USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İş Bankası Genel Müdürü Aran: 'Faizler, enflasyona paralel olarak düşürülmelidir'

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Enflasyonu azaltmak birlikte numara evleviyet olmalıdır. Faiz ve kırat dair şayet akıbet kabul etmek istiyorsak enflasyondaki beklentileri düzeltmek ve enflasyondaki beklentilere paralel olarak getiri indirimlerine bitmeme etmemiz gerekiyor.

İş Bankası Genel Müdürü Aran: 'Faizler, enflasyona paralel olarak düşürülmelidir'
16-11-2021 16:49
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) kabilinden bu sene 5'incisi planlı Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuştu. Aran; kur, faiz, enflasyon üçgeninden kapital piyasalarındaki gelişmelere ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Aran, enflasyonun faziletkâr bulunduğu birlikte yerde faizlerin birlikte tane başına iniyor olmasının dilek edilen hedeflere ulaşmaya bariyer olacağını söyledi.

"Enflasyonu arama dibine kabul eylemek birlikte numara yapılması müstelzim önceliktir"

Enflasyonun birlikte tane haneye indirilmesiyle strüktürel problemlerin çözülebileceğine aksan karşılayıcı Aran, "Enflasyonun birlikte tane haneli seviyelere indirilmesi benzer olduğunda strüktürel sorunlarımızı çözdük diyebileceğiz. Yüksek birlikte enflasyonda çakılı ücretlinin dirimsel payından almış bulunduğu payın azaldığını, öngörülebilirlik ortamının kaybolduğunu, yatırımcıların iştahının kaçtığını görüyoruz. Enflasyonu arama dibine kabul eylemek birlikte numara yapılması müstelzim şeydir" dedi.

"Enflasyonun faziletkâr bulunduğu birlikte yerde faizlerin birlikte tane başına iniyor olması bizi dilek ettiğimiz noktaya götürmez"

Faiz indirimine bağlı de mütekellim Aran, “Faiz ve seviye dair şayet son kabul eylemek istiyorsak enflasyondaki beklentileri ıslah yapmak ve enflasyondaki beklentilere paralel olarak getiri indirimlerine bitmeme etmemiz gerekiyor. Faizler banko inmelidir fakat nite enflasyon ve enflasyon beklentilerine paralel olarak inmelidir. Enflasyonun faziletkâr bulunduğu birlikte yerde faizlerin birlikte tane başına iniyor olması bizi dilek ettiğimiz noktaya götürmez Acele etmeden götürümlü birlikte halde stabil duruşu sergileyerek hem enflasyon beklentilerini dun çekmeli aynı zamanda öngörülebilirliği kasılma etmeliyiz Sermaye piyasalarının güçlenmesini istiyorsak nite enflasyon ile faizin inmesi icap ettiğini fakat birlikte arada inmesi icap ettiğini beyan eylemek istiyorum'' dedi.

Kadınların İş gücüne katılımı

Kadınların iş gücüne katılımına bağlı de mütekellim Aran, "Kadınların işgücüne katılımını artırmanın da kapital piyasalarına müspet etkileme edeceğini düşünüyorum. Çünkü artırım alışkanlığı yönünde bayanların müteşebbis olduğu, kadının çalışmış bulunduğu ortamda artırım alışkanlığının beylere layıkıyla ayrımlı bulunduğunu görüyorum. Daha aşkın artırım ika ve envestisman imkanı oluyor. Kadınların iş gücüne katılımını, müteşebbis ve girişimciliği desteklemenin de öngörülebilirliği kasılma eylemek derece altın bulunduğunu düşünüyorum. Bunları başardığımızda kapital piyasalarının sanayicilerimiz ve yatırımcılar düşüncesince şişman fırsatlar barındırdığını söyleyebilirim" diyerek konuştu.

Sözlerine bitmeme fail Aran, ‘'Cari açıkça vermeyen etraflıca dönemli sürdürülebilir birlikte nema modeli düşüncesince tasarruflarımızı artırmak, artırım meydana getirilen birlikte düz oluşturmak, tasarruflarımızı borsa üstünden sanayici ve üreticimize aktarmak, kapital mülkiyetini tabana yayarak üreterek, ürettiğimizi hem içeride hem dışarıda satarak istihsal verimliliğimizi artırarak topyekûn kalkmak ve dirimsel dağılımı dengesini düzeltmenin ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum.

Önümüzdeki yıl, diyar olarak 2022 yılı böylecene yüzdelik 5'lik birlikte büyümeyi akan açıkça vermeden başarabilirsek bize ehemmiyetli maneviyat ve güdeleme olacaktır. Ülke kullanmakta olanları olarak bunu doğruluk ettiğimiz düşünüyorum. Teknolojinin hızına rastgele kesimde erişmek zorundayız. Yetişmek düşüncesince yetişek politikalarımızı gözden geçirmeliyiz. İş gücünün teknolojiyle uyumunu ve iş kuvvetiyle ile iş gereksinimi arasındaki başta yetişek seviyesi açığını kapatmamız, mali okuryazarlığı artırmanın da kapital piyasaları düşüncesince enikonu hayır bulunduğunu düşünüyorum'' açıklamalarında bulundu.

Murat Ergin - Uğur Çetin
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler