USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş dünyası temsilcileri sanayi elektriğinde uygulanacak indirimi değerlendirdi

İş dünyası ve temsilcileri, sanayi elektriğinde yüzdelik 16'lık indirim yapılmasının 2023 yılı üretimi düşüncesince müspet birlikte evolüsyon bulunduğunu ve sanayiciyi rahatlatacağını bildirdi.

İş dünyası temsilcileri sanayi elektriğinde uygulanacak indirimi değerlendirdi
30-12-2022 17:09
Ankara

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz'ın elektrikte sanayi sürdürümcü grubunda yüzdelik 16 düzeyinde ortak indirimin yaşanacağını söylemesinin arkası sıra sanayiciler kabilinden müspet tepkiler gelmeye başladı.

EPDK Başkanı Yılmaz: Elektrikte sanayi abonelerine yüzdelik 16 indirim yapıldı

İTO Başkanı Avdagiç'ten sanayi elektriğine indirim sonucu sonrası iş yaşamına çağrı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sanayi elektriğine meydana getirilen yüzdelik 16 indirime ilişkin, "Üyelerimize ortak mesajımız, 2023 yılı fiyatlamalarını bu indirimi dikkate alarak yapmaları." dedi.

İTO'dan meydana getirilen açıklamada Avdagiç'in, içtimai iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşıma arazi verildi.

Avdagiç, paylaşımında, elektrikte sanayi abonelerine yüzdelik 16 indirim yapıldığı açıklamasına bağlı değerlendirmede bulundu.

Şekib Avdagiç, "Sanayi elektriğine meydana getirilen yüzdelik 16 indirim, ihracatçımızın fiyatlamasını kolaylaştıracak, rekabetçiliğini artıracak baş döndürücü ehemmiyetli ortak adım. Bu indirim enflasyonla mücadeleye de baş döndürücü ehemmiyetli yardım yapacaktır. Sadece maliyet unsuru namına değil, ruh bilimsel yardımı da olacak." değerlendirmesini yaptı.

Bu indirimin gerekliliğini ve iş dünyasının bu konudaki beklentisini gelişigüzel platformda dile getirdiklerini tamlayan Avdagiç, "2023'e henüz da iri ortak umutla giriyoruz. Üyelerimize ortak mesajımız, 2023 yılı fiyatlamalarını bu indirimi dikkate alarak yapmaları." açıklamasını yaptı.

"Aynı yaklaşımın sanayide beğenilen doğalgaz fiyatında da yapılacağına eminiz." ifadesini kullanan Avdagiç, "Düzenleme düşüncesince ilkin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktisap etmek üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'a teşekkürname ediyoruz." dedi.

İSO Başkanı Bahçıvan: Sanayi elektriğindeki indirim ehemmiyetli ve altın ortak yarar

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, elektrikte sanayi grubuna müteveccih meydana getirilen yüzdelik 16 düzeyindeki indirimi ehemmiyetli ve altın ortak yarar namına değerlendirdiklerini belirterek, sanayiciye maneviyat olacağını ve enflasyonun müspet yönde büyümesine çelimli dayanak sunacağını bildirdi.

İSO'dan meydana getirilen açıklamada, 1 Ocak bakımından elektrikte sanayi sürdürümcü grubu düşüncesince makbul olacak yüzdelik 16'lık indirime bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Söz konusu düzenlemeye ilişkin, "İndirimi, acemi yıla girerken, rakiplik koşullarımızdaki en ehemmiyetli girdi bulunan erke maliyetlerimizde ehemmiyetli ve altın ortak yarar namına değerlendiriyoruz." ifadesini kullanan Bahçıvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Böyle ortak indirimin acemi yılda sanayicimize maneviyat olacağını vurgulamak istiyorum. Bu indirimi bilhassa dış satımcı sanayicimize getireceği dayanak genişliğinde iç piyasada da herkesin önceliği bulunan enflasyonun müspet yönde büyümesine çelimli ortak dayanak namına da görüyoruz. Uzun vakitten buyana dile getirdiğimiz bu mevzunun hayattaki gelişmelere koşut namına gelecek aylarda başka erke kalemleri ile beraberce de bitmeme etmesi umuduyla ilkin Cumhurbaşkanımıza, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza ve Hazine ve Maliye Bakanımıza teşekkürname ediyoruz."

OSİAD Başkanı Ekinci: Yüzde 16'lık indirim sanayiciyi rahatlatacak

Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, bağlanmış açıklamasında, sanayi sürdürümcü grubunda kullanılacak bulunan elektrikte meydana getirilen indirime bağlı değerlendirmede bulundu.

Sanayi elektriğine yüzdelik 16'lık indirim yapılmasının 2023 yılı üretimi düşüncesince müspet ortak evolüsyon bulunduğunu vurgulayan Ekinci, KOBİ'lerin maliyet unsurları ortada ortak numara tam işçiliğin, ikinci tam ise enerjinin geldiğini tabir etti.

Ekinci, 2021 ve 2022 senesinde elektrik ve katıksız gaza meydana getirilen zamların sanayicileri zorladığını belirterek şunları kaydetti:

"Girdi maliyetleri içre iri oranı meydana getiren enerjinin dünyada fiyatı baş döndürücü arttı. Özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı zımnında Avrupa da erke krizi yaşıyor. 2023 yılına girerken ortak nevi bağış özelliği haiz elektrik indirimi üretenleri bahtiyar etmiştir. İndirim oranı ne olursa olsun bunun tabii ki üretime yardımı artı yönde evet ve rakiplik enerjisini artırır. İndirim erke maliyetlerini düşüreceği düşüncesince işletmeleri de rahatlatacaktır."

ASKON Genel Başkanı Aydın: Sanayi elektriğindeki indirimle deşarj yaşayacağız

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, elektrikte sanayi grubuna müteveccih meydana getirilen yüzdelik 16 düzeyindeki indirimle sanayicilerin deşarj yaşayacağını belirterek, "Üretimin önündeki engeller kaldırıldıkça da henüz baş döndürücü üretimle henüz baş döndürücü kompetitif pozisyona geleceğiz." ifadesini kullandı.

ASKON'dan meydana getirilen açıklamada, Aydın'ın 1 Ocak bakımından elektrikte sanayi sürdürümcü grubu düşüncesince makbul olacak yüzdelik 16'lık indirime bağlı değerlendirmeleri arazi aldı.

Lojistik ve akaryakıtta bulunduğu kabilinden elektrik giderinin de sanayide çalışkanlık yayınlayan şirketlerin asliye masraf kalemlerinden bulunduğunu özetleyen Aydın, evren genelinde erke ve elektrik fiyatlarının çoğalması zımnında sanayicilerin teessürat yaşadığını bildirdi.

Aydın, bu maliyet artışlarının fiyatlardaki yükselişleri de yanında getirdiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"2023, ekonomiler düşüncesince eleştiri ortak sene olacak. Rekabetin akıbet etap artacağı ortak ortamda bu indirimle sanayicilerimiz belli ortak deşarj yaşayacaktır. Bu piyasadaki gelişmeler yakından strateji edilerek beklenen olduğunca üreticinin üstündeki bu ağırlık hafifletilmelidir.

Büyüyen ortak iktisat herkesin zenginlik seviyesini artıracaktır. Üretimin önündeki engeller kaldırıldıkça da henüz baş döndürücü üretimle henüz baş döndürücü kompetitif pozisyona geleceğiz. Bunun kabilinden Hazine ve Maliye Bakanlığımızca açıklayan 2023 yılı dirimlik vergisi tarifeleri de iş insanlarımızın yararına olmuştur. Alınan bu kararlar henüz baş döndürücü istihsal namına ekonomimize yansıyacaktır."

ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çamur: Her kalemi etkileyen elektrik giderlerinin, indirim kararından sonradan azalacak olması düş verici

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur, üretimden yatırıma, istihdamdan ihracata genişliğinde gelişigüzel kalemi etkileyen elektrik giderlerinin, indirim kararından sonradan azalacak olmasını "umut verici" bulduklarını tabir etti.

Çamur, icra ettiği bağlanmış açıklamada, sanayi kurumlarının kullandığı elektrikte meydana getirilen yüzdelik 16 indirimi kararının sektörde kıvançla karşılandığını bildirdi.

Sanayicilerin en ehemmiyetli asliye giderlerinin başlangıcında mevrut elektrik geldiğini tamlayan Çamur, şunları kaydetti:

"Son zamlarla beraberce işletmeler ortak güzel zorlanmaya başlamıştı. Sanayicinin maliyetleri yükseldikçe, bahis konusu artışlar müteselsil namına ürünlere de yansıtılıyor. Üretimden yatırıma, istihdamdan ihracata genişliğinde gelişigüzel kalemi etkileyen elektrik giderlerinin, indirim kararından sonradan azalacak olması düş verici. EPDK'nın yüzdelik 16'lık indirim sonucu acemi senenin doğrudan öncesinde sanayiciye maneviyat olmuştur. Kararın etraflıca soluklu olmasını diliyor, sayın Cumhurbaşkanı ve ilişik bakanlarımız ilkin iktisap etmek az daha emeği sabık her insana teşekkürname ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler