USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail buldozerleriyle ezilerek öldürülmüş aktivist Rachel Corrie'nin ailesi kızlarıyla gururlu

Filistin'de 19 sene önceki 16 Mart'ta İsrail buldozerleriyle ezilerek katledilen ABD'li aktivist Rachel Corrie'nin ailesi, kızlarını herhangi bir devir özlediklerini ve temessül etmiş olduğu değerle alım çalım duyduklarını söyledi.

İsrail buldozerleriyle ezilerek öldürülmüş aktivist Rachel Corrie'nin ailesi kızlarıyla gururlu
16-03-2022 15:12
New York

Rachel Corrie'nin anası Cindy ve babası Craig Corrie, kızları Rachel'in Gazze'de müşterek Filistinlinin evinin yıkılmasını mâni rastık etmek düşüncesince İsrail buldozerine gönül rahatlığı dururken öldürülmesinin 19. senesinde AA muhabirine konuştu.

ABD'nin Washington eyaleti Olympia şehrinde canlı zahmetli çift, Rachel'i rastgele gündüz özlediklerini fakat başta rastgele sene 16 Mart zamanı yaklaşırken kızlarının temessül etmiş bulunduğu misyona gönül rahatlığı ayrı müşterek yazık duygusu hissettiklerini aktardı.

Anne Cindy Corrie, şunları söyledi:

"Sanırım rastgele sene 16 Mart'a yaklaştığımızda az buçuk korku duyuyorum zira Rachel'in Gazze'deki bir hale uyanıklık tefriş buyurmak düşüncesince hazırlamaya çalışmış bulunduğu şeye gönül rahatlığı iri müşterek yazık hissediyorum. Ben sadece, onun düşüncesince akıllıca olanı ika zorunluluğu hissediyorum. Dünyada benim düşüncesince akıllıca olanı gerçekleştirmek istediğinden bahsetmişti lakin ego onun düşüncesince akıllıca olanı gerçekleştirmek isterim ve bunu görüşme fırsatımız olduğuna göre, o işi yaptığımızdan ve hazırlamaya bitmeme ettiğimizden sakıncasız kazanmak istiyorum."

Kızının siyasal müşterek sorun şekilde algılanan müşterek sebepten çevre öldürülmüş bulunduğu düşüncesince olayın hala konuşulduğunu tamlayan ağababa Craig Corrie, "Kızımla alım çalım duyuyorum, yaptıklarıyla, dayanak verdikleriyle ve temessül etmiş bulunduğu değerle. Ve bunların müşterek kısmı, mart ayında ihtimal diğeri yıllardan henüz müşterek tomar hatırlanıyor." dedi.

"Dünyada beraberce kazanmak düşüncesince henüz müspet yöntemler bulmalıyız"

Rachel'in mirasının, kullanıcılarını diğeri şekilde görmezlikten gelmeyi ve ya sınıflandırmayı reddetmekle ait bulunduğunu tamlayan ana Corrie, kızının ABD'de hükümet engelleme nice endam çeşidinden karalanan ve görmezden gelinen Filistin kabilinden güç coğrafyalardaki şahısların hikayelerini gündüz yüzüne çıkardığını söyledi.

Anne Corrie, "Bence onun mirası hepimize şurası söylemektedir; yüzümüzü çeviremeyiz, birbirimize ulaşmaya bitmeme etmeliyiz, dünyada beraberce kazanmak düşüncesince henüz müspet yöntemler bulmalıyız ve insanların, eşitliği ve insanoğlu haklarını paylaşmasına müsaade vermeliyiz." niteleyerek konuştu.

"Rachel, bizlere koskoca oranda vesile ve linkler bıraktı." diyen ana Corrie, şöyleki bitmeme etti:

"Daha dün ve ya evveli gün, Craig ve ego burada oturup, Filistin hars sarayında tekellüm üstüne projeleri bulunan müşterek kadro gençle Gazze'deki projelerimiz üstüne lakırtı ediyorduk. Proje ortaklarım bu gençler, Filistin kültürünü tanıtıp öne çıkarmaya lakin genellikle gençlere menfaatlerini anlatım etmeleri, kendileri kendisince müspet hissetmeleri ve beraberce yaşadıkları vaziyetleri ele almanın yollarını bulmaları düşüncesince fırsatlar vermeye çalışıyor. Kendi kendime şurası düşündüm, müşterek sabahleyin Washington, Olympia'daki aşındırmak masamda oturup Gazze'deki bu gençlerle lakırtı edebilmem ne denli inanılmazdı."

Cindy Corrie, Rachel'in yaptıklarıyla ve hikayesiyle, öldürüldükten sonraları şahısların menfaatlerini bekâr bırakmadığına dikkati çekerek, "Geçen hafta vakfımıza mevrut e-postalara baktım ve Rachel'in öyküsünü ve yaptığımız işi hala izlem fail kullanıcılarını kullanmak akıbet 19 senenin zamanı gibiydi. Birçok insanoğlu çeşidinden dikkate bedel müşterek bağlanak ve dikkate bedel müşterek fedakârlık var." dedi.

"Minnettarım"

Rachel'in dinamit ahiret yolculuğu haberiyle dünyanın rastgele yerinden insanoğlunun dayanak hasretmek düşüncesince kendilerine ulaştığını tamlayan ağababa Craig Corrie de "Bu insanlardan bazıları, ayrıca ABD'de ve evren genelinde o vakte denli bana bâtın bulunan Müslüman topluluğu dahil, akıbet 19 yılda bizlere emniyetsiz dost ve beyin hocaları oldular." niteleyerek konuştu.

Anne Corrie, bu bağlamda Rachel'in en müşterek tomar hatırlandığı ülkelerden birinin Türkiye olduğuna da dikkati çekerek, Rachel'in anıldığı ayrı ayrı programlar vesilesiyle İstanbul'a dü el gittiklerini ve rastgele seferinde dehşet anılarla döndüklerini söyledi.

Filistin dair nice ailenin baş döndürücü müşterek tomar kaybı olduğuna ayraç fail Anne Corrie, "Ama müşterek ana ağababa düşüncesince mevsimli mevsimsiz biçimde kaybetmiş bulunduğu çocuğunun hatırlandığını aşina kazanmak baş döndürücü obje anlatım eder. Bu sebepten dolayı çabucak minnettarım." niteleyerek duygularını dile getirdi.

Baba Corrie de Kovid-19 salgını zımnında akıbet dü senedir Olympia dışına sert çıkmadıklarını belirterek, Türk insanının misafirperverliğini unutmadıklarını ve müşterek gündüz Türkiye'yi gene görüşme buyurmak istediklerini kaydetti.

"O kendisinden baş döndürücü Filistin halkının hatırlanmasını istiyordu"

Son 19 yılda ABD'de İsrail ve Filistin mevzusuna bakışta müspet manada kimi gelişmeler olduğuna inandığını kail ağababa Corrie, fakat bölgedeki topu topu kullanıcılarını kapsayacak siyaset değişikliklerine gerekseme duyulduğunu belirterek, "Bu yüzden, Rachel'i hatırlamaktan bahsettiğimizde, bence bu Rachel'in değerleri ve üstünde çalışmış bulunduğu şeyler olmalı. O kendisinden baş döndürücü Filistin halkının hatırlanmasını istiyordu." niteleyerek konuştu.

Vakitlerinin çoğunu kızları hesabına kurmuş oldukları Rachel Corrie Barış ve Adalet Vakfının faaliyetleriyle geçirdiklerini özetleyen Baba Corrie, "İkimiz de emekliyiz. Bir vakitler sahn sigortası uzmanıydım. Ama Rachel öldürüldüğünde hayatlarımız fehva yerindeyse değişkin müşterek bölgeye girdi. Aslında bizi, İsrail-Filistin meselesine getiren ve orada neler bulunduğunu bizlere öğreten Rachel oldu." dedi.

Corrie cifti, Rachel'in anısına Gazze'de ve Olympia'da öğrencilere vakıf üstünden burs verdiklerini, başta Gazze’de gençlere müteveccih sanatla alakalı ve kültürel projeleri destekleyerek Gazze’deki insanlarla ABD'dekiler arasındaki bağlantıyı canlı tutmaya çalıştıklarını laflarına ekledi.

ABD'li barış aktivisti Rachel Corrie kimdir?

ABD'nin Washington kentinde 1979'da dünyaya mevrut Rachel Corrie, Uluslararası Dayanışma Hareketi (İSM) gönüllüsü müşterek insanoğlu hakları aktivistiydi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, 16 Mart 2003'te turuncu mülevven ceketini giyerek, eline almış bulunduğu megafon ile Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına gönül rahatlığı çıkmış bulunduğu tam İsrail Savunma Kuvvetlerine ilişkin zırhlı müşterek buldozerle ezilerek öldürüldü.

Yabancı bulunduğu düşüncesince İsrail'in yadımlama araçlarını durdurabileceğini zanneden Corrie buldozerin önüne eski fakat İsrail buldozeri Corrie'yi ezmişti.

Adı Filistin'de sert baş döndürücü okul, sayrılarevi ve toy doğma çocuğa sunulan Rachel Corrie'nin anısına baş döndürücü sayıda film yapıldı, temaşa oyunları oynandı ve kitaplar yazıldı. Corrie'nin Filistin'den ailesine yazdığı mektuplar derlenerek, "Bırakın Tek Başıma Direneyim" başlığıyla betik şekilde yayımlandı.

Corrie'nin ahiret yolculuğu haberini iri müşterek şaşkınlıkla karşılayan Filistinliler, "şehit" şekilde nitelendirdikleri Corrie düşüncesince iri müşterek cenaze merasimi düzenlemişti. Dünyanın rastgele durumunda sağlık öncüsü şekilde ebedileşen Corrie'nin hesabına Filistinlilerin Gazze'deki dramına kudret markajcı baş döndürücü sayıda film çekilirken İrlanda'dan Gazze'ye iane götürücü gemiye de onun adı verilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler