USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş Bankası’ndan çiftçilere sulama desteği

İş Bankası, Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD) iş birliğiyle birlikte emniyet kampanyası başlattı. Kampanya ile çiftçilerin basınçlı sulama sistemleri kurulumu ve yenilenmesinde 60 ayak tabanı derece vade, yılda 1 kat ödemeli namına plan ederinin yüzdelik 100'üne

İş Bankası’ndan çiftçilere sulama desteği
08-12-2021 18:08

Tarım, yurt ekonomilerinde en kritik, hayati sektörlerin başlangıcında geliyor. Sürdürülebilir, güvenli, ekleme giranbaha müşterek tarımsal üretime finansal, dijital, tarımsal ve ekolojik yönlerden korumak bu manada şişman ehemmiyet taşıyor. Desteğin müşterek parçasını da çiftçilerin gereksinimlerine akla yatkın mali analizör ve yer dostu maliyet azaltıcı çalışmalar sunulması oluşturuyor. Günümüzde bundan sonra tarımsal sulamada basınçlı sulama sistemleri kabilinden eşme ve erke kullanımını yönetmeye, üründe nitelik ve verimliliği artırmaya müteveccih analizör öne çıkıyor. Ürün ve bölge özelliklerine mucibince farklılaşabilen bu sistemler, yetiştirici özelinde dikici işi planlar oluşturularak yaşama geçiriliyor. Türkiye İş Bankası, BASUSAD ile gerçekleştirdiği teşrikimesai ile basınçlı sulama sistemleri dair çiftçilere dayanak sunuyor. Banka, bu çerçevede basınçlı sulama sistemlerinin kurulması ve yenilenmesinin finansmanı amacıyla 60 taban derece vade, yılda 1 el ödemeli kendisine plan ücretinin yüzdelik 100'üne derece güven imkânı sunuyor. Kredi başvuruları, BASUSAD üyesi üretici/satıcı şirketlerin beraberinde isbank.com.tr'den yahut bankanın şubelerinden alınabiliyor.

Ayrıca isbank.com.tr'ye dahil olan ‘Sulama Sistemi Hesaplama Aracı' ile İş Bankası alıcısı olsun yahut olmasın kâffesi çiftçiler, yayılmış kendisine makbul basınçlı sulama sistemlerinin plan maliyetini hesaplayabiliyor. Kampanyadan faydalanan 100 üreticiye 100 sayı İmeceMobil sulama tavsiyesi de parasız kendisine verilecek.

“Hem akla yatkın analizör sunuyor aynı zamanda tarımın istikbaline envestisman yapıyoruz”
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, tekstilden kimyaya, gıdadan akaryakıta sağlam baş döndürücü bu sahanın hammadde gereksinimlerini karşılayan tarımın yurt ekonomisi düşüncesince taşımış olduğu ciddiyete aksan yaptı. Şimşek, tarımın desteklenmesinin çabucak ekincilik üretiminin finansmanı ile değil, tarladaki üreticiden sayısal son zamanların gereklerine akla yatkın tarımsal çalışmalar yazanlara derece serbest müşterek yelpazede ele katılması icap ettiğini anlatım etti.

Sürdürülebilir, emin ve ekleme giranbaha müşterek tarımsal üretimin finansal, dijital, tarımsal ve ekolojik yönlerden desteklenmesiyle ülkemize ve dünyaya hesaplı değerin baş döndürücü elan ötesinde yardım sağlandığının altını çizen Şimşek, “Biz bu bilinçle müşterek taraftan üreticilerin ve üreticileri çevreleyen ekosistemin gereksinimlerine akla yatkın analizör sunuyoruz. Diğer taraftan da tarımın sonsuz gelişme göstermesi düşüncesince sayısal ekincilik uygulamaları ilkin kazanmak üzere, tarımın istikbaline müteveccih yatırımlar yapıyoruz. BASUSAD ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle, akilane ve durumunda eşme kullanımıyla üretimdeki gürlük ve standardını artırmak, erke maliyetlerini azaltmak isteyenlere seslenme ediyoruz” niteleyerek konuştu.

“Tüm paydaşlarımızla el ele vererek sürdürülebilir tarımı beklenir kılabiliriz”
BASUSAD Genel Sekreteri Nuri Göktepe de toptan ısınmaya ilişkin kendisine hava değişikliğinin neticelerinden birinin tarımsal yağışsızlık tehlikesi olduğuna özen çekti. Tüketilen suyun kestirmece dörtte üçünün tarımsal sulamada kullanıldığını ve tarımsal sulamanın kestirmece dörtte üçünün yüzdelik elli su israfına biçim açan ‘vahşi sulama' ile yapıldığını aktaran Göktepe, "Suyun doğurgan kullanımı, Türk tarımı ve ekonomisinin gelişmesi, metin ve ulaşılabilir besin temini hikayelerinde kalan sorumluluğumuzun farkındayız" dedi.

Tarla içi hava dostu kurnaz sulama sistemleriyle su ve erke tasarrufu sağlayacak, verimi artırırken maliyetleri düşürecek sulama çözümleri üretmeye bitmeme ettiklerini tamlayan Göktepe, “Gerek enfrastrüktür projelerinin gerekse bölge içi sulama projelerinin finansmanında amme kaynaklarının beraberinde hususi sektör, evcil yönetimler ve sivil polis polis maşer müesseselerinin ehemmiyetli roller üstlenebileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda bahis konusu vezneci ile yaptığımız iş birliğine, çiftçilerimizin basınçlı sulama sistemlerine elan havadan erişimlerini ve elan şuurlu sulama yapabilmelerini sağlaması açısından şişman ehemmiyet veriyoruz. Tüm paydaşlarımızla el ele vererek, ilkin su ve bölge kazanmak kıl payı kaynaklarımızın planlı, şuurlu ve doğurgan kullanımını sağlayarak sürdürülebilir müşterek tarımı beklenir kılabileceğimize inanıyoruz” biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler