USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de Kovid-19 salgınında 'bu senenin en erdemli vaka sayısı' kaydedildi

İngiltere'de sonuç 24 saatte 78 bin 610 bin toy kimse koronavirüs (Kovid-19) olayının belirleme edilmesiyle "bu yılki en faziletli vaka sayısı"na ulaşıldı.

İngiltere'de Kovid-19 salgınında 'bu senenin en erdemli vaka sayısı' kaydedildi
15-12-2021 21:29
Londra

Sağlık Bakanlığının açıklamış olduğu verilere göre, virüs dolayısıyla yaşamını kaybedenlerin sayısı sonuç 24 saatte 165 artarak 146 bin 791'e çıktı.

Son 24 saatte 78 bin 610 vaka belirleme edildi ve bu, 8 Ocak'ta bildirilen esbak en efdal vaka skor bulunan 68 bin 53'ü geride bırakarak "en efdal vaka sayısı" adına kayda geçti.

Aşılama programına 8 Aralık 2020'de başlamış bulunan İngiltere'de eskiden dozunu yaptıranların sayısı 51 milyon 332 bin 920'ye ulaşırken, bunlardan 46 milyon 842 bin 497'sine ikinci düze da uygulandı. Güçlendirici Kovid-19 aşısını sahaların sayısı 24 milyon 732 bin 162'ye ulaştı.

"Güçlendirici aşılar, banko hayati"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Omicron varyantı ve döllenme programına bağlı sonuç gelişmelerle ilişik giriş tababet görevlisi Prof. Chris Whitty ve Dr. Nikki Kanan ile matbuat toplantısı düzenledi.

Herkesin güçlendirici aşıyı yaptırmasının "kesinlikle hayati" bulunduğunu tamlayan Johnson, "Korkarım bire müşterek sürede millî çapta, haftada yüzdelik 10 ve Londra'da az daha üçte müşterek oranında hastaneye yatışlarda mübrem çoğalma görüyoruz." dedi.

Johnson, doğacak pazartesiden itibaren 12 ila 15 yaşındakilerin de ikinci düze Kovid-19 aşıları düşüncesince termin alabileceğini aktararak, "Çocukları okullarda tutmanın ne denli ehemmiyetli bulunduğunu biliyoruz. Bu nedenden evlatlarımızın ve gençlerimizin doğacak fasıl okullara art dönmeden evvela aşılandığından tehlikesiz olalım." diyerek konuştu.

Kovid-19 kurallarına uymadığı eleştirilerine de karşılık sağlayan Johnson, kurallara uyduğunu ve gelişigüzel politikacının bunlara uyması icap ettiğini vurguladı.

"İlerleyen günlerde hastaneye başvuran ehemmiyetli sayıda hastalanmış olabilir"

Whitty de Omicron'un yılgı çabucak ilerlemesi yardımıyla İngiltere Ulusal Sağlık Sistemine (NHS) ağırbaşlı gözdağı oluşturduğunun altını çizerek, ilerleyici günlerde hastaneye başvuran ehemmiyetli sayıda Omicron hastası olabildiği değerlendirmesinde bulundu.

Hastanelerin derin iş ünitelerine giren hastaların sayısının artabileceği dair münebbih Whitty, Noel'den elden sonradan sayıların yükselebileceğine ayraç etti.

Chris Whitty, kişilerin buğulanmış karı üyeleriyle buluştuğunda, odalarının güzel havalandırıldığından tehlikesiz olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler