USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'in yıldırı listesine almış olduğu 6 Filistinli yapı çırçıplak maşer dalında degaje etkiye sahip

İsrail hükümetinin Filistin Halk Kurtuluş Cephesine ilişkin bulunduğu iddiasıyla "terör örgütleri listesine" aldığını açıklamış bulunduğu Filistinli 6 insanoğlu hakları kuruluşu, çırçıplak maşer alanındaki çalışan yapılarıyla arsıulusal kurda de tanınıyor.

İsrail'in yıldırı listesine almış olduğu 6 Filistinli yapı çırçıplak maşer dalında degaje etkiye sahip
25-10-2021 11:20
Ramallah

İsrail Adalet Bakanlığı, 23 Ekim'de Filistinli taharri memuru polis maşer kuruluşlarından (STK) "Zamir Esirleri Koruma Kurumu", "İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak", "Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi", "Kadın Komiteleri Birliği", "Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği" ve "Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin Şubesi"ni yasa dışı duyuru etti.

İsrail 6 Filistin insanoğlu hakları kuruluşunu yıldırı listesine aldıİsrail'in yıldırı listesine almış bulunduğu kurumlar çalışmalarına bitmeme edeceğini açıkladı

Jerusalem Post gazetesinin haberine üzerine bu kurumlar, İsrail hükümetince "terör örgütü" kendisine vasıflandırılan FHKC'nin "sivil maşer alanındaki uzantıları" kendisine sınıflandırıldı.

Haberde, İsrail Adalet Bakanlığının bahis konusu kararının terörle savaş yasası üzerine alındığı kaydedildi.

FHKC, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) içerisinde Fetih Hareketinden sonraları ikinci iri teşkilat konumunda bulunuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ile kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde taharri memuru polis maşer dalında serbest şümullü etkiye sahip, merkezleri Ramallah'ta mevcut 6 STK'nın genel ağ sitelerinde çalışkanlık alanlarına, amaçlarına ve üyesi oldukları kurumlara bağlı izahat toprak alıyor.

"İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak"

Filistinli ortak kadro avukat kabilinden 1979'da kurulan "İnsan Hakları İçin Hukuk El-Hak", çalışmalarında "hukukun üstünlüğü ilkesinin güçlendirilmesi, nehiy altındaki Filistin topraklarında insanoğlu haklarının korunması ve bu haklara saygının desteklenmesini hedefliyor.

El-Hak'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik Sosyal Konsey Danışmanlık Statüsü'nün birlikte Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı, İşkence Karşıtı Dünya Koalisyonu (OMCT), Uluslararası Hukukçular Komisyonunun ortak kolu bulunan Habitat Uluslararası Koalisyonu ile Filistin STK'lar Ağında (PNGO) üyeliği bulunuyor.

Faaliyetlerinde, 1967'den bu yana nehiy edilen Filistin topraklarındaki ferdî ve dolgun insanoğlu hakları ihlallerinin izlenmesine, belgelenmesine ve izlemesine odaklanan El-Hak, arsıulusal suçların faillerini, lehçe yada arsıulusal kaza önüne taşımaya çalışıyor.

El-Hak, Filistinli tutuklular ve Yahudi yerleşme birimleri konularında, Uluslararası Ceza Mahkemesine sunulmak neredeyse dosyalar hazırlanmasına ulama sağladı.

İsrail'in yama kararını reddeden El-Hak, açıklamasında "İşgal karşısında meydana gelen türel ve taharri memuru polis eylemleri kabahat kendisine göstermek, Filistin halkı aleyhinde yürütülegelen şümullü savaşın ortak yönü." ifadesine toprak verdi.

Açıklamada, yıldırı örgütüne mensup olma iddialarının, "İsrail'in El-Hak'ın kanunlar ve delilleri asliye alarak gerçekleştirdiği emekleri karşısındaki başarısızlığının ortak kararı kendisine gelecek sürüldüğü" belirtildi.

"Zamir Esirleri Koruma Kurumu"

"Zamir Esirleri ve İnsan Haklarını Koruma Kurumu", 1991'in sonlarında ortak kadro aktivist ve insanoğlu hakları destekçisi kabilinden Kudüs'te kuruldu.

İnsan hakları, İsrail hapishanelerindeki tutuklulara dayanak ve işkenceyle savaş hikayelerinde uzmanlaşan kurum, teftiş ve kanuni takibin birlikte el birliği kampanyaları düzenliyor.

PNGO, OMCT, Hak ve Özgürlükleri Savunma Koalisyonu, Ayrımcılık Politikasına Karşı Uluslararası Koalisyon kadar kurumlara uzuv bulunan Zamir'in hedefleri ortada işkence, tadı gözaltı, saydam ve adaletli kaza güvencesi, akıl suçlularına dayanak hikayelerinde insanoğlu hakları ilkelerini esirgeyici Filistin kanunlarının hazırlanması toprak alıyor.

"Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin şubesi"

Uluslararası Çocuk Haklarını Savunma Hareketinin Filistin şubesi, 1991 senesinde kuruldu ve acele gerekseme sahibi küçüklere kanuni hizmetler sunulması, bu mevzuda millî ve arsıulusal heyetlerle iletişime geçilmesi kadar faaliyetlerde bulunuyor.

Hareket, hususi kendisine bebek haklarıyla ilgilenen Filistinli yegâne gurur olma hususi durumunu taşıyor.

Hareketin, BM Ekonomik Sosyal Konsey, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve Avrupa Konseyinde Danışmanlık Statüsü bulunuyor.

"Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi"

"Bisan Araştırma ve Kalkınma Merkezi", 1989'da Filistin halkının kararlılığını güçlendirmek; demokratik, ilerici, aktif ve can alıcı ortak Filistin taharri memuru polis topluluğu yapmaya katkıda mevcut edinmek düşüncesince kuruldu.

Herhangi ortak politik yan yada öğür ile bağının olmadığını vurgulayan Merkez, Birinci İntifada'nın yükseldiği ortak devirde terakkiperver ve öğretim üyesi Filistinlilerden oluşan ortak kadro kabilinden oluşturuldu.

İsrail'in yama sonucuna bağlı Merkezden meydana getirilen açıklamada, bu adımın İsrail işgalinin kabahat fail karakterini doğrulama boy bos özellikte bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Tel Aviv'in kararı, "İşgalci devletin Filistin halkını arama dibine almak, susturmak, STK'ların çalışmalarını sabote etmek düşüncesince derinlemesine senelerdir sarfiyat etmiş bulunduğu girişimlerin zirvesi" halinde değerlendirildi.

"Kadın Komiteleri Birliği"

Hedeflerinin, "her muhtelif ayrımcılıktan uzak, demokratik ortak taharri memuru polis maşer bina buyurmak ve adaleti sağlamak" bulunduğunu tamlayan "Kadın Komiteleri Birliği", 1980 senesinde kuruldu.

Birlik, Filistinli kadının konumunu yükseltmeyi, hanımlara da esas manada akreditasyon imkanının tanınması ve camianın kâffesi kesimleri düşüncesince maşeri adaletin sağlanmasını amaçlıyor.

İsrail'in almış bulunduğu yama kararını ağız ağıza reddeden Birlik, açıklamasında, "Filistinli hanımefendilerin haklarına müteveccih kısıtlayıcı ve kolonyalist ameliyat kapsamında gelecek sürülen; karacılık ve yanıltmacadan ibaret bulunan bu izah ağız ağıza geçersizdir." ifadesine toprak verildi.

"Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği"

Filistin'deki en iri tarımsal kalkınma kurumlarından bir tanesi bulunan "Tarımsal Çalışma Komiteleri Birliği", 1986'da ortak kadro kültür mühendisinin girişimiyle kuruldu.

Kuruluşundan bu yana emekleri hasbilik ilkesine yaslanan Birlik, çiftçilerin önceliklerinin belirlenmesi, maşeri planların uygulanmasına dayanak düşüncesince Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde kültür komiteleri oluşturdu.

Birlik, ıvır zıvır ölçekli çiftçiler düşüncesince anlaşma kaynaklarını ve bunların sürdürülebilirliğini artırmayı, katıksız kaynakların egemenlik sahasını ve hava değişiklikleriyle uyumunu güçlendirmeyi, çiftçilerin millî ve demokratik haklarını korumayı amaçlıyor.

İç tüzüğü, politikası, vizyon, hizmet ve uygulamaları açısından politik kendisine tarafsız, ağız ağıza ari ortak tarımsal kalkınma kurumu bulunduğunu tamlayan Birlik, Arap Gıda Egemenliği Ağı (APN), Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN), Karşılıklı İşlem Ağı (MER), Dünya Sosyal Forumu, PNGO, Filistin Çevresel STK'lar Ağı (PNGON), Filistin Tarım STK'ları Federasyonu, Uluslararası Çevre Adaleti Federasyonu üyeliği bulunuyor.

Birlik, 2014-2015 yıllarında "Gıda Egemenliği Ödülü", "Ekvator Ödülü" ve "Ekonomik Yaratıcılıkta Arap Yaratıcılık Ödülü" edinmek neredeyse üç rütbe almaya doğruluk kazandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler