USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İran: 'Türkiye ve Suudi Arabistan’ın katılımıyla bölgesel diyalog kurulabilir'

İran Dış Politikalar Stratejik Konseyi Başkanı ve Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney'in Danışmanı Kemal Harazi, "Türkiye ve Suudi Arabistan'ın katılımıyla bölgesel diyalog kurulabilir” ifadelerini kullanarak, “İran, çekirdeksel bomba yapabilecek kapasiteye ehil fakat bunu infaz

İran: 'Türkiye ve Suudi Arabistan’ın katılımıyla bölgesel diyalog kurulabilir'
17-07-2022 23:04

İran Dış Politikalar Stratejik Konseyi Başkanı ve Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney'in Danışmanı Kemal Harazi, çekirdeksel geçim ve bölgesel mevzulara bağlı ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Harazi, "Nükleer bomba yapabilecek kapasiteye sahibiz. Ancak bunu infaz sonucu almadık. İran, çelimsiz müddet içinde uranyum zenginleştirme düzeyini yüzdelik 60 seviyesine çıkarttı. Uranyum zenginleştirme düzeyini baş döndürücü henüz aceleci sürede yüzdelik 90 seviyesine çıkartabilecek uygulayım kapasiteye sahibiz. Ancak bu yönde aldığımız müşterek değişmeyen yok" ifadelerini kullandı.

İsrail'in İran'ın güvenliğini gözdağı etmesi şeklinde Tahran yönetiminin misliyle yanıt vereceğini kaydeden Harazi, "Kritik ve ehemmiyetli askeri ve çekirdeksel tesislerimizin İsrail diyeti kabilinden maksat katılması kabil müşterek durumda, İsrail diyetinin sınırları içinde askeri operasyonlar gerçekleştirebiliriz" dedi.

"Türkiye ve Suudi Arabistan'ın katılımıyla bölgesel diyalog kurulabilir"

Bölgesel krizlerin bölge devletleri ortada diplomatlık kanalıyla çözülebileceğini tamlayan Harazi, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır kabil kılavuz kaptan devletlerin katılımıyla bölgesel müşterek diyalog ortamı oluşturulmalı. Bu kapsamda Katar ehemmiyetli tavsiyelerde bulunmuş oldu ve Tahran adına bu diyalog ortamının oluşturulması düşüncesince hazırız" ifadelerini kullandı.

Aynur Sena Çabuk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler