USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail yönetiminin Ukrayna'yı ayrılma ika çağrılarına karşın İsraillilerde ürkü havası yok

İsrailli yetkililer, Ukrayna-Rusya krizinin anbean ortak harbe benzeşme ihtimali zımnında Ukrayna'daki vatandaşlarına ülkeyi vazgeçme ika çağrılarını artırsa da bu ülkedeki İsrailliler gözetiminde çağrılar cevap bulmamış görünüyor.

İsrail yönetiminin Ukrayna'yı ayrılma ika çağrılarına karşın İsraillilerde ürkü havası yok
16-02-2022 13:30
Kudüs

İsrail Başbakanı Naftali Bennett özellikle iktisap buyurmak az daha İsrailli yetkililer, Ukrayna krizinde yaşanabilecek en biçimsiz senaryoyu ele kabul buyurmak az daha sonuç günlerde düzenledikleri toplantılarda, bu ülkedeki İsrail vatandaşları ve Yahudi toplumun ülkeyi bırakma ederek İsrail'e gelmelerini heveslendirme fail çağrılar yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından Ukrayna krizine bağlı meydana getirilen açıklamalarda, düzenlilik sebebi öne sürülerek bütün İsrail vatandaşlarının Ukrayna'yı "acilen bırakma etmesi" istenmiş, Kiev büyükelçiliğini de Lviv kentine transfer ihtimaline erinç tedbir yapıldığı duyurulmuştu.

Ukrayna'da canlı kısaca 15 bin İsrail vatandaşının tahliyesi düşüncesince İsrail yönetiminin kolaylaştırıcı adımlarına karşın bu ülkede canlı İsraillilerin Tel Aviv yönetiminin yansıttığı ölçüde birlikte endişeye kapılmadıkları gözlendi.

Kiev'den Tel Aviv'in Ben Gurion Havaalanı'na nazil İsrailli yolcuların çokları Ukrayna'daki durumun ciddiyetini cezaevi arkası etmemekle birlikte, İsrail'e topyekûn birlikte Yahudi göçünü gerektirecek birlikte ürkü havasının yaşanmadığını düşünüyor.

Tarifeli uçuşlarla Tel Aviv'e vasıl yolcular, bu krizi nite karşıladıklarına bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna'daki İsraillilerde ürkü havası gözlenmiyor

İsrail yurttaşı Maor Dido (32), kesif pıtrak meydana getirdiği kabil gene iş seyahati dolayısıyla arızi süreliğine ülkesine geldiğini ve Kiev'deki eşinin yanına gine döneceğini söyledi.

Ukrayna'yı bırakma buyurmak kabil birlikte niyeti olmadığını vurgulayan Dido, "Durum dolayısıyla üzüntülü değilim. Bunların bütünü laf. Politikacıların konuşmalarından ibaret görüyorum. Bir nesne olsa bile bu Donbas sınırında olacaktır. Kiev'e geleceğini düşünmüyorum. Ukrayna'da insanoğlu bunu tek düşünmüyor bile. Zaten dünya bu (işgal) söylemlerini 8 senedir (2014'teki Kırım işgalinden bu yana) duyuyor."

İsrailli yolcu, Ukrayna'daki İsrailliler ortada ürkü havası yaşanmadığına dikkati çekerek, "Ukrayna'daki İsrailliler adına Whatsapp'ta birlikte grubumuz var. Gruptakilere gestalt kendisince ne düşündüklerini sorduğumda, bütünü bunun sözlerden ibaret bulunduğunu söylüyor." dedi.

Dido, savaşın mali eşme gerektirdiğine aksan yaparak, "Savaş maliyet demektir. Kovid-19 dolayısıyla hükümetlerin paraya gereksinimi var. Savaş ve askeri müdahaleler iri dünyalık gerektirir." niteleyerek konuştu.

İsrailli Dido, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Ukrayna'daki insanoğlu panikte değil, hayatlarını yaşamaya bitmeme ediyorlar. Ukrayna'daki Yahudilerin de korktuğunu düşünmüyorum. Şimdiki uçuşumda da ağız ağıza kırcı birlikte tayyare görmedim ve ürkü havası da yoktu.

Elbette akrabalarım beni arayıp gestalt kendisince istifham soruyor ve benim düşüncesince endişeleniyor. Ama ben tek nesne olmadığını, yaşamımıza alışılagelen biçimde bitmeme ettiğimizi söylüyorum."

"Sadece ürkü yaratıyorlar"

Eşi ve 3 evladı ile Ben Gurion Havaalanı'na nazil birlikte apayrı İsrailli de yolculuğunun hemen görüşme gayeli bulunduğunu aktardı.

İsrailli yolcu, Ukrayna'daki durumun bahsedilmiş olduğu derece biçimsiz olmadığını kaydederek, İsrail hükümetinin ülkeyi çabuk bırakma ika yönündeki çağrısını da "sadece ürkü yaratıyorlar" halinde değerlendirdi.

İsrail'e evvel el mevrut Ukraynalı gezmen Anastasia Horodetska da ülkesinde birlikte ürkü havası yaşanmadığına değgin öbür yolcularla hemfikir.

Horodetska, "Herkeste fikir mevcut fakat insanoğlu sükunetini korumaya çalışıyor. Kötü birlikte durumun meydana gelmeyeceğini umuyorlar. Hepimiz bunu beklenti ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail, 2014'teki senaryonun tekrarına mücehhez iktisap buyurmak istiyor

Rus kuvvetlerinin 2014'te Kırım'ı ilave etmesi ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta Rus destekli ayrılıkçılarla yaşanmış olan çatışmalar dolayısıyla binlerce Yahudi, İsrail'e muhacir dalgası başlatmıştı.

Tel Aviv yönetimi, Ukrayna'da baştan birlikte obstrüksiyon ve savaşın meydana gelmesi ihtimaline karşı, bu ülkedeki 100 binden çok Yahudiye çabuk dayanak noktası gelmek az daha hareket planı yapıyor.

Yedioth Ahronot gazetesinin Göçmen Bakanı Pnina Tamano-Shata'dan aktardığına layıkıyla İsrail, "yaşanacak en biçimsiz senaryoya hazırlıklı".

Buna layıkıyla İsrail'in, Ukrayna'da Yahudi toplumu gözdağı edecek birlikte harp çıkması halinde, binlerce Yahudiyi aracısız boşaltma ederek İsrail'e ve obstrüksiyon altındaki Filistin topraklarına yerleştirmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler