USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İş makinesiyle doğuma yetiştirilmişti, bebeğiyle taburcu oldu

Başakşehir'de doğum sancısı tutunca iş makinesiyle hastaneye yetiştirilen 32 yaşındaki Meryem Akça, bebeğini sağ esen dünyaya getirerek taburcu oldu.

İş makinesiyle doğuma yetiştirilmişti, bebeğiyle taburcu oldu
28-01-2022 09:58

İlk bebeklerini kucağına meydan familya "Hep ülkemizin Doğu'sunda bu janr olup bitenleri görürdük, İstanbul'da bunu yaşayacağımız varmış. O an zavallılık halini hissettik, onlar bizim kahramanımız. Kendi aramızda nükte yapıyorduk ‘karların süresince doğuracağım herhalde' sanarak esas oldu. Rabia'ya dünyaya vürut öyküsünü anlatacağız" dedi.

Başakşehir'de ortak ilkokulda delalet ve ruh bilimsel müşavirlik öğretmenliği işleyen 32 yaşındaki Meryem Akça'nın bebeğini kucağına almasına eyyam kaldığında 25 Ocak gecesi doğum sancıları tuttu. Aile doğrudan ambulansa salık verirken koyu kar yağışı hasebiyle yolların kapanması ve yollara bırakılan vesait hasebiyle cankurtaran Akça ailesinin evine ulaşamadı. Durumun bildirilmesi üstünde devreye giren Başakşehir Belediyesi, çevrede memur ortak iş makinesini ailenin evine göndererek ailenin Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesine yetiştirilmesini sağlarken Başkan Yasin Kartoğlu da o anları toplumsal medyadan paylaşmıştı. Zorlu yolculuğun arkası sıra hastaneye vasıl ve esenlikle bebeğini dünyaya getiren ana Akça, önce bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 2,5 salname evli bulunan sarıklı ikiz kızlarına Rabia adını verirken, hastanedeki sürecin sonra esenlikle taburcu oldu. Akça çifti yaşadıklarını anlatırken, kızlarına sahn boyu anlatacaklarını ortak anılarının bulunduğunu söyledi.

"Karların süresince doğuracağım herhalde' sanarak nükte yapıyorduk esas oldu"

Aile süresince doğumuyla ilgilendiren şakalaşmalar bulunduğunu yemeden içmeden hastaneye bu halde gitmeyi on paralık düşünmediğini özetleyen 32 yaşındaki Meryem Akça "İlk hamileliğim önce çocuğum, delil öğretmenim ruh bilimsel danışmanım, Başakşehir'de ortak ilkokulda çalışıyorum. Biz bu zamanlarda bekliyorduk yemeden içmeden özlük aramızda nükte de yapıyorduk ‘karların süresince doğuracağım herhalde' sanarak esas oldu. Ambulans falanca çağırdık yemeden içmeden rastgele ortak arazi karlar altında kalmış olduğu düşüncesince ambulanslar da anca ahlaksız bizi kepçe kurtardı. Hastaneye gidebilmemize okazyon oldular katışıksız olsunlar. O an sancıyla da boğuşuyoruz ya evde doğurursam ki bana iane edecek, dışarıya çıksam yürüyemeyeceğim karlarda ya kalırsak, anahtar bulunan ihvan götürelim diyorlar yemeden içmeden güvenemiyorsunuz. Çünkü yolların gayrimeskûn içler acısı yöntemince ortak cephe gibiydi kılıç kepçeyle geçe karları yararak geçiyoruz yemeden içmeden yaramayan o derece baş döndürücü isim vardı ki. Burası evimize baş döndürücü ırak değil baş döndürücü şükür, 4 kilometre anlayış ümidim oldu. Oh dedim bütün yetişeceğiz herhalde. Eşime kepçe doğacak dedim, ne bineceğiz bilemedik, eşimde bizar ha az buçuk düpedüz yemeden içmeden dedim meydana getirecek ortak obje yok. Yollar vazgeçme edilmiş makine parkı gibiydi şu demek oluyor ki ve üstlerinde o derece koyu kümülatif karla mevcut ki metodlar bağlı ve kepçe nereden geçecek. O derece farklı metodlar bulup geçti ki şaşırdık. Ne badireler atlattık dedim böylece kucağımda görkemli ortak şenlik ha o an naşir karı, kepçeyi düşünmüyorsunuz yalnızca aklınıza evladınız geliyor. Onun bu dünyaya gelişi çarpıcı ortak salık oldu. Kendisinin buraya gelebilmesi düşüncesince nice insanoğlunun seferber bulunduğunu düşünülerek yetiştirebileceğim ortak nesil olacağını düşünüyorum” dedi.

"Rabia'ya dünyaya vürut öyküsünü baş döndürücü anlatacağız"

Hiç kestirim etmeyecekleri ortak halde hastaneye ulaştıklarını özetleyen 30 yaşlarında Matematik Öğretmeni Ercan Akça, “25 Ocak derece geceleyin zaman 24.00- 01.00 derece kılıç ambulansa ulaştık yemeden içmeden onlar bizlere ulaşamadı. Çünkü metodlar hem araçlarla hem aşina karla dolmuştu. Belediyenin yönlendirmesiyle ortak iş makinesi bulunmuş oldu o an, bizimle yazışma kurdular. Ancak iş makinesiyle hastaneye ulaşabileceğimizi söylediler. Biz de bir hale baktık iş makinesine binmeye değişmeyen verdik. Buraya gelişimiz kısaca sıhhatsiz zaman sürdü yemeden içmeden gelebildik ve bebeğimizi şu anda esenlikle kucağımıza aldık, mutluyuz. Bize baş döndürücü asistan oldular, onlar hakkıyla bizim kahramanımız oldular bu açıdan hepsine farklı baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Evde doğum başlayacaktı ortak bilgimiz yok. O an yaşadığınız stres, yüklülük size yetiyor ortak zavallılık halini hissettik. İstanbul derece iri ortak şehirde normalde rastgele ortak daim ülkemizin Doğu'sunda bu janr olup bitenleri görürdük, anca izledik. İstanbul derece ortak yerde bunu yaşayacağımız varmış, bu da kılıç talih oldu. Çocuk sahibi kazanmak baş döndürücü hususi ortak önsezi inşallah Allah her insana bu duyguyu tattırsın. Rabia'ya dünyaya vürut öyküsünü baş döndürücü anlatacağız zira naşir ki alışılagelen ortak boyut değil. Çok mutluyum sayrılarevi ortamı baş döndürücü dobra yemeden içmeden evimizde elan şen edeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

“İlk kez hakeza ortak obje gördük kılıç de mutluyuz”

Rabia bebeğin özelliğine bağlı mütekellim Çam ve Sakura kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Müge Payaslı ise "Hastamız iklim şartlarından çevre iş makinesi aracılığıyla hastanemize mevrut olup ana ve bebekte rastgele ortak dava yaşanmamış deminden de bebeği esenlikle taburcu ediyoruz. enteresan karşıladık yemeden içmeden 112'ye başvurulduğunda elhak bu halde yönlendirdiğini duyduk nesil de oldukça elleme şu anda ehemmiyetli bulunan elleme ortak halde taburcu edebilmemiz. İlk kez hakeza ortak obje gördük kılıç de mutluyuz” dedi.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

İLGİLİ HABER
Askeri helikopterle kent hastanesine getirilmişti, yaşadıklarını anlattı Askeri helikopterle kent hastanesine getirilmişti, yaşadıklarını anlattı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler