USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Irak'ta Erbil saldırısını aramak kabil 'soruşturma ekibi' oluşturulacak

Irak'taki Kürdistan Demokrat Partisi llideri Mesut Barzani, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile Erbil'e müteveccih roket saldırısını aramak kadar hususi sormaca kadrosu kuracaklarını açıkladı.

Irak'ta Erbil saldırısını aramak kabil 'soruşturma ekibi' oluşturulacak
14-03-2022 20:03
Arbil

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) önderi Mesut Barzani, resmi temaslarda mevcut olmak kadar Erbil'e mevrut Irak Başbakanı Kazımi ile görüşmesine bağlı Twitter hesabından paylaşım yaptı

Erbil'e füzeli atak düzenlendiİran Devrim Muhafızları, Erbil'e planlı roket saldırısını üstlendi Erbil'e roket saldırılarında Erbilli iş insanının evi ve K24 kanalı binası iri hasar gördü

Barzani, paylaşımında Başbakan Kazımi ile dişi birlikte güruh gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Irak ve Kürdistan'ın huzur karşıya bulunduğu birlikte paradigma mevzuyu görüştük ve ilkin Erbil'e müteveccih sonuç saldırıya odaklandık. Başbakan ve ben, olayın gerçeklerini aramak düşüncesince hususi birlikte anket kadrosu yapmaya değişmeyen verdik." ifadelerini kullandı.

Kazımi, Erbil ziyareti kapsamında, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakanı Mesrur Barzani ile de birlikte araya gelmişti.