USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İspanya Başbakanı Sanchez, Ukrayna'ya engelleme ihtimaline müteveccih Rusya'yı uyardı

Pedro Sanchez, "Rusya, Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunursa ekonomisine müteveccih AB'den iri ve aşırı ağırbaşlı neticeleri olacağını bilmeli." ifadesini kullandı.

İspanya Başbakanı Sanchez, Ukrayna'ya engelleme ihtimaline müteveccih Rusya'yı uyardı
26-01-2022 18:28
Madrid

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Rusya'yı Ukrayna'nın arazi bütünlüğünü amaç meydan askeri müşterek engelleme olasılığına hakkında uyardı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ile Madrid'deki Başbakanlık Konutu Moncloa'da düet musahabe karşıcı Sanchez, hâlâ sonradan eş matbuat toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sanchez, Rusya ile Ukrayna ortada yaşanmış olan gerginlikle ait yöneltilen müşterek soruya "Kimsenin istemediğinin olması olasılığına hakkında birtakım mesajlar hasretmek önemli. Rusya, Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunursa ekonomisine müteveccih AB'den iri ve fazla ağırbaşlı neticeleri olacağını bilmeli." yanıtını verdi.

İspanya'nın Ukrayna'nın millî egemenliği ve arazi bütünlüğünü savunduğunu, AB'deki öbür devletler kadar bulunan vaziyetten ide duyduğunu ve arsıulusal hukuka hürmet gösterilmesi çağrısında bulunduğunu özetleyen Sanchez, caydırıcı unsurların öne çıkarılmasının birlikte gerilimi azaltacak ve diplomatik kanalları devreye sokacak gelişimleri desteklediklerini kaydetti.

Rusya'nın AB ve NATO ile ilişkilerinin "çok karışık, eleştiri ve çetin müşterek dönemde" bulunduğunu tabir fail Sanchez, AB ve NATO'nun "farklı pozisyonlarda bulunduğu görüşünün akıllıcasına olmadığını" savundu.

Finlandiya Başbakanı Marin de Sanchez ile benzeşim görüşleri dile getirerek, "Rusya'ya rastgele müşterek askeri saldırısı karşısında bunun fazla efdal değerli ve koskoca neticeleri olabileceği mesajının iletilmesi gerekiyor. Ancak şu anda en ehemmiyetli şeyin diyalog ve diplomatlık bulunduğunun da bilinmesi şart." halinde konuştu.

Biden'ın videokonferansa Sanchez'i çağırma etmemesi kalem kavgası oldu

Öte yandan, Amerika Başkanı Joe Biden'ın hafta başlangıcında Almanya, İtalya, Fransa, Polonya, İngiltere ve AB liderleriyle videokonferans eliyle Ukrayna'daki gelişmeler üstüne icra ettiği toplantıya Pedro Sanchez'in çağırma edilmemesi İspanya'da aykırılık partilerince kalem kavgası konusu oldu.

Sağ görüşlü partiler, koalisyonun önemsiz ortağı fazla sol görüşlü Unidas Podemos ile iri ortağı Sosyalist İsçi Partisi ortada Ukrayna krizinde fikir ayrılıkları bulunduğunu savunarak, "ABD'nin Sanchez'i dışarda bıraktığını" encam sürdü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler