USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İngiltere'de pahalılık 2022'de sonuç 30 senenin en efdal seviyesini görebilir

İngiltere'de enflasyonun 2022'de yüzdelik 5'e yaklaşarak sonuç 30 senenin en faziletli seviyesini görebileceği bildirildi.

İngiltere'de pahalılık 2022'de sonuç 30 senenin en efdal seviyesini görebilir
28-10-2021 13:26
Londra

İngiliz hükümetinin iktisadi tahminlerini tay tay arabası Bütçe Sorumluluk Ofisi'nin yayımladığı "Ekonomik ve Mali Görünüm" teşrinievvel kocaoğlan raporunda, ülkede halihazırda yüzdelik 3,1 seviyesinde bulunan mahveden fiyatlarının 2022'de yüzdelik 5 seviyesine yaklaşabileceği kaydedildi.

Raporda, İngiltere ve dünyada müstevli sonrası kalan ilginin nice piyasada tedbir sıkıntılarına sebep olduğu, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının peşi sıra ticarette ve iş gücü hareketlerindeki değişimin bulunan sorunları elan da ağırlaştırdığı belirtildi.

Ülkede sonuç çağda erke fiyatlarının arttığı, iş gücünde yetersizliklerin görüldüğü hatırlatılan raporda, kalan enflasyonun önümüzdeki çağda hanehalkı gelirleri üstünde bası oluşturmasının beklendiği kaydedildi.

Raporda, İngiliz ekonomisinin elan önceki kestirim edilenden elan aceleci müşterek çoğalma kaydederek bu senenin böylecene yüzdelik 6,5 ile müstevli öncesindeki ebatlarına baştan ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Raporda, 2020'de işsizliğin şita devrinde yüzdelik 5'i aşmasının peşi sıra sene böylecene yüzdelik 4,8 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

İngiliz Maliye Bakanı Rishi Sunak, esbak sonbahar devri bütçe düzenlemelerini açıklarken, "Tedarik sorunlarının ve erke fiyatlarının yarattığı baskıların azalması aylar sürecektir. Herhangi birinin bunun (yüksek enflasyonu) müşterek gecede çözülebilirmiş kadar davranması mesuliyetsizlik olur." ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler