USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İnsan Kaynakları uygulamalarında dönüşüm başlıyor

Albayrak Grubu İK Koordinatörlüğü “deneyimli ve tam iş gücü, fonksiyonel yazılım programları ve kalifiye iş ortakları” ile Kariyer ve Yetenek Yönetimi periyodunu başlatıyor. Sürecin bilgileri Mihrabat Korusu'ndaki görüşmede katılımcılara aktarıldı.

İnsan Kaynakları uygulamalarında dönüşüm başlıyor
11-11-2021 10:01

Teknolojiyle baş başa değişimin de çaba kazanılmış bulunduğu günümüzde, kuruluşların ve çalışanların bu dönüşüme kadem uydurması mübrem duruma geldi. İnsan Kaynakları departmanları da bu dönüşüme önderlik fail disiplinlerin başlangıcında geliyor.

2000'li yılların ortalarına denli hâlâ çok; işe alım, kişi ve terbiye kabil bölgelerde çalışkanlık yayınlayan İK departmanları, başta 2015 ve sonra izlemsel dalavere süreçlerine odaklanmış ve müşareket yönetimlerinin izlemsel ortağı durumunu almaya başladı. Stratejik ortaklığın yan yana gereği adına da, “Etkin İşe Alım ve Geri Bildirim Süreçleri, Performans Yönetimi, Kariyer ve Yetenek Yönetimi, Dijital Değerlendirme Merkezi Uygulamaları, Dijital Öğrenme Platformları, Çalışan Mutluluğu ve Çalışan Bağlılığı” kabil itidalli ve etraflıca vadeli baş döndürücü ehemmiyetli programlar yaşama geçirilmeye başlandı.

Albayrak Grubu İK Koordinatörlüğü bu doğrultuda “deneyimli ve olgun iş gücü, fonksiyonel yazılım programları ve kalifiye iş ortakları” ile Kariyer ve Yetenek Yönetimi dönemini başlatıyor. Bu proses kapsamında şirketlerdeki “yetenekli çalışanların keşfedilmesi, haricen yeteneklerin kazanılması, öğrenme ve zelzele yolculuğu ile geliştirilmesi, kariyer imkânları ile elde tutulması” hedefleniyor.

Birçok sektördeki muvaffakiyet ve istikrarını insanı merkeze meydan yatırımlarıyla sürdürmeyi hedefleyen Albayrak Grubu, İK uygulamalarında da değişim, zelzele ve dönüşümü daim duruma getirmeyi hedefliyor.

“Çalışanlarımızın mesleksel ve kariyer gelişimi bizim açımızdan ince kıymetli”
10 Kasım Çarşamba haset Mihrabat Korusu'nda gerçekleşen toplantıda, Albayrak Grubu şirketlerinin, diyar dışı ve diyar zarfında fariza meydan insanoğlu kaynakları hoşgörülü ve ekiplerinin katılmış bulunduğu programda “Kariyer ve Yetenek Yönetimi” sürecine müteallik teferruat katılımcılarla paylaşıldı.

Grup İK Koordinatörü Hüseyin Yavuztürk, “Küreselleşme, enformatik teknolojilerindeki gelişmeler ve maatteessüf pandemi süreci, kombinezon yapıları ve dalavere anlayışında ehemmiyetli derecede değişimlere illet olmuş, bu değişiminin neticesi adına da etkin profili ve düzentileme şekillerini de az mavera etkilemiştir. Açıkçası bu ‘yeni normlar', İnsan Kaynakları Yönetimi dalında bizlere acemi düzentileme sistemlerini ferah ferah yaşama geçirebileceğimizi de göstermiş oldu. Şirket adına kurumsallığa, çalışanların sağlığına ve sabah yeli verici fikirlere ehemmiyet veriyoruz. Yüksek başarım düşüncesince motivasyonun ehemmiyetli yan yana aktif fiil bulunduğunu ve motivasyonun temelinde ise dimdik ve bahtiyar çalışanlar bulunduğunun da bilinciyle cereyan etmeye himmet ediyoruz” dedi.

Yavuztürk, Bütünsel İK yaklaşımıyla ilgili, “Albayrak Grubu adına rastgele yan yana çalışanımızın mesleksel ve kariyer gelişimi bizim açımızdan ince kıymetli. Bu gelişimini, işiyle baş başa ferdî kariyerine de yansıtmayı başaran düzentileme arkadaşlarımız; ferdî adına ‘yıldız' bulunduğu gibi, çalışmış bulunduğu firmanın de parlamasına ihtimam etmektedir. Biz, icap Kariyer ve Yetenek Yönetimi sürecimizle, gerekse bilimsel niteliği olan manada sunduğumuz imkânlarla, düzentileme arkadaşlarımızın Albayrak Grubu'na içeri bulunduğu andan itibaren gelişimini ve ilerlemesini destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

“Sertifika programlarıyla elde edilmiş beceriler ehemmiyet kazandı”
Kariyer ve Yetenek Yönetimi Müdürü Fatih Aydın ise “Kariyer ve Yetenek Yönetimi'nin önemi, kurumlara katkıları, bu kapsamda uygulanması planlanan ameliyat ve ayrıntıları” karşı ehemmiyetli bilgiler verdi.

Aydın, bilgiye ulaşmanın baş döndürücü bedava bulunduğu bu günlerde bilgiyi işleyen, yararlanma önceliklerine uyarınca kendisiyle zenginleştiren kurumların rakiplik edebilir ve sürdürülebilir bulunduğunu vurguladı. Bu çeşit kurumların da bu yeteneğini hem içerideki kabiliyetleri keşfederek aynı zamanda dışarıdaki gizil kabiliyetler düşüncesince alımlı duruma gelmesiyle kazanabileceğini belirtti. Bununla baş başa çalışanların “hızlı uzlaşma sağlama, öğrenmeye ve acemi deneyimlere belirgin olma, belirsizliği rejim ve öngörü becerisi, hissî dayanıklılık, önderlik becerileri” kabil yetkinliklerini de geliştirmelerinin öneminden bahsetti.

Aydın “Artık hoppadak tahsil vaziyeti değil bunun indinde fonksiyonel ve deneyimsel şehadetname programlarıyla elde edilmiş beceriler de ehemmiyet kazandı. Son zamanlarda meydana getirilen incelemelerde şirketlerin, kabiliyet kıtlığı yaşadığını ve bundan ötürü şirketler düşüncesince kabiliyet kazanımı ve keşfi baş döndürücü hâlâ ehemmiyet kazandı” dedi.

Kariyer ve Yetenek Yönetimi süreciyle ilişik bilgelik verici Aydın, “Bu süreç, roller ve sorumlulukların netleştirilmesi, mükemmellik modelinin dizaynı ve yetkinliklerin analizi, istimara matrisleri ile raporlama, yedekleme sistemi ve kabiliyet havuzu oluşturulması, amudi ve ufki kariyer yollarının belirlenmesi, daim öğrenme ve zelzele yolculuğu adımlarından oluşuyor” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler