USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de evcil seçimler, Başbakan Jonhson düşüncesince karne durumunda olacak

İngiltere, Galler ve İskoçya'daki domestik yönetimler seçimleri, Başbakanlıkta Kovid-19 kurallarını ihlal fail eğlenceler ve küsurat hayat giderleriyle sarsılan Başbakan Boris Johnson'ın liderliği düşüncesince belirleyici olacak.

İngiltere'de evcil seçimler, Başbakan Jonhson düşüncesince karne durumunda olacak
04-05-2022 11:13
Londra

Aynı güneş Kuzey İrlanda'da yapılacak yasama kurulu seçimleri ise bölgenin ayrılarak İrlanda Cumhuriyeti'yle birleşmesi uğrunda önceki işaretleri verebilir.

İngiltere, Galler ve İskoçya'da seçmenler, 5 Mayıs'ta kasa başına değişik 4 yıllığına toy şehremaneti sedir üyelerini belirleyecek.

Toplam 4 bin 350 aday, İngiltere'de 140'tan fazla, İskoçya'da 32, Galler'de de 22 şehremaneti düşüncesince yarışacak. Sandıkların sayaç 07.00'de açılacağı seçimlerde oy ödeme sayaç 22.00'ye denli sürecek.

İngiltere'de Avrupa Birliği (AB) yahut İngiliz Milletler Topluluğu vatandaşları, İskoçya ve Galler'de ise kanuni namına bu alanlarda canlı hacısı hocası oy kullanılabilecek.

Sandıkların okullar, kiliseler ve aktiflik merkezlerine kurulacağı seçimin sonuçları, şişman miktarda cuma namazı günü, birtakımı yerlerde ise cumartesi açıklanacak.

Muhafazakarların alacağı oy belirleyici olacak

İngiltere'deki seçimlerin kestirmece yarısı, başşehir Londra'da gerçekleştirilecek. Buckingham Sarayı, Başbakanlık, Parlamento ve Bakanlıkların bulunmuş olduğu Westminster'da İşçi Partisinin Muhafazakarları zorlayabileceği anlatım ediliyor.

Belediyelerin çoğunluğunun koalisyonlar kabilinden yönetildiği Galler'de, bunun değişip değişmeyeceği ve İşçi Partisinin bölgenin başkenti Cardiff'i elinde yakalayıp tutamayacağı ehemmiyetli olacak.

İskoçya'da ise Muhafazakarların 2017'de İşçi Partisinden elde etmiş olduğu bölgeleri koruyup koruyamayacağı ayrıca baştan istiklal referandumunun dillendirildiği alanda toy kazanımları kayda geçirip geçiremeyeceği ehemmiyet sunma edecek.

Muhtemel yengi ve hezimetler

Önde mevrut seçim araştırmacılarından Colin Rallings ve Michael Thrasher'a göre, 350 kayıp, Muhafazakar Partinin değerlendirmek istemeyeceği müşterek son olacak.

100-150 arasındaki zayi ise yıkmacı tesiri yapmasa da Muhafazakarların ahali desteği açısından İşçi Partisinin arkasında kaldığını gösterecek.

100'ün üstündeki kazanım, Muhafazakarların İşçi Partisinin kalbi namına tanıdık Kızıl Duvar kentlerinde ilerlemeye bitmeme ettiğini gösterecek ve Johnson hükümeti düşüncesince şişman müşterek muvaffakiyet namına görülecek.

Johnson'ın liderliği de oylanacak

Seçimler elden kent planlama, mesken ve gübür derç derece mevzularda kimin mesul olacağını belirlemekle kalmayacak, ayrımsız sürede bulunan Muhafazakar Parti hükümeti ve başta Başbakan Boris Johnson düşüncesince de müşterek karne mecburiyetinde olacak.

Artan avlu pahalılığı, Başbakanlıkta Kovid-19 kurallarının ihlal edilmiş olduğu partiler ve Muhafazakar Parti milletvekillerinin karıştığı skandalların seçimleri etkileyebileceği değerlendiriliyor.

Yerel seçimler, Başbakanlıkta partilerle ait seçmenlerin ne düşündüklerinin müşterek işareti namına görülecek.

Zaten bu partilerden birisi zımnında mal cezası düzlük Johnson'ın mümkün müşterek yenilgi yerinde koltuğu hâlâ da sallanacak.

Milletvekillerinin, mümkün müşterek hezimetin müşterek ahir umumi seçimde tekrarlanabileceği, dolaysıyla parlamentodaki sandalyelerini kaybedecekleri endişesiyle harekete geçerek Johnson kendisince emniyetsizlik dilekçeleri vermelerine kere açabilir.

Mevcut 359 Muhafazakar milletvekilinden 54'ünün arzuhâl vermesi, önderlik mücadelesini başlatmak düşüncesince tam olacak.

Zaten Başbakanlıkta partilerle ait onlarca milletvekilinin Johnson'a istifa çağrısında bulunmuş olduğu delik uğrunda alındığında seçimlerde muvaffakiyetsizlik yerinde bu sayının hâlâ da atması az hâlâ kesin.

Öte taraftan İşçi Partisinin biçimsiz başarım göstermesi yerinde partinin önderi Keir Starmer da sorgulanır hala gelecek. Özellikle, Muhafazakarların 2019'da umumi seçimlerinde şişman muvaffakiyet elde etmiş olduğu Kızıl Duvar kentlerinde toy müşterek muvaffakiyetsizlik Starmer'ı zorlayacak.

Kuzey İrlanda'da ayrılıkçılar müşterek numara fırka olabilir

İngiltere, Galler ve İskoçya'da halk, yerli yönetimler seçimleri düşüncesince sandığa giderken Kuzey İrlanda'da, yerli parlamentonun toy üyeleri belirlenecek.

Anketler, İngiltere'den ayrılarak İrlanda Cumhuriyeti ile birleşmeyi destekleyen Sinn Fein'in, aykırı görüşteki Demokratik Birlik Partisinin (DUP) yüzdelik 7 uğrunda bulunduğunu gösteriyor.

Anketlerin akla yatkın çıkması yerinde Sinn Fein, seçimlerden en şişman fırka namına çıkacak. Bu durum, müşterek asırdan çok müşterek süredir Kuzey İrlanda'yı yönetiminde zamanı müşterek fark anlamına gelecek.

Ancak mümkün müşterek yengi yerinde alanda ne derece politik gelişmeler olabileceği belirsiz. Kuzey İrlanda'ya hususi bitirme paylaşımı anlaşmasına göre, dü tarafın alanı beraberce yönetmesi gerekiyor.

Ancak DUP, Sinn Fein'in Kuzey İrlanda'daki önderi Michelle O'Neill'in Başbakan olması yerinde Başbakan Yardımcılığı düşüncesince rastgele müşterek kişi önermeyeceğini açık açık belirtti.

İki tarafın Brexit'in parçası bulunan ve alanı Birleşik Krallık'ın arka kalanından değişik namına AB'yle Gümrük Birliği ortamında markajcı Kuzey İrlanda mevzusundaki fikir ayrılıkları da dikkate alındığında mümkün müşterek dümen krizinin hâlâ koyu anlaşmazlıklara kere açmasından ide ediliyor.

Özellikle mümkün müşterek Sinn Fein zaferinin, partinin İrlanda Cumhuriyeti'ndeki önderi Mary Lou McDonald'ın müşterek ahir umumi seçimde İrlanda Başbakanı olması yerinde alanı birleşmiş müşterek İrlanda'ya hâlâ da takrip ihtimali bulunuyor.

Yönetim krizin derinleşmesi, müşterek devre ismi harp ve çatışmalarda anılan alanda tansiyonun baştan yükselmesine kere açabilir.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler