USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İspanyol gazeteci Gonzalez, Avrupa ve İspanya'daki baş döndürücü sağa için uyardı

İspanya'da Katalonya sorunuyla çabucak yükselişe sabık baş döndürücü sağcı Vox partisini özetleyen ortak im yazan İspanyol gazeteci ve edip Miguel Gonzalez, Avrupa'da baş döndürücü sahih yaratacağı tehlikelerin hafife alınmaması icap ettiğini belirtti.

İspanyol gazeteci Gonzalez, Avrupa ve İspanya'daki baş döndürücü sağa için uyardı
05-05-2022 12:56
Madrid

AA muhabiri ve Madrid'deki müşterek ekip ecnebi matbuat mensubuna mülakat verici Gonzalez, Avrupa'da baş döndürücü sahih kişi programlarından değil, krizlerden ve gayrı partilerin hatalarına ilişkin adına büyüdüğünü vurguladı.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Emmanuel Macron'un "sandıkta yenmesi artık emeksiz bulunduğu düşüncesince rakip adına karşısında, baş döndürücü sağcı Marine Le Pen'i istediğini, buna benzeşim görüşlerin gayrı Batılı devletlerde de görüldüğünü" kail Gonzalez, "Aşırı sağı, yenmesi emeksiz müşterek canavar kabil görüp, bakmak fazla kazalı müşterek oyun." değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol gazeteci, "küreselleşme ve 2030 ajandası ile Müslüman muhacir karşıtlığının" Avrupa'daki baş döndürücü sahih kuma görüşü bulunduğunu belirterek bu partilerin finansmanlarının fazla dobra müşterek biçimde araştırılması gerektiğine aksan yaptı.

Vox, Katalonya’daki ayrılıkçı girişimlerle yükselişe geçti

İspanya'da 2013 senesinde kurulan baş döndürücü sağcı Vox partisinin müşterek ortaklık kabil bulunduğunu savunarak, kitabını Vox S.A. (Anonim Şirketi) adıyla sektöre devam eden Gonzalez, kuruluşundan ahir önce 5 sene süresince daim oy kaybeden, 2015 ve 2016 yıllarında meydana getirilen (erken seçim) umumi seçimlerde dünya genelinde çabucak 50 bin yöresinde oy düzlük bu partinin depar belgesi noktasının, Katalonya'daki ayrılıkçı girişimler olduğuna dikkati çekti.

Vox'un, İspanya'da kurumsal adına siyasete girişinin önce kez, 2018'de Endülüs muhtar idare parlamentosunda 12 saylav çıkardığı yerli intihabat olduğuna ayraç fail Gonzalez, bu tarihten itibaren Katalonya'daki ayrılıkçı vakalarla irtibatlı adına baş döndürücü sahih yükselişini bitmeme ettirdiğini kaydetti.

İspanya'nın en DOĞRU partilerinden katkısız görüşlü Halk Partisinin (PP) içerisinden mevrut müşterek ekip çeşidinden kurulan Vox'un önce dönemler biricik finansmanının bağışlar bulunduğunu aktaran Gonzalez, İran'dan bağışlanan 1,5 milyon ekü ile Rusya ve ABD'deki birtakımı Katolik baş döndürücü tutucu gruplardan, ayrıca İspanya'daki Franco Vakfı'ndan (Diktatör Francisco Franco'nun ailesinin kurduğu vakıf) bağışlar yapıldığını anlatım etti.

İspanyol sağı, "demokratik katkısız geleneği adına Francoculuğu ibra dolayısıyla gitti"

İspanyol gazeteci, yeniden itibaren Vox'a dayanak noktası verici PP'nin baş döndürücü katkısız ile bağlarını koparmayarak, bu sene Castilla y Leon muhtar dalında meydana getirilen yerli seçimlerin arkası sıra partner patronaj hükûmeti kurduğunu ve önce kat bu partiyi dünya yönetimine karışma ettiğini hatırlattı.

Gonzalez, PP'yi "demokratik katkısız geleneğini sürdürüp, perçinlemek adına Francoculuğu (diktatör Franco devri yanlıları) ibra dolayısıyla gitmekle" eleştirdi.

Vox önderi Santiago Abascal'ın, Fransa'da Marine Le Pen (Ulusal Cephe), Almanya'da "Almanya düşüncesince Alternatif" partisi liderleriyle, Portekiz'de Andre Ventura (Yeter partisi lideri), Macaristan'da Viktor Orban (Başbakan ve Fidesz partisinin lideri) ile yaklaşan ilişkide bulunduğunu kail Gonzalez, "Katalan milliyetçiliğine yakınlığından" ötürü İtalya'daki baş döndürücü sağcı Lig partisinin önderi Matteo Salvini ile Abascal arasındaki birlikteliğin ise "oldukça mesafeli" bulunduğunu anlatım etti.

İspanya'da muhacir yahut İslam karşıtlığı baş döndürücü katkısız düşüncesince belirleyici değil

Avrupa'nın gayrı vatanlarında bulunduğu kabil İspanya'da da baş döndürücü sahih devir kurnaz muhacir yahut İslam karşıtlığını kullandığını fakat bunun uğur boncuğu devir belirleyici olmadığını kaydeden Gonzalez, şu örnekleri verdi:

"Vox, muhacir ve İslam karşıtlığını başta toplumsal medyada kullanarak, aylak gençleri etkilemeye çalışsa da bunun fazla da uygulanan olmadığını biliyor. İspanya'da muhacir karşıtlığının oy adına ulama sağlayacak müşterek tabanı, Fransa'daki derece yok. Bu ihtimal Almeria, Murcia kabil önemsiz kentlerin birtakımı bölgelerinde çarpıcı olanaklı o kadar. Zira, Vox'un önce kat İspanya'da yönetimde bulunduğu Castilla y Leon bölgesi, ince tutucu müşterek bölgedir fakat hepsi biliyor ki burada fazla ağır müşterek popülasyon azalması, iç muhaceret problemi mevcut ve hepsi 'göçmenler gelsin' diyor. 2015'te Suriyelileri istemeyen Vox demin 'Ukraynalıları alın' diyor fakat burada yaymaca yaptığını gitmek lazım. Abascal, Madrid'de toplumsal iane düzlük göçmenlerin adını okumuş bulunduğu müşterek mitinginde çabucak Arap adları okudu. Ancak bunların birileri ağız ağıza evraksız kişiler, birileri da İspanyol bulunan Araplardı. Yani manipülasyondan bambaşka müşterek nesne değildi."

"Vox'un, 'ölü, canlı ve gelecek İspanyollar için' sanarak müşterek İspanyol ulusu egemenliği ideolojisi mevcut ve bu esasta faşist müşterek görüş." diyen Gonzalez, İspanya'da çoluk çocuk ortada baş döndürücü sahih gelişmesine karşın bayanların bu partiden uzakta durmasının da ehemmiyetli müşterek detay bulunduğunu vurguladı.

Gonzalez, İspanya'da alışılagelen koşullarda 2023'te yapılacak umumi intihabat öncesinde sektöre çıkan anketlere göre, PP'nin Vox ile partner patronaj hükûmeti kurarak, zorba Franco döneminden (1936-1975) sonradan önce kere baş döndürücü sahih iktidara vürut olasılığının çelimli olduğuna da dikkati çekti.

Vox önderi Abascal'ın amacının, "başbakan yardımcıılığı" bulunduğunu anlatım fail Gonzalez, İspanyol siyasetinde muhtemel muhtemel köktenci tadilat düşüncesince "Beni en fazla anlatım özgürlüğü endişelendiriyor." görüşünü savundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler