USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail Başbakanı Lapid dü devletli çözümü desteklediğini söyledi

İsrail Başbakanı Yair Lapid, "Filistinlilerle, dü el düşüncesince dü mutluluk temelinde ortak barışma sağlanması İsrail’in güvenliği, ekonomisi ve evlatlarının geleceği düşüncesince akıllıcasına olandır". dedi.

İsrail Başbakanı Lapid dü devletli çözümü desteklediğini söyledi
22-09-2022 22:02
Kudüs

İsrail Başbakanı Yair Lapid, dü devletli çözüme dayanak noktası verdiğini vurgulayarak, ülkesinin güvenliği ve geleceği düşüncesince akla yatkın bulunan şeyin, "Filistinlilerle, dü el düşüncesince dü büyüklük temelinde nezdinde geçim sağlanması" bulunduğunu söyledi.

Lapid, New York'ta evren liderlerini nezdinde araya getiren en şişman diplomatlık forumu BM 77. Genel Kurul görüşmelerinde katılımcılara seslenme etti.

İran’ın çekirdeksel faaliyetlerine huzur "askeri tehdit" hatırlatması

Ülkesinin önündeki en şişman tehditlerden birinin "nükleer tehdit" bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Lapid, "Bizi bozmak talip ülke, ayrımsız sürede dünyanın en şişman yıldırı örgütünü, Hizbullah'ı kuran ülkedir. İran, Hamas ve İslami Cihad'ı akçalanmış ediyor ve Bulgaristan'dan Buenos Aires'e derece meydana getirilen dolgun yıldırı saldırılarının peşinde İran var. İran, çekirdeksel tabanca çıkarmak düşüncesince değme çeşitli çabayı yayınlayan katil nezdinde diktatörlüktür." dedi.

Ülkesinin, İran’ın çekirdeksel faaliyetlerine huzur arsıulusal topluma sunmuş olduğu "askeri tehdit" seçeneğini yineleyen Lapid, şunları söyledi:

"İran diyeti çekirdeksel tabanca elde ederse onu kullanır. İran'ın çekirdeksel tabanca sahibi olmasını engellemenin nezdinde tane yolu masaya inanılır nezdinde askeri zılgıt koymaktır. Ancak ondan sonradan onlarla hâlâ derinliğine ve hâlâ çelimli nezdinde geçim yapılabilir.

İran'a, şayet çekirdeksel programını ilerletirse, dünyanın lafla değil askeri güçle yanıt vereceğini gizlemeden bariz ifşa kılmak gerekir. Geçmişte ne devir hakeza nezdinde zılgıt masaya konulsa İran durmuş ve arka çekilmiştir."

İki devletli hal vurgusu

Lapid’in konuşmasında en nezdinde tomar dikkati çekici madde ise "iki devletli çözüm"ü destekleyen açıklaması oldu.

İsrail Başbakanı, "İsrail'in kazançlı ve askeri gücü kendimizi korumamıza müsaade veriyor gücün ayrımsız sürede bizlere apayrı nezdinde bilinçlilik hâlâ sağlıyor: Tüm Arap dünyası ile sulh düşüncesince çabalamak. Ve en DOĞRU komşularımız bulunan Filistinlilerle." dedi.

Lapid, dü devletli çözümü desteklediğini fakat "tek şartı" bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Filistinlilerle dü el düşüncesince dü büyüklük temelinde nezdinde geçim İsrail'in güvenliği, İsrail ekonomisi ve evlatlarımızın geleceği düşüncesince akla yatkın olandır. Tüm engellere karşın bugün hala İsraillilerin şişman nezdinde çoğunluğu bu dü devletli hal vizyonunu desteklemektedir. Ben onlardan biriyim.

Tek şartımız var: Gelecekteki nezdinde Filistin devletinin barışçıl nezdinde büyüklük olması. (Filistin'in) İsrail'in refahını ve varlığını zılgıt edecek apayrı nezdinde yıldırı üssü biçimine gelmemesi. Tüm İsrail vatandaşlarının güvenliğini değme devir himaye kabiliyetine cemaat olmamız."

"Silahlarınızı bırakın"

"İsrail’in 17 sene önceki Gazze'den çekilmesinden beri İsrail topraklarına 20 binden nezdinde tomar roket ve roket ateşlendiğini" anlatım fail Lapid, "Bu binada bizlere yüz kere Gazze'ye müteveccih kısıtlamaları illet kaldırmadığımız soruldu. Yarın sabahleyin bunu hazırlamaya hazırız. Tek şartımız var: Çocuklarımıza roket ve roket atmayı bırakın. Silahlarınızı bırakın, uğur boncuğu bunama olmayacak." niteleyerek konuştu.

Lapid, ayrıca, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi’nde hava tutulan dü İsrail askerinin başıboş bırakılmasını ve öteki dü İsrailli askerin cenazelerinin kendilerine tasdik edilmesini istedi.

Filistinlilerin "silahlarını bırakmalarını" talip Lapid, o devir sulh olacağını ati sürerek, "Hem Gazze'de hem Batı Şeria'da geleceğinizi beraberce nesir edebiliriz. Silahlarınızı bırakın ve ihdas kılmak arzu ettiğiniz Filistin devletini Hamas ve İslami Cihad'ın ele geçirmeyeceğini kanıtlayın. Silahlarınızı bırakın, o devir sulh olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, İsrail’in bazısı Arap ülkeleriyle imzaladığı "barış anlaşmaları eliyle sulh istediklerini kanıtladığını" korumak için çaba sarfeden Lapid, "Suudi Arabistan'dan Endonezya'ya derece değme Müslüman ülkeyi bunu ikrar etmeye ve gelip bizimle konuşmaya çağırıyoruz. Barış düşüncesince elimiz uzanıyor." ifadelerini kullandı.

Lapid, laflarını şu şekilde tamamladı:

"İsrail devleti, dünyada nezdinde kitapla kurulan nezdinde tane ülkedir. Kitapların kitabı: Tevrat. O iz ve erkinci demokrasinin ilkeleri, sulh süresince elimizi uzatmamızı gerektiriyor. Tarihimiz, gizlemeden görüşlü ve baş döndürücü titiz olmamızı gerektiriyor."​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler