USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail yönetiminin Ukrayna'yı bırakma ika çağrılarına karşın İsraillilerde ürkü havası yok

İsrailli yetkililer, Ukrayna-Rusya krizinin anbean müşterek muharebeye tahavvül ihtimali zımnında Ukrayna'daki vatandaşlarına ülkeyi vazgeçme ika çağrılarını artırsa da bu ülkedeki İsrailliler gözetiminde çağrılar yanıt bulmamış görünüyor.

İsrail yönetiminin Ukrayna'yı bırakma ika çağrılarına karşın İsraillilerde ürkü havası yok
16-02-2022 13:29
Kudüs

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ilkin kazanmak kıl payı İsrailli yetkililer, Ukrayna krizinde yaşanabilecek en biçimsiz senaryoyu ele kabul geçirmek kıl payı akıbet günlerde düzenledikleri toplantılarda, bu ülkedeki İsrail vatandaşları ve Yahudi camianın ülkeyi bırakma ederek İsrail'e gelmelerini isteklendirme fail çağrılar yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından Ukrayna krizine bağlı meydana getirilen açıklamalarda, asayiş sebebi öne sürülerek bütün İsrail vatandaşlarının Ukrayna'yı "acilen bırakma etmesi" istenmiş, Kiev büyükelçiliğini de Lviv kentine nakil ihtimaline erinç tedbir yapıldığı duyurulmuştu.

Ukrayna'da canlı kestirmece 15 bin İsrail vatandaşının tahliyesi düşüncesince İsrail yönetiminin kolaylaştırıcı adımlarına karşın bu ülkede canlı İsraillilerin Tel Aviv yönetiminin yansıttığı ölçüde birlikte endişeye kapılmadıkları gözlendi.

Kiev'den Tel Aviv'in Ben Gurion Havaalanı'na nazil İsrailli yolcuların çokları Ukrayna'daki durumun ciddiyetini delik arkası etmemekle birlikte, İsrail'e topyekûn birlikte Yahudi göçünü gerektirecek birlikte ürkü havasının yaşanmadığını düşünüyor.

Tarifeli uçuşlarla Tel Aviv'e vasıl yolcular, bu krizi nite karşıladıklarına bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna'daki İsraillilerde ürkü havası gözlenmiyor

İsrail yurttaşı Maor Dido (32), yoğun pıtrak meydana getirdiği denli gine iş seyahati zımnında iare süreliğine ülkesine geldiğini ve Kiev'deki eşinin yanına esasen döneceğini söyledi.

Ukrayna'yı bırakma geçirmek denli birlikte niyeti olmadığını vurgulayan Dido, "Durum zımnında üzüntülü değilim. Bunların bütünü laf. Politikacıların konuşmalarından ibaret görüyorum. Bir bilinçlilik olsa bile bu Donbas sınırında olacaktır. Kiev'e geleceğini düşünmüyorum. Ukrayna'da insanoğlu bunu on paralık düşünmüyor bile. Zaten cümle bu (işgal) söylemlerini 8 senedir (2014'teki Kırım işgalinden bu yana) duyuyor."

İsrailli yolcu, Ukrayna'daki İsrailliler ortada ürkü havası yaşanmadığına dikkati çekerek, "Ukrayna'daki İsrailliler namına Whatsapp'ta birlikte grubumuz var. Gruptakilere gidişat kendince ne düşündüklerini sorduğumda, bütünü bunun sözlerden ibaret bulunduğunu söylüyor." dedi.

Dido, savaşın mali eşme gerektirdiğine aksan yaparak, "Savaş maliyet demektir. Kovid-19 zımnında hükümetlerin paraya gereksinimi var. Savaş ve askeri müdahaleler şişman dünyalık gerektirir." sanarak konuştu.

İsrailli Dido, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Ukrayna'daki insanoğlu panikte değil, hayatlarını yaşamaya bitmeme ediyorlar. Ukrayna'daki Yahudilerin de korktuğunu düşünmüyorum. Şimdiki uçuşumda da ağız ağıza meşbu birlikte tayyare görmedim ve ürkü havası da yoktu.

Elbette akrabalarım beni arayıp gidişat kendince istifham soruyor ve benim düşüncesince endişeleniyor. Ama ben tek bilinçlilik olmadığını, yaşamımıza alışılagelen halde bitmeme ettiğimizi söylüyorum."

"Sadece ürkü yaratıyorlar"

Eşi ve 3 evladı ile Ben Gurion Havaalanı'na nazil birlikte ayrıksı İsrailli de yolculuğunun elden görüşme gayeli bulunduğunu aktardı.

İsrailli yolcu, Ukrayna'daki durumun bahsedilmiş olduğu derece biçimsiz olmadığını kaydederek, İsrail hükümetinin ülkeyi acele bırakma ika yönündeki çağrısını da "sadece ürkü yaratıyorlar" halinde değerlendirdi.

İsrail'e geçmiş kat mevrut Ukraynalı gezgin Anastasia Horodetska da ülkesinde birlikte ürkü havası yaşanmadığına müteallik gayrı yolcularla hemfikir.

Horodetska, "Herkeste ide mevcut fakat insanoğlu sükunetini korumaya çalışıyor. Kötü birlikte durumun meydana gelmeyeceğini umuyorlar. Hepimiz bunu beklenti ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail, 2014'teki senaryonun tekrarına tedarikli kazanmak istiyor

Rus kuvvetlerinin 2014'te Kırım'ı ekleme etmesi ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta Rus destekli ayrılıkçılarla yaşanmış olan çatışmalar zımnında binlerce Yahudi, İsrail'e muhacir dalgası başlatmıştı.

Tel Aviv yönetimi, Ukrayna'da baştan birlikte obstrüksiyon ve savaşın meydana gelmesi ihtimaline karşı, bu ülkedeki 100 binden aşkın Yahudiye acele dayanaklık geçirmek getirmek kıl payı aksiyon planı yapıyor.

Yedioth Ahronot gazetesinin Göçmen Bakanı Pnina Tamano-Shata'dan aktardığına gereğince İsrail, "yaşanacak en biçimsiz senaryoya hazırlıklı".

Buna gereğince İsrail'in, Ukrayna'da Yahudi toplumu zılgıt edecek birlikte harp çıkması halinde, binlerce Yahudiyi aracısız boşaltma ederek İsrail'e ve obstrüksiyon altındaki Filistin topraklarına yerleştirmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler