USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş dünyası temsilcileri, Bakan Nebati ile buluşmayı değerlendirdi

İş dünyası temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde ortak araya geldikleri derinti çıkışında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

İş dünyası temsilcileri, Bakan Nebati ile buluşmayı değerlendirdi
11-12-2021 23:44
İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde iş dünyası, gerçek kol temsilcileri ve STK başkanları ile buluştu. İş dünyası temsilcileri, güruh çıkışında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 6 saati fazla birlikte güruh yaptıklarını belirterek, halis muhlis manzume örgütleri, iş dünyasının ayrımlı kol temsilcileriyle birlikte arada bulunduklarını söyledi.

Gerek gerçek sektörden gerekse mal sektöründen de katılımların bulunduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“60’ın üstünde birlikte ortaklık vardı. Yapıcı birlikte güruh oldu. Katılımcı demokratlık ve danışma açısından hepimiz düşüncesince bu güruh aşırı önemliydi. Herkes problemlerini saat kısıtı olmadan uygun aktarabildi. Sayın Bakan bunların hepsini dinledi ve hamiş aldı. Sayın Bakan bizlere güruh öncesinde hem bulunan görünüş bununla birlikte toy hesaplı programla ilişik bilgilendirme yaptı. Ham husus fiyatlarındaki artış, medikal kuruluşların ödemeleri, kamuya iş önleyen kuruluşların durumu, alacakları, KDV alacakları kabil nice bap gündeme geldi. Sayın Bakanımızın topu topu sorunlarımızla ilgileneceği ve hal odaklı çalışacağı kanaati edindim. Çok doğurgan birlikte güruh oldu. İnşallah türkiye ve sektörler açısından uğurlu olur.''

Yeni hesaplı modele bağlı istifham dair Hisarcıklıoğlu, bununla ilişik beş altı diya ile bilgilendiklerini, detaylarını gittikçe öğreneceklerini söyledi.

"Şeffaflık içre aşırı belirgin yanıtlar aldık"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ise ''Her şeyin konuşulduğu, Bakanımızın görüşlerini açıklamış bulunduğu ve soruları yanıtladığı birlikte güruh oldu. İş dünyası açısından bahsetmek isteyip de ahraz olmadı. Bakanımızın iş insanı olması da hazırlop diyalog kurmamız açısından önemliydi. Ülkemizde gelişigüzel obje elleme olmayabilir ancak istihsal bitmeme ediyor, hazırlık zinciri kopmadı. İhracatımız elleme gidiyor, bankacılık sistemimiz iyi. Fakat dövizde bunlarla ahenkli sıfır ırak birlikte budaklı görünüm var. Neye ihtiyacımız var niteleyerek yönelttiğimiz obje ise bulunan kazanımlardan arka gitmeyeceğimize ilişkindi. Acaba kapital kısıtlamaları olacak mı, dövizlerle ilişik birlikte obje düşünülüyor mu, belirsizlik. Bunlara yanıtlar aldık." dedi.

Olpak, şunları söyledi:

"13 kesir bulunan doların 9’a mı ineceği, 14’e mi çıkacağını düşünmeyi iş dünyası istemez. Bunları konuştuk ve gördüğümüz görünüm şu, erte sabahleyin şahısların birlikte şeyleri değiştirmesi beklenir değil ancak şu 7 saatin özetinden mevrut açıkça ki başıboş piyasadan rastgele birlikte biçimde arka hamle atılması ve olamaz müdahaleler yapılması bahis konusu değil. Yakın tarihimizde de doğrusu olmadı. Kaç kez tasdik ederek sorduk. Büyüme modelimiz konuşuldu. Enflasyon ehemmiyetli başlığımız, az pahalılık faziletkâr nema eskiden gerçekleştirilmişti, güvene ihtiyacımız vardı, Sayın Bakan'da bu itimatı gördük. 3,5 senedir kendisi icra vekili yardımcısı kendisine doğrusu içimizdeydi. Herkes Bakan erkeğe bu ifadeleriyle bitmeme ettikleri sürece dayanaklık etmek olacağını da söyledi. Şeffaflık içre aşırı belirgin yanıtlar aldık."

"Sektörel mesail masaya yatırıldı"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise "Ülkemizin en çelimli sanayicileri ve firmaları geldi, Bakanımızın 2 saatlik sunumunda ülkemizin çelimli ve kırılgan yanları aşırı belirgin tabir edildi. Herkes yalan aldı, ego hamiş aldım 42 iş adamımız yalan aldı. Herkesin aşırı kıymetli fikirleri var. Sektörel mesail masaya yatırıldı. Bakanımız hepsini hamiş aldı ve güruh böylelikle yanıt verdi." niteleyerek konuştu.

Asmalı, yazışma kanallarının önemine değinerek, "Bakanımızın sorunları detaylıca bilmesi ve merakı iş dünyasında artı birlikte hasiyet bıraktı. Bu tür yazışma kanallarının gelişigüzel devir açıkça olması; meydana getirilen ve tahsil edilen kararların sahadaki uygulaması noktasında önemli. Yaşanan sorunları gerçek kol temsilcilerinin iletmesi açısından bu fırsatlar kesif pıtrak dile getirilmeli. Ekonomi kapalılık ikrar etmiyor, geçer hamiş lisan ve idrak yönetimi aşırı önemli. Bakan bellek aşırı belirgin ve anlaşılır ifadeleri ürün basamak önemli. Kur behemehâl ihracatçıyı özendirmeli ve öngörülebilir olmalı." dedi.

"Öneriler ve endişeler dile getirildi"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de "Son basamak içimiz ve gönlümüz şen birlikte güruh çıkışındayız. TİM kendisine pandemiden ahir devirde ihracatta başarılarla ülkemizin yüzünü güldürdük. Bakanımızın da açıklamış bulunduğu toy manken faziletkâr nema ve az akan açık. Bunu sağlayacak yegâne iddia da ihracat. Biz de şu anne genişliğinde bunu destekledik. Konulan hedefleri geçtik. Bundan ürün basamak mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Gülle, şunları söyledi:

"Kafamızdaki birtakımı sorular ve TL’deki oynaklıkların giderilmesi, azaltılmasıyla ilişik görüşlerimiz, önerilerimiz edim buldu. Bakan komutan bildik olduğumuz, bildiğimiz birisi. Kendisini bekâr bırakmadan destekleyeceğimizi tabir ettik. Enflasyonla savaşım dair da dayanaklık etmek vereceğiz. 2022’de yakaladığımız ritmi bitmeme ettireceğiz. Daha faziletkâr birlikte göre ihracatımız ithalatımızı karşılayacak. 8 sayaç gelişigüzel birimizi kulaktan birbirimizden aşırı faydalandığımız birlikte güruh oldu."

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç de aşırı hayır birlikte güruh bulunduğunu belirterek, "Herkes beklentilerini, toy devre hedeflerini ortaya koydu. Öneriler ve endişeler dile getirildi. Çok şümullü birlikte hanek böylelikle Türkiye’nin istihsal ve dış satım ağırlıklı politikasının aşırı şimdi çalışan birlikte biçimde önümüzdeki devirde sürdürüleceği üstünde belirgin birlikte kılık ortaya çıktı. Evet, birtakımı güçlükler var ancak makroekonomik göstergelere bakılınca hakkıyla burada aşırı akilane ve pürsıhhat birlikte görünüş var." dedi.

Avdagiç, Türkiye’nin 2022’de aşırı şimdi dosdoğru birlikte ekonomide ve enflasyonu arama dibine münfail olacağını belirterek, "Toplantıya gelirken bazılarımızın cemaat bulunduğu endişelerin dağıldığını öngörüyorum. Daha ümitli ve ürün odaklı birlikte sürece gidiyor olduğumuzu gözlemledim. Bu toplantıların bitmeme edecek olması da Türk iş dünyası düşüncesince müspet birlikte adımdır." niteleyerek konuştu.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise “Bakanımız, icra vekili yardımcılığı çağında de bizlere aşırı asistan olup, sorunlarımıza elinden geldiği desteği veriyordu. Bugün de 60’ın üstünde sanayici, ihracatçı, tüccar, müstahsil arkadaşımız burada. Ticaretin bulunduğu gelişigüzel kesimden ad var. Ben KOBİ’lerle ilişik sıkıntıları gündeme getirdim. Şu anda gelişigüzel kesimden yalan meydan arkadaşlarımız halis muhlis hüzünlerini dile getirmiştir ve Bakan komutan de notlarını aldı.“ dedi

İlerleyen günlerde toy toplantıların da olacağını kail Baran, “Ekonominin gelişigüzel alanıyla değişik da güruh yapılacak. Elimizden mevrut desteği vermeye apiko olduğumuzu ilettik Bakanımıza. Problemlerimizin yanı sıra artılarımız var. Pandemi sürecinde bunu öğrendik. Sorunlarımızı biliyoruz, konuşarak çözeceğiz. Herkes içindekini gizlemeden, aşikâre söylüyor." halinde konuştu.

“(Banka umumi müdürleriyle toplantı) O planlanacak”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, doğurgan ve elleme birlikte güruh bulunduğunu belirtti.

Bakan Nebati’nin kasacı umumi müdürleriyle doğacak hafta birlikte araya gelip gelmeyeceğine bağlı istifham dair Akben, ''Söyledi. Artık o planlanacak. Birçok çıplak maşer kuruluşuyla görüşmeler yapacağını söyledi. Bunu baştan sona bu arada göreceğiz inşallah.'' dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ise doğacak süreçte hedeflenen toy üretim, istihdam ve dış satım yolundaki Bakan Nebati’nin çalışmalarına güvendiklerini söyledi.

Şu anda en iri gündemin pahalılık bulunduğunu tabir fail Aydın, bununla ilişik etraflıca görüşmeler yapıldığını, şu anda dış satım ve istihdam ile büyüyen ekonomide hedeflenen verilere en çelimsiz müddette ulaşılacağını dile getirdi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da göz başkanlarının yalan aldığını belirterek, “Sayın Bakanımız içten kendisine 1 saatin üstünde hanek yaptı. Neler yapılacağını anlattı. Şu anda elleme birlikte diyalog arasında birlikte güruh yapıldı.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler