlilik uzmanı ve Kudüs'teki İbrani Üniversitesi araştırmacılarından Roni Şaked, "Yaşananlar, İsrail'de bombalı saldırıların arka döndüğü korkusuna sefer açtı." dedi.

İnsanların otobüs ve tecim merkezlerindeki bombalı saldırıların arka gelmesinden korktuğunu kail Şaked, "Son zamanlarda otomobille ezme, bıçaklama ve silahlı saldırılar kabil hadiseler yaşandı. Şimdi gıcır bulunan şeyse, birlikte taraftan bombalı saldırıların arka dönmesi, başka taraftan da İsrail'de sağcı birlikte hükümetin kurulması." sanarak konuştu.

Şaked, İsrail'de fazla sağcı izahat yükselirken saldırılar da artarsa, "olayların dü tarafın da istemediği birlikte hale geleceğine" ilişkin korkulara ayraç ederek, "Mevcut hava yuvarı fazla gergin. Aşırı sağcı sesler yükseliyor ve Filistinlilerin eylemlerini açık açık çoğaltma çağrıları var; bu umumi adına siyasal atmosfere de yansıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Gergin hava yuvarı İsrail yönetimini gerçek önlemlere itebilir

İsrail ve Filistin coğrafyasında şiddetin arttığı Birinci ve İkinci İntifada devri ilişkin bilirkişi Şaked, eskiden fakat onlarca ferdin öldüğü iri saldırıların peşi sıra birleşen hükümetin toy saldırılar sonra da benzeşim alarm özelliğine geçtiğine dikkati çekti.

İsrail ve Filistin'den kaba açıklamaların geldiğini ve "medyanın da bu atmosferi elan da köpürttüğünü" kaydeden Şaked, "genel sıkıntılı atmosferin İsrail hükümetini hakeza birlikte toplantıya zorladığını" söyledi.

İntifadalardan değişik birlikte sefer izlendi

Patlamalarla ilgilendiren meydana getirilen önceki incelemeler, saldırılarda açıktan kumandalı dü patlayıcı düzeneğin kullanıldığını gösteriyor.

İkinci İntifada saldırılarında otobüslerde, kafelerde, iş merkezlerinde çalışkan bomba kullanılırken, sonuç patlamalarda değişik birlikte sefer izlendiği ortaya çıktı.

Jerusalem Post gazetesi, Batı Kudüs'teki önceki saldırının bulunduğu yere yerleştirilen bombanın elan çelimli olduğunu, hasarı çoğaltmak düşüncesince patlayıcının içerisine maden çivilerin yerleştirildiğini yazarken, Haaretz gazetesi tepme saldırının hazırlanış ve planlama açısından, "nispeten zeki birlikte hasım hücresinin izlerini taşıdığına" sayfalarında arazi verdi.

Haaretz gazetesinin askeri analisti Amos Harel, yazısında, saldırıların "yalnız kurt" sanarak nitelenen ferdî birlikte hisse senedi değil, Nablus'taki Aslan İni kabil gıcır birlikte evcil grubun işi bulunduğu için şüphelenildiğini aktardı.

Harel, dü patlamanın, "İsrailliler düşüncesince kin donör emektar anıları tetiklediği" yorumunu yaptı.

Yeni birlikte zamanın başlangıcı mı?

Haaretz yazarlarından Nir Hassun da haberinde, sonuç zamanlarda "Kudüs'te onlarca hamle bulunduğunu fakat hiçbirinin toy bombalı saldırılara benzemediğini, görüngü durumunda İsrail'in az elan unutmuş bulunduğu görüntüler görüldüğünü" kaydetti.

Hassun, patlama sahnelerinin, "yetişkin Kudüslülerin çoğuna İkinci İntifada'yı ve Kudüs'teki başka düşünce dönemlerini hatırlattığını" yazdı.

İsrailli yazar, "Kudüslülerin zihninde dolaşan iri soru, unutmayı yeğleme ettiğimiz saldırıların baştan yaşandığı zamanın başlangıcında olup olmadığımızdır? Yeni birlikte dalganın başlangıcında mıyız?" sanarak sordu.

Polis ne diyor?

İsrail Polis Şefi Kobi Shabtai esbak meydana getirdiği yazılmış açıklamada, Batı Kudüs’te meydana mevrut dü bombalı saldırının "yıllardır gibisi görülmeyen saldırılar" bulunduğunu belirtmişti.

Shabtai, "Böyle birlikte yıldırı saldırısı senelerdir görülmedi. Art arda hamle düzenlendi." ifadelerini kullanmıştı.

İsrailli yetkili, "saldırıyı düzenleyen hücreye erişmek düşüncesince başka topu topu düzenlilik kuvvetleriyle ellerinden mevrut değme şeyi yapacaklarını" vurgulamıştı.

Bombalı saldırıların peşi sıra İsrailli düzenlilik otoriteleriyle meydana getirdiği kıymetlendirme toplantısı sonra görüntülü ileti yayımlayan İsrail Başbakanı Yair Lapid de Batı Kudüs'te yaşanmış bulunan bombalı saldırıların "son zamanlarda gördüklerinden farklı" olduğuna dikkati çekmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler