USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Isparta'daki elektrik kesintilerinin giderilmesi ve karla uğraş emek harcamaları sürüyor

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'daki dip kar zımnında yaşanmış olan elektrik kesintilerinin site merkezinde bu gece, köylerde ise en geç erte giderileceğini bildirdi.

Isparta'daki elektrik kesintilerinin giderilmesi ve karla uğraş emek harcamaları sürüyor
06-02-2022 20:41
Isparta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Bilgiç, Isparta'da ölçülü karla savaşım çalışmalarını inceledi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Dönmez, çalışmaların sık biçimde yürütüldüğünü söyledi.

Bilgiç, AFAD Kriz Merkezi'nde icra ettiği matbuat toplantısında, etraflıca senelerdir hakeza yanında yağmur görmediklerini, ağırbaşlı yanında facia yaşandığını belirtti.

İl genelinde elektrik hatlarında buzlanmadan meydana gelen kopmalar, direklerin devrilmesi neredeyse mesail zımnında elektriğin kesildiğini aktaran Bilgiç, "Son etap derin yağan bu kar, tellerde birikmeler yaparak, ondan sonra donun da etkisiyle çizgileri taşıyamaz bir duruma getirdi, sert direkler de müdahale iktisap etmek neredeyse bütünü eğildi, yıkıldı. Böyle yanında afetle gönül rahatlığı karşıya kaldık." dedi.

Ekiplerin perşembe gecesinden itibaren arızaları bertaraf etmek düşüncesince derin çalıştıklarını bildiren Bilgiç, müdahaledeki kol sayısının 10 katına çıkarıldığını kaydetti.

"Şehir merkezindeki dava bu akşam bitirilmiş olacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'in de Ukrayna ziyaretinin peşi sıra kente geldiğini ve emekleri yakından izlem ettiğini dile getiren Bilgiç, şöyleki bitmeme etti:

"Sabah yaptığımız eş güdüm toplantısında, 95 köyümüzde elektrik ile ilgilendiren problemin bitmeme ettiği, merkezde de evvel akşam meydana getirilen hasar belirleme emekleri sonucunda 235 noktada hasarların oluştuğunun tespitleri yapıldı. Ekipler ona uyarınca yapıldı ve şu anda sahada icraat sürüyor. Çalışan ekiplerimizin bilgilendirmelerine göre, inşallah zaman akşam saatlerinde Isparta merkezindeki etraflı elektrik kesintilerini ortadan kaldırmış olacağız, köylerdeki çalışmalarımızın da yanında yönünü bugün, başka kalanlarını da en geç ferda sonlandırarak elektriğin verilmesini realizasyon edeceğiz."

Bilgiç, vatandaşların mağduriyetlerini bertaraf etmek düşüncesince umum kurumların devrede bulunduğunu kaydetti.

Yollarla ilgilendiren icraat üzerine da bilim verici Bilgiç, "Kapalı karye yolumuz yok. kent merkezinde şehremaneti öz olanaklarıyla emek harcamayı yapıyordu. Koordinasyonla yöre illerden 9 taşıt geldi. Onun haricinde hususi İdare, DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü katkılarıyla 26 taşıt da çalışmalara müdahale oldu." diyerek konuştu.

Isparta'da mahalleleri dolaştıklarını, durumunda tespitler yaptıklarını özetleyen Bilgiç, umum kurumların seferber bulunduğunu ve çelimsiz müddette kent içerisindeki umum sorunların ortadan kaldırılacağını kaydetti.

"Kirli siyaseti kınıyorum"

Bilgiç, birtakımı siyasal öğür temsilcilerinin karla mücadelede ölçülü derin çabaları görmezden gelmiş şekilde yorumlarda bulunduklarını tabir ederek, "Tamamen bulaşık siyasa ve nümayiş gayeli meydana getirilen açıklamaları görüyoruz. Böyle hallerde kenetlenmek, beraberce mücadeleyi yapmak, işin ucundan avlamak gerekirken, meydana getirilen bulaşık siyaseti de buradan kınıyorum." dedi.

Bazı siyasal partilerin eş güdüm merkezine çağırma edilmediği anlamında eleştirilerle de gönül rahatlığı karşıya kaldıklarını bildiren Bilgiç, bu işin davetinin olmayacağını, çalışmalara katılarak dayanak noktası verebileceklerini dile getirdi.

"Vatandaşların talepleri gideriliyor"

Bilgiç, sorunların giderilmesi düşüncesince derin yanında güç harcandığını vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Asıl şişman problemimiz, erke kesintisi bulunduğu için, yurttaşlarımızın kombileri çalışmadığı düşüncesince istinas noktasında baş döndürücü şişman yanında iş yaşandı. Asıl başağrısı bu. O sebepten de evde ihtimam hastaları olabilir, önemsiz çocukları, hastaları olanlar olabilir. Bunlarla ilgilendiren de yurtları apiko ettik. İsteyen vatandaşlarımızı, inanma teşkilatımız gidip, evlerinden alıyorlar, yerleştiriyorlar. Yine hem ısınmaya hem aydınlanmaya araştırma görevlisi olması düşüncesince önemsiz tüplerle, lambalarla dayanak noktası veriliyor, şu anda 7 bine andıran realizasyon edildi. Diğer illerden getirildi, 2 binden dahası vatandaşlara bozulmuş durumda. Telefonlarda inkıta olmasın diyerek powerbanklar getirildi. Bunların isteyenlere dağıtımları bitmeme ediyor. Devlet etraflı olanaklarıyla seferber ergin durumda, facia anının ortadan kaldırılması ve yurttaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi düşüncesince etraflı kuvvetiyle bu emekleri sürdürüyor."

İstanbul, Hatay, Sivas, Sakarya, İzmir özellikle iktisap etmek neredeyse 13 ilden elektrik problemininin giderilmesi düşüncesince dayanak noktası geldiğini tamlayan Bilgiç, yer bitişik belediyelerden de kar kürüme, tuzlama, elektrik üreteci hikayelerinde destek sunar alındığını söyledi.

Okulların dinlence edilmesi

TBMM Başkanvekili Bilgiç, okullarda 5 günce aralık verilmesine bağlı de hata anlaşılma bulunduğunu kaydetti. Salı haset yağmurla başlayıp, akşam ezanı saatlerinde esmer dönmesi beklenen yanında yağmur beklendiğini aktaran Bilgiç, şunları kaydetti:

"Bütün sokakların ve kaldırımların da bu proses ortamında az buçuk elan temizlenmesi, kardan arındırılması, hem ailelere bununla müşterek evlatları güç vaziyette hasta etmek yerine 5 günce yanında değişmeyen verildi. Pazartesi ve salı haset telafi eğitimi yapılacak, pazartesi ve salı açıktan terbiye olmayacak. Daha ahir günlerde okullar açıldıktan sonraları bu pazartesi ve salının dersleriyle ilgilendiren şekilde telafi eğitimleri gelecek haftalarda yapılacak. Çarşamba, perşembe ve cuma namazı ile ilgilendiren açıktan terbiye kararlarını birazdan açıklayacaklar. Haklarını helal etsinler, gerçekten baş döndürücü üzgünüz. Hiç beklemediğimiz yanında afet. Çok ağırbaşlı mağduriyetlerin bulunduğunu biliyoruz, gerçekten merkezde eksiklik 8'leri gördük, bu koşullarda istinas yapılmaksızın evlerde olmanın ne genişliğinde şişman başağrısı yarattığını bizler biliyoruz, haklarını helal etsinler. Ama yanında facia halidir. İnşallah bu süreci en çelimsiz müddet ortamında atlatmış oluruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler