USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş dünyası temsilcileri Kredi Garanti Fonu desteklerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çeşidinden esbak açıklayan Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerine bağlı birtakım iş dünyası temsilcileri değerlendirmelerde bulundu.

İş dünyası temsilcileri Kredi Garanti Fonu desteklerini değerlendirdi
12-01-2023 17:10
İstanbul

Açıklamada görüşlerine arazi maruz Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 250 bilyon lira Hazine destekli kefillik karşılığı emniyet dayanaklık etmek paketinin, efdal şişkinlik dolayısıyla pınar derdi canlı iş hayatına dem aldırması düşüncesince bankaların pratikte bariyer oluşturmaması icap ettiğini belirtti.

Bakan Nebati: KGF'nin EYT desteğinde 36 ayak tabanı derece vade, 6 ay ödemesiz fasıl olacak

Üretime, istihdama ve ihracata katkıda mevcut iş dünyasının emniyet engeline takılmaması namına çalışan halde desteklenmesi icap ettiğini aktaran Çevikel, şunları kaydetti:

“Kredi paketinin, işletmelerin finansmana muvasala sıkıntılarının doruğa çıkmış bulunduğu birlikte çağda yaşama geçirilmesi, yerinde birlikte karardır. Alınan kararın özellikle, garanti sorunuyla dirlik karşıya mütebaki KOBİ’lerin elini rahatlatmasını bekliyoruz. Bunun düşüncesince ortaya konan toy anlayışın, uygulamaya da problemsiz halde yansıması şart. Başarılı neticelere fırsat olmasını beklenti ettiğimiz kararlar sonrası hem amme bankalarına bununla beraber hususi bankalara eleştiri görevler düşüyor. Bankacılık sisteminin ne derece müddette tepki göstereceği ve kredilerin yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı müzaheret etmek düşüncesince ne devir kullandırılacağı şişman ehemmiyet taşıyor.”

Çevikel, merkezi sistemle kredilerin maksat dışı kullanımının engellenmesinin hedeflenmesi ve paketten yararlanacakların bu süreçte istihdamı azaltmama anlamında taahhütte bulunmasının önemine ayraç ederek, makroekonomik göstergeler ve piyasaların işleyişi delik uğrunda bulundurularak doğacak süreçte arttırma paket limitleri ile işletmelerin finansman ihtiyaçlarının karşılanmasını beklediklerini bildirdi.

"Destek paketleri rastgele kesimin gereksinimlerine yanıt veriyor"

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz de cıncık piyasası şekilde 2023 senesinde da öteki zamanlarda bulunduğu kabil ihracata ciddilik vereceklerini belirtti.

Aynı vakitte Avrupa’daki erke krizinden çevre yatırımcıların Türkiye’ye yöneldiğini tabir fail Öksüz, burada parite kısmının ihracatçıyı zora soktuğunu, gene finansmana muvasala mevzusunun rastgele zamankinden hâlâ çok ehemmiyet kazandığını aktardı.

Öksüz, defa haritasına bakılınca tamamı sıkıntılara dirilik suyu olabilecek birlikte şümullü paketi kol şekilde müspet karşıladıklarını bildirerek, "Destek paketleri rastgele kesimden üreticinin, sanayicinin, girişimcinin gereksinimlerine yanıt veriyor. Bu da 2023 senesinde rastgele zamankinden hâlâ çok çalışmamız, üretmemiz, evren arenasında 'Türkiye' ismini hâlâ çok duyurmamız sorumluluğunu veriyor. Cumhuriyetimizin 100. senesinde ekonomimizin defa haritası da envestisman ve gelişme oldu. İhtiyaçlarımız karşısında çabuk son alacağımız birlikte paket oldu." ifadelerini kullandı.

"(KGF paketleri) Her kesimden iş yapana şen dem aldıracak özellikler taşıyor"

İSTOÇ İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER) Başkanı Ahmet Acar ise İstanbul’un ihracatının 3'te 1'inin İSTOÇ'ta gerçekleştiğini belirterek, hırdavat, züccaciye, otomotiv, kırtasiye edinmek kıl payı 42 manzume grubunun içlerinde olduğunu aktardı.

Bakan Nebati'nin esbak açıklamış bulunduğu dayanaklık etmek paketinin, rastgele kesimden iş yapana şen dem aldıracak özellikler taşıdığını aktaran Acar, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz Avrupa’da duraklık var. Çin kapılarını esasen dünyaya açarak çabuk birlikte halde rekabete karışma oluyor. Bizim birlikte numara pazarımız Avrupa ve Çin’den aldığımız pastayı korumamız namına hâlâ çok yatırıma, hâlâ çok üretime ve hâlâ çok rakiplik gücüne ihtiyacımız bulunuyor. İmalat endüstri dayanaklık etmek paketi, ihraçta ve envestisman plan finansman paketi ahacık kusursuz da bu aşamada gereksinimlerimize yönelik. Yine EYT, sanayicilerin karşısında ehemmiyetli birlikte dava duruyordu. Çünkü güçlü birlikte yılda küsurat minimal ücret, maliyetler tarafında düşündüğünüz çağ EYT düşüncesince ödenecek ödence tutarlarının biricik birlikte kalemde sanayicinin cebinden çıkması önlemine edim EYT’nin yükünü hafifletecek bu dayanaklık etmek paketi de akla yatkın birlikte hamle oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler